Ср, 2024-04-24, 04:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Окупанти розширюють географію боїв. ВІДЕО
13:31
Окупанти розширюють географію боїв. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, двоє військових поранені, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За добу один наш військовий загинув, двоє були поранені", - сказав він на брифінгу в понеділок в Києві.

Лисенко поінформував, що обстановка в зоні проведення АТО загострюється. "Противник розширює географію бойових дій й активно застосовує важке озброєння. Це ставить під загрозу виконання домовленостей про відведення сил і засобів у трьох визначених ділянках", - наголосив спікер Міноборони.

На луганському напрямку особливо неспокійно було в районі Кримського. НЗФ застосували міномети, випустивши по позиціях українських військових близько 130 мін. Також режим припинення вогню бойовики порушували в районі Станиці Луганської та Попаснянському районі. Два мінометні обстріли вночі мали місце в Новоолександрівці. Загалом за добу на луганському напрямку зафіксовано 16 випадків порушення режиму припинення вогню, з них 6 - із застосуванням важкого озброєння.

На донецькому напрямку активні бої точилися в районі Зайцевого та Авдіївки. В Зайцевому противник застосував гаубиці калібром 152 мм та міномети. В Авдіївці бойовики застосували танк і міномети. Порушували режим тиші також у Новгородському та Верхньоторецькому. За добу зафіксовано 12 випадків порушення режиму припинення вогню, три з них - із застосуванням важкого озброєння.

На маріупольському напрямку противник продовжив обстріли в Мар’їнці та на ділянці Павлопіль-Широкине, застосували легке озброєння і БПМ. Сили АТО вимушені були відкривати вогонь у відповідь. Загалом за добу на маріупольському напрямі зафіксовано 20 обстрілів.

Напередодні 4-та рота "Січ" добровольчого полку Національної гвардії "Київ-1" повідомила, що в районі села Кримське Луганської області від обстрілу з АГС загинув екс-боєць батальйону "Січ", "свободівець" Мирослав Мисла.

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке має зафіксувати спостережна місія ОБСЄ.

Як повідомлялося, 22 вересня розпочато підготовчі роботи до здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Однак у штабі АТО повідомляли, що бойовики не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у місто Золоте, в якому заплановано розведення сил і засобів від лінії зіткнення.

28 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александер Хуґ відвідав населений пункт Петровське, в якому буде відбуватися розведення сил. За його словами, донецькі бойовики не забезпечили безпечного доступу місії в село Петровське і не приступили до розмінування цього району, тож моніторинг вести неможливо.

Напередодні в штабі повідомляли, що вперше за два останні тижні спостерігається певна ескалація військової обстановки на лінії фронту. Так, унаслідок ворожих обстрілів поранень зазнали троє українських воїнів. За минулу добу в зоні АТО загинув український військовий через обстріл бойовиками Авдіївської промзони.

29 вересня українська сторона вимагала проведення засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції для обговорення питання порушення режиму тиші. Однак представники бойовиків відмовились від неї.

Увечері 1 жовтня сторони провели відведення сил в населеному пункті Золоте Луганської області, зокрема звільнено по 1 кв. км уздовж лінії фронту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 711 | Додав: adminA | Теги: окупанти, географія боїв
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ