Чт, 2024-04-18, 04:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 15 » Окупанти не дотримуються режиму тиші. ВІДЕО
16:40
Окупанти не дотримуються режиму тиші. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У зоні проведення АТО на сході України бойовики різко зменшили кількість обстрілу позицій українських військових, за ніч важке озброєння не застосовувалося, повідомив спікер Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

"З 00.00 і станом на цю хвилину зафіксовано лише 6 випадків порушення режиму тиші з боку противника. Чотири з них зафіксовані поблизу Авдіївки, по одному на луганському та маріупольському напрямках. У всіх випадках ворог застосовував лише стрілецьку зброю", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

Мотузяник наголосив: "Спираючись на цю інформацію, можна говорити, що є певна деескалація, кількість збройних провокацій зменшилася. Далі – подивимося".

Мотузяник повідомив, що жоден український військовослужбовець не загинув у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу, проте троє зазнали поранень.

"За минулу добу внаслідок бойових дій не загинув жоден наш військовий, троє поранені. Зокрема, двоє підірвалися на ворожій розтяжці в Станичнолуганському районі Луганської області, ще один був поранений у результаті артобстрілу в Авдіївці", - сказав він.

Мотузяник поінформував, що вчора в районі проведення АТО велися досить інтенсивні бойові дії. "Окупанти застосовували практично всі види наявної в них ствольної артилерії і мінометів. Але сьогодні обстановка значно покращилася. Однак, за інформацією української розвідки, командування противника визначило досить великий ліміт для використання боєприпасів на найближчі 9 днів - 300 снарядів до гармат калібру 122 мм", - зазначив він.

На луганському напрямку вчора було порівняно спокійно - противник 4 рази обстріляв позиції сил АТО в Попаснянському районі. Важке озброєння бойовики не застосовували.

На донецькому напрямку доба почалася з потужних артобстрілів з боку противника відразу в кількох точках. НЗФ обстрілювали Зайцеве (міномети, 152-мм гармати), Верхньоторецьке (122-мм гармати), Авдіївку (міномети і гармати всіх основних калібрів), а також Південне Торецької міськради, Кам'янку, Піски.

Увечері в Авдіївці протягом 75 хвилин бойовики випустили по позиціях сил АТО 220 снарядів. "Всього за минулу добу на донецькому напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, в тому числі 17 з важкого озброєння. При цьому кількість випущених мінометних мін та артилерійських снарядів з боку НЗФ досягла символічної позначки "666", - зазначив спікер Міноборони.

На маріупольському напрямі основні бойові дії розгорнулися на рубежах Павлопіль - Широкине. Противник активно застосовував важке озброєння (міномети), а також бронетехніку (БМП). По наших позиціях було випущено майже 80 мін. Українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на маріупольському напрямі відбулося 20 ворожих обстрілів, в тому числі 8 - з важкого озброєння.

У четвер глави МЗС України, Німеччини та Франції відвідали Краматорськ, де їх зустріли мітингом. Серед мітингувальників були матері українських військовослужбовців, а також громадські активісти з Краматорська і Слов'янська.

Жінки вийшли на акцію, щоб попросити європейських політиків вплинути на ситуацію задля якнайшвидшого звільнення полонених. Серед іншого, активісти виступили проти надання особливого статусу Донбасу.

До учасників акції ніхто з візитерів не вийшов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: окупанти, не дотримання режиму тиші
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ