Вт, 2024-04-23, 15:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 11 » Опозиція обіцяє повалити владу. А поки що її змусили звітувати
15:18
Опозиція обіцяє повалити владу. А поки що її змусили звітувати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вірить у дострокове усунення нинішньої влади. Про це вона сказала на мітингу під Верховною Радою.
"Ми знімемо цю владу, знімемо швидше, ніж передбачено Конституцією та законами України", - цитує лідера БЮТ "Українська правда".

"Те, що сьогодні робить Янукович, - це немов випромінення радіації. Нібито і будинки стоять на місці, але все навколо гине", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що лише масовий спротив може вплинути на владу.

"Вони вас бояться. Не думайте, що ви слабкі, коли зберуться сотні тисяч, вони оголосять дострокові вибори. А якщо зберуться сотні тисяч, то Янукович покладе заяву про відставку", - запевнила лідер БЮТ.

Тимошенко назвала "перемогою" той факт, що під тиском опозиції влада пообіцяла в середу прозвітувати про підготовку угод, які заплановані до підписання під час візиту Дмитра Медведєва.

"Вчора їхні політики заявляли, що вони не будуть звітувати, і це право президента - підписувати, що він вважає за потрібне, але ви їх примусили проголосувати у Верховній Раді, що завтра свій гнилий робочий день вони починатимуть звітом про те, що вони збираються підписати 17 травня", - заявила Тимошенко.

"Я вас вітаю з цією перемогою", - додала вона.

Крім того, Тимошенко спростовує звинувачення на адресу своєї політичної сили в "беззубих" політичних діях.

"Багато людей обурюються у сім'ях, у трудових колективах, у студентських групах, але сьогодні треба стояти на площі", - сказала вона і закликала присутніх на мітингу прихильників БЮТ підняти руку.

"Кожен, хто каже хоч слово проти нашої команди, має просто прикусити язика, а якщо є кілька зрадників із 156 депутатів, то зрадники були завжди", - підкреслила Тимошенко.

Вона також підкреслила, що в силових структурах люди звільняються за власним бажанням, що свідчить про опір нинішньої влади.

За словами Тимошенко, сьогодні всі державні органи знекровлені, і там немає українських патріотів і державних діячів.

Вона ще раз заявила, що президент, як гарант Конституції, не виконує своїх функцій. "Немає в Україні силових структур. Частину високих посад в силових структурах займають люди, які, так само, як і Президент, з однією-двома судимостями. Усі чесні люди, які були в силових структурах, після того, як понапризначали людей "кишенькових" і "замовних", у тому числі з кримінальним минулим, я переконана, що і з кримінальним сьогоденням і майбутнім, склали свої заяви і пішли із силових структур", - зазначила Тимошенко.

При цьому Тимошенко сподівається, що до кінця тижня опозиційні сили завершать об'єднання в Комітет захисту України.

Коментуючи засідання організаційного комітету, яке відбулося в понеділок, вона сказала:

"Вийшли політичні лідери і почали зводити між собою порахунки, почали один одного принижувати - і потім брати час порадитися з чоловіками і дружинами, входити чи ні в Комітет захисту України".

"Ось суть того, що відбувалося в політиці. Тому що той, хто беззастережно в перший день увійшов до Комітету захисту України, то це люди, які раніше служили Україні", - сказала Тимошенко.

"Вони ніяких умов не ставлять, ні про яке лідерство питань не піднімають. І не порушують питання про те, а з ким ми будемо дружити в Комітеті захисту", - зазначила вона.

"Я сподіваюся, що до кінця тижня ми зможемо завдяки цим людям високоповажним об'єднати всі політичні сили", - сказала лідер БЮТ.

Крім того, вона підкреслила: "Наша команда не вагається, не бере час на узгодження. Наша команда йде, коли треба, і захищає рідну державу".

Народний комітет захисту України українська опозиція створила вчора вдень. Установчі збори пройшли у Спілці письменників. А от екс-президент Віктор Ющенко на установчі збори Народного комітету захисту України не прийшов. Проігнорували збори також і його колеги по президентських перегонах Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко і "нунсівець" В'ячеслав Кириленко.

Разом з тим і депутат БЮТ Володимир Яворівський переконаний, що перед загрозами для української держави до Комітету захисту України ще приєднаються ті, хто поки що цього не зробив. Та й голова НСНУ Віра Ульянченко підтвердила наміри партії приєднатися до комітету.

Комітет був створений як відповідь опозиції відразу після підписання владою харківської угоди про продовження терміну перебування ЧФ РФ у Криму.

У БЮТ хочуть заборонити президенту і прем'єру роздавати держвласність

Разом з тим, за словами віце-спікера Миколи Томенка, БЮТ буде наполягати на ухваленні постанови про заборону президенту й уряду підписувати самостійно угоду про передачу державної власності без розгляду в парламенті.

"Ми наполягатимемо на ухваленні постанови про те, що президент і уряд не мають права підписувати самостійно угоду про передачу державної власності, нерухомості України без суспільної підтримки і без відповідного розгляду парламенту", - сказав він.

Також Томенко наголосив, що опозиція вимагатиме оприлюднення документів, які можуть бути підписані 17 травня під час візиту в Україну президента Росії Дмитра Медведєва.

Він висловив переконання, що парламентська опозиція зможе "змусити ВР розглядати це питання".

Крім того, бютівець заявив: "Нам треба збавити запал нашої дискусійності, та перейти до абсолютно конкретної системної опозиційної роботи".

"Я думаю, що вже ні в кого немає ілюзій, що за один день ми повалимо владу і змінимо ситуацію. Треба готуватися до довготривалої роботи", - сказав він.

"Я просив би всіх лідерів зупинити своїх прихильників приходити сюди і кричати, як в 17-му столітті на Чорній раді, прізвище свого лідера. Давайте кричати слова підтримки України, свободи і демократії, а не вигукувати, як ми любимо свого політичного лідера", - сказав він.

Тягнибок вважає, що в Україні спостерігається передреволюційна ситуація, і хоче пустити "тушки" на консерви

У свою чергу лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок , виступаючи на мітингу, назвав дії парламентських сил неефективними.

"Парламентська опозиція є беззубою, вони не змогла протистояти банді Януковича. Чому ми спостерігали ганьбу, як били в парламенті кількох депутатів, а решту 200 стояли осторонь?" - запитав він.

"Цей парламент є недієздатним, і нашим гаслом повинні бути нові парламентські вибори", - додав він.

Тягнибок також закликав здійснювати тиск на депутатів - перебіжчиків БЮТ і НУНС.

"Тушки" треба законсервувати... Ви повинні проводити пікети під будинками зрадників-"тушок", і всі повинні знати, що там живуть зрадники, які пройшли до парламенту на демократичних гаслах, а потім зрадили", - заявив лідер ВО "Свобода".

Він також вважає, що в Україні спостерігається передреволюційна ситуація. "Можливо, ми сьогодні ще не бачимо революційної ситуації, але ми бачимо в Україні передреволюційну ситуацію", - сказав Тягнибок, зазначивши, що в даний час в Україні наростає соціально-національний протест, який через деякий час проявиться по всій країні.

Коментуючи політику команди президента Віктора Януковича , Тягнибок зазначив, що глава держави та його команда "трохи не зрозуміли, що Київ - не Донецьк і не губернія".

На переконання лідера ВР "Свобода", за своїм рівнем підготовки до управління державою Янукович залишився на рівні губернатора Донецької області. "Якщо він думає, що тут, у Києві, він зможе будувати свою кліку, то він помиляється", - сказав Тягнибок. На його переконання, вуличні акції протесту, марші повинні бути постійними, але не тільки звичайні люди повинні виражати свій протест, це повинні робити в першу чергу депутати місцевих рад, яких десятки тисяч.

За його словами, в Україні є 15 регіонів, де більшість депутатів місцевих рад представлено націонал-патріотичними силами, які і повинні сказати своє слово.

Говорячи про парламент, Тягнибок зазначив, що в ньому, на жаль, "ми побачили, що парламентська опозиція є беззубою, вона не зуміла 27 квітня протистояти антидержавницьким рішенням команди Януковича".

"Цей парламент - як з одного, так і з іншого боку - він є недієздатним, тому наше гасло: парламент повинен бути переобраний. Наше завдання: ці "тушки", які створили коаліцію, законсервувати. Наше завдання: тиск на владу. Наше завдання: змусити депутатів-перебіжчиків і депутатів-"тушок" стати на нашу сторону", - сказав Тягнибок.

Мітинг біля будівлі парламенту пройшов без інцидентів, стверджують у міліції

Загалом біля Верховної Ради України в акціях протесту з обох сторін всього взяли участь до 4,5 тисяч людей. Про це повідомили в Центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в м. Києві, передає УНІАН.

Зокрема, за даними міліції, на мітингу опозиції стояли приблизно 2 тисячі чоловік, а прихильників чинної влади було близько 2,5 тисячі.

Водночас у прес-службі ВО "Свобода" стверджують, що інциденти все ж були, і серед затриманих опинилися члени ВО "Свобода" Дмитро Білоус і Кирило Бабенцов та кандидат у члени ВО "Свобода" Євген Герасименко.

За наявною інформацією, Герасеменко примусово доставили на допит у зв'язку з участю в акціях націоналістів. Інформація щодо інших затриманих суперечлива. Адвокати ВО "Свобода" з'ясовують місце перебування затриманих, йдеться в повідомленні.

ВО "Свобода" розглядає це затримання як "складову широкомасштабної українофобської акції влади з переслідування і репресій українських патріотів".

Охорону громадського порядку забезпечує 1 тисяча 700 працівників міліції. Водночас в міліції зазначили, що на обидва мітинги учасники прибули з Київщини, Києва, Криму, Закарпаття, Одеської, Полтавської областей.

При цьому інциденти під час мітингу зафіксовано не було. У центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Києві підкреслили, що порушень громадського порядку під час мітингу не було, міліція нікого не затримувала.

Наразі прихильники опозиційних сил практично розійшлися, і біля будівлі парламенту далі перебувають до сотні активістів всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Водночас у ПР раніше виступали проти протестів опозиції. "Регіонали" заявляли, що відповідатимуть такими ж мітингами і навіть погрожували громадянською війною .

Проте напередодні самого мітингу "регіонали" заявляли про свій спокій і безстрашність перед обличчям опозиції, яка збунтувалася.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1047 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ