Чт, 2024-03-28, 10:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 14 » Окупанти посилили артобстріли, підтягнули гаубиці та "Гради". ВІДЕО
18:50
Окупанти посилили артобстріли, підтягнули гаубиці та "Гради". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні АТО внаслідок бойових дій один український військовий загинув, четверо зазнали поранень. Ще двох військових було поранено внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Про це у четвер 14 липня на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає УНІАН.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, четверо отримали поранення. Окрім цього, ще двоє військовослужбовців отримали поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої - на розтяжці", - сказав Мотузяник.

За його словами, на Луганському напрямку вчора противник порушував режим тиші у двох точках - Станиця Луганська і Новотошківське (Бахмутська траса). Зокрема в Станиці з 1.00 до 3.00 відбулася потужна перестрілка між силами АТО та окупантами, які засіли на високому березі річки Сіверський Донець. У Новотошківському між 23.00 та 00.00 скоєно три ворожих обстріли, один з них був мінометним.

Як сказав Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку вчинено 5 ворожих обстрілів.

Водночас на Донецькому напрямку ситуація найскладніша і загалом незмінна.

"І вдень, і вночі противник систематично обстрілює українські позиції з важкого озброєння – мінометів та гармат. Зокрема в Авдіївці та на ділянці фронту Опитне – Піски противник здійснив кілька артобстрілів (у другому випадку, за попередньою інформацією, це були гаубиці Д-30)", сказав Мотузяник.

Він зауважив, що міномети ворог застосував по всій лінії розмежування (найбільш інтенсивні обстріли відбулися в Зайцевому та Авдіївській промзоні).

Разом з цим, у селищі Південне (колишнє Ленінське) Торецької міськради двічі відкривали вогонь ворожі снайпери.

На інших ділянках фронту, зокрема на Світлодарській дузі, противник також порушує режим тиші, але важке озброєння не застосовує.

"Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 18 – з важкого озброєння", - повідомив представник АПУ.

Мотузяник наголосив, що з огляду на цілеспрямовані наміри спричинити ескалацію конфлікту противник продовжує насичувати передній край особовим складом та важким озброєнням. За інформацією розвідки, на околицях Донецька розгорнуто вогневий взвод (три 152-міліметрових гаубиці "Мста-Б"), а до Макіївки прибули три установки "Град" та 4 вантажівки з боєприпасами.

У той же час на Маріупольському напрямку найбільш інтенсивні бойові дії велися на півночі (ділянка фронту Красногорівка – Мар’їнка) та півдні (Широкине та прилеглі райони). Традиційно вдень противник майже не застосовує важке озброєння, натомість після заходу сонця наші позиції неодноразово були обстріляні з мінометів, а також зі 152-міліметрових гармат. Також в обох вищезазначених районах активно стріляють ворожі снайпери. У Красногорівці під ворожий обстріл потрапила школа. Через небезпеку вже другий рік учні відвідують школу, що розташована у більш безпечному районі.

Окрім цього, з 4.00 до 6.00 окупанти організували низку мінометних обстрілів на центральній ділянці фронту (район Старогнатівки).

Решту дня на цих рубежах було спокійно. Епізодичні порушення режиму тиші відбуваються і в інших місцях. Натомість у районі Докучаєвська вчора було абсолютно спокійно, сказав Мотузяник.

Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 37 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

Також минулої доби ворог організував кілька польотів БПЛА. Встановлено, що один із дронів вилетів з російської території (Таганрог).

У бойовиків за добу 6 загиблих і 9 поранених - розвідка

Російсько-окупаційні війська за минулу добу втратили 6 чоловік загиблими та 9 - пораненими.

Про це повідомляється на сторінці Головного управління розвідки МОУ у Facebook.

"13 липня ц.р. загинуло шість та поранено дев'ять військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка), 100-ї (Донецьк) та 5-ї (Макіївка) окремих мотострілецьких бригад 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Водночас розвідка відзначає підготовку противника до активізації бойових дій на Донецькому та Слов’янському напрямках.

"До вищих ступенів бойової готовності приводились підрозділи 11-го окремого штурмового мотострілецького полку (Макіївка) та 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ", кажуть у ГУР.

Мотострілецькими підрозділами посилені передові позиції противника у районі н.п.Луганське, Зайцеве, Майорськ, Спартак, Піски, Мар’їнка. До Горлівки зафіксовано прибуття підрозділів окремого штурмового батальйону (Макіївка) 1-го АК ЗС РФ, на околицях Донецька розгорнуто вогневий взвод (три 152-мм гаубиці "Мста-Б") окремої артилерійської бригади 1 АК ЗС РФ. До Макіївки прибув вогневий взвод (три бойові машини 122-мм РСЗВ "Град") та чотири вантажні автомобілі з боєприпасами, інформує розвідка.

Раніше повідомлялося, що минулої доби російські окупанти 72 рази застосували зброю проти українських захисників. У штабі зазначили, що найбільше, 37 обстрілів, зафіксовано на Маріупольському напрямку. На Донецькому напрямку підтверджено 30 випадків ведення вогню супротивником. На Луганщині противник 5 разів піддав вогню позиції сил АТО.

13 липня було зафіксовано 41 випадок відкриття вогню на Донбасі, зокрема 19 - на Донецькому, 18 - на Маріупольському і чотири - на Луганському напрямках. Внаслідок мінометного обстрілу в Зайцевому один військовий загинув і один був поранений. Також двоє бійців зазнали поранень унаслідок артобстрілу бойовиками Красногорівки і ще один військовий зазнав поранень, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої в населеному пункті Луганське. Як поінформували в розвідці, в зоні проведення АТО було ліквідовано 6 окупантів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов 13 липня виїхав на передню лінію оборони Збройних сил України на Маріупольському напрямку у зв'язку із загостренням ситуації в зоні проведення антитерористичної операції.

За інформацією розвідки, бойовики готуються до активних дій на Слов'янському напрямку з 14 липня. Зазначається, що противник підтримує боєготовність військ, проводить посилення і заміну передових підрозділів, поповнення боєкомплекту і пального.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1006 | Додав: adminA | Теги: окупанти, гаубиці та Гради, артобстріли
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ