Сб, 2024-04-20, 10:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 8 » Окупанти намагаються захопити промзону Авдіївки. Цілодобові бої. ВІДЕО
20:57
Окупанти намагаються захопити промзону Авдіївки. Цілодобові бої. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один український військовослужбовець загинув, ще 12 зазнали поранень у результаті бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один військовослужбовець загинув, дванадцять дістали поранень", - сказав він на брифінгу в п'ятницю, 8 квітня, в Києві.

Як уточнив Лисенко агентству "Інтерфакс-Україна", військовослужбовець загинув в Опитному Донецької області. Поранено бійців були також внаслідок бойових дій на Донецькому напрямку, зокрема, в Горіховому, Світлодарську, Авдіївці, Мар'їнці.

На Донецькому напрямку у зоні проведення антитерористичної операції впродовж минулої доби спостерігалася активізація бойовиків по всій лінії розмежування.

"На Донецькому напрямку минулої доби було 54 обстріли, причому кожен четвертий - з важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії розмежування згідно з Мінськими угодами. Окупанти активізувалися по всьому фронту, проте найгарячіше вчора було в Авдіївці, де бойові дії тривають цілодобово. Сили АТО неодноразово й успішно відкривали вогонь у відповідь, щоб припинили агресивні дії ворога", - сказав Лисенко.

За його словами, також противник зосередився у районі Ясинуватої, Яковлівки, Мінерального і веде вогонь звідти, намагаючись захопити промзону Авдіївки, й у разі успіху, продовжити наступ далі.

"Проте ці підступні плани щодня зазнають невдачі: лінія фронту залишається незмінною", - наголосив Лисенко.

Разом з тим, за даними штабу, "ворог продовжує підтягувати на передову живу силу і технічне оснащення".

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в районі Макіївки, яка прилягає до зони активних бойових дій, противник розгорнув новітні російські станції радіоелектронної боротьби Р-330Ж "Житель" і комплекс "Леєр-3", а також активно використовує безпілотні літальні апарати", - сказав Лисенко.

За його словами, неспокійно вчора було і на інших вузлах оборони – Світлодарській дузі, передмістях Горлівки та Донецькому аеропорту. Противник, які раніше, тримає на передовій міномети та БМП й активно їх застосовує.

На Маріупольському напрямку всі ворожі обстріли відбулися вже ввечері, після заходу сонця. У Мар’їнці по українських позиціях неодноразово відкривали вогонь ворожі снайпери. У Новотроїцькому ворог двічі застосував САУ "Гвоздика". У Павлополі вчинено 3 мінометних обстріли з боку НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку бойовики 16 разів обстріляли опорні пункти ЗСУ.

Разом із тим на Луганському напрямку вчора противник тричі порушив режим тиші. Ворожі обстріли відбулися в районі Станиці Луганської, Трьохізбенки та в передмісті Попасної.

Зазначимо, що комплекс "Леєр-3" використовують як джерело завад засобам зв'язку супротивника безпілотного літального апарата "Орлан-10" навіть на віддалі понад 100 кілометрів від місця розгортання підрозділу.

Р-330Ж "Житель" – станція активних перешкод, призначена для виявлення, пеленгування й радіопридушення базових станцій систем стільникового зв'язка стандарту GSM 900/1800 і 1900; виявлення, пеленгування й радіопридушення мобільних станцій систем рухливого супутникового зв'язку Inmarsat і Iridium; радіопридушення навігаційної апаратури споживачів систем супутниковому зв'язку NAVSTAR (GPS).

Останню випускає воронезьке ВАТ "Науково-впроваджувальне підприємство "ПРОТЕК".

Раніше повідомлялося, що бойовики продовжують посилювати свої бандформування, що діють під Авдіївкою. Крім того, в темний час доби терористи, діючи відразу кількома піхотними групами, вели бої з передовими підрозділами сил АТО як у районі "промзони", так і в районах населених і опорних пунктів українських військ біля дачного містечка і південніше.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов побував напередодні в промисловій зоні біля міста Авдіївка, де щодня відбуваються обстріли і провокації з боку бойовиків, і заявив, що не виключає масштабних наступальних операцій російсько-терористичних військ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: окупанти, промзона Авдіївки, цілодобові бої
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ