Пт, 2024-04-19, 17:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 13 » Опозиція припинила мітингувати. Подальші дії втаємничили
11:37
Опозиція припинила мітингувати. Подальші дії втаємничили
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
12 листопада опозиція завершила протестні акції, які вона проводила біля стін Центральної виборчої комісії за підсумками парламентських виборів. Політики остаточно відмовилися від підтримки ідеї перевиборів в одномандатних округах, оголосили про нелегітимність нової Ради, але не уточнили, чи є у них сценарій виходу з кризи, що склалася. Тепер опозиціонери мають намір добиватися введення Заходом санкцій відносно представників офіційного Києва, пише "Комерсант-Україна".

Мітинги поблизу ЦВК тривали рівно тиждень. За цей час міліція звикла до активності опозиції і перестала її боятися. Ще в минулий понеділок (5 листопада) в спецпідрозділі МВС "Беркут" готувалися до найгіршого сценарію - штурму Центрвиборчкому: бійці в повному обмундируванні зайняли оборону за огорожею ЦВК, а виходили за периметр намагалися триматися групами і по можливості подалі від народу. Один із загонів захищав автомобіль, який безперервно транслював через гучномовець оголошення про судову заборону мітингу. 12 листопада вже все виглядало зовсім інакше.

Мітинг 12 листопада залишався несанкціонованим, але про це вже ніхто не згадував. Бійці "Беркута" грілися в автобусах, припаркованих поруч зі сценою, а на площі перед Центрвиборчкомом стояли врозкид групи міліціонерів, неспокій яким доставляла хіба що нав'язлива агітація активістів - вони ходили між міліцейськими "острівцями" з мегафоном, з якого звучав запис, створений опозиціонерами за мотивами міліцейського оголошення з проханням припинити акцію і розійтися.

"Шановні працівники міліції, вимагаємо від вас залишити злочинну владу і перейти на бік народу, взявши активну участь у протесті. У разі вашої відмови ми будемо змушені визнати ваші дії злочинними. Тих, хто чинитиме опір, покарає сувора рука народу", - переконував співробітників міліції голос диктора.

Ще до початку мітингу представники трьох опозиційних партій - "Батьківщини", "Свободи" та УДАРу - провели закриту нараду, яка тривала кілька годин. Його підсумком стала спільна заява, суть якої планувалося оголосити на вечірньому мітингу, скликаному на 18.00. Однак перш, ніж оголосити його, політики виконали ще одну місію - заочно звернулися із закликом до лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко. "Юля, голодування треба закінчувати. Вони недостойні твого здоров'я. Ми всі разом до тебе звертаємося", - заявив зі сцени перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов. "Юля, більше не голодуй. Це влада хоче, щоб ти голодувала", - доповнив його голова ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

Перейшовши до основної частини виступу, пан Яценюк пообіцяв присутнім прихильникам "відзвітувати про те, що вдалося і чого не вдалося за минулий тиждень". Втім, з його подальших висловлювань випливало, що не вдалося майже нічого. Досягнуту тиждень тому домовленість про перевибори в ряді одномандатних округів політик назвав неприйнятною. "Опозиція ніколи, підкреслюю, ніколи не визнавала повторних виборів, - заявив Арсеній Яценюк спростувавши свої ж заяви тижневої давності. - Насправді ЦВК просто вкрав п'ять мандатів у опозиції".

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок повідомив, що одним з головних завдань тепер є покарання всіх причетних до фальсифікацій - членів комісії, суддів, які виносили рішення, критиковані опозицією, а також провладних кандидатів, які балотувалися в проблемних округах. У боротьбі за залучення цих осіб до відповідальності три опозиційні партії мають намір використати всі важелі, у тому числі блокування початку роботи Верховної ради. "Якщо ми не стоятимемо на тому, що парламент не почне працювати до тих пір, поки не буде справедливості - тоді у нас зовсім не буде завтрашнього дня", - сказав Тягнибок.

Віталія Кличка на мітингу не було, виявилося - він полетів до США на похорон тренера Емануеля Стюарда, тому від УДАРу перед присутніми виступив Валентин Наливайченко, який підтвердив готовність опозиційних сил боротися з тими депутатами, чиє обрання опозиція вважає сфальсифікованим. "Ми ніколи не дамо злочинцям і злодіям зайти в цю Верховну раду", - пообіцяв він. Способи досягнення цієї мети не розкрив жоден з виступаючих. У той же час про боротьбу з нинішнім керівництвом країни опозиціонери розповіли більш докладно.

Лідери опозиції вперше публічно назвали своєю метою лобіювання адресних санкцій проти перших осіб держави, а також тих, хто був причетний до порушень на виборах. "Наше завдання в новому парламенті - зробити так, щоб вони не могли нікуди виїхати (з України)", - оголосив пан Наливайченко.

Завершуючи мітинг, Арсеній Яценюк знову взяв слово і повідомив, що представники опозиційної трійки підписали перший спільний документ, в якому задекларували все сказане на мітингу, і надалі мають намір діяти спільно. "Ми не визнаємо результати виборів, поки останній з опозиційних кандидатів, перемогу у якого вкрали, не стане народним обранцем", - говориться в цьому документі.

Як це буде реалізовано на практиці, залишилося неясно. У неофіційних бесідах представники всіх опозиційних партій зізналися: про здачу мандатів і відмову приймати присягу у Верховній раді не йдеться.

Томенко: не розповідаємо про свої плани, щоб про них не довідався Янукович, підшукуємо 3-4 варіанти

Опозиція не оголошує свої подальші конкретні плани дій, для того, щоб про ці плани не знала влада, заявляє кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції Батьківщина Микола Томенко, передає 5 канал.

"Зайдемо ми чи не зайдемо, ми будемо дивитися по ситуації ... Ми можемо зайти в парламент і заблокувати його таким чином, поки там заслухаємо не обіцянки, а поки там генеральний прокурор не покаже, які справи відкриті, поки не буде прийнято рішення по Тимошенко, по Луценкові. Ми підшукуємо три-чотири варіанти дій, і тому не можемо сьогодні ... давайте підемо і розпишемо Януковичу, як ми будемо діяти сьогодні, завтра і післязавтра - в цьому і є сенс політичної боротьби ", - сказав Томенко.

Політик також пообіцяв, що через тиждень опозиційні сили оприлюднять прізвища голів виборчих комісій, суддів та правоохоронців, яких вважають причетними до фальсифікації результатів парламентських виборів, зокрема на проблемних мажоритарних округах.

"Щодня йде робота, ми не маємо доступу на всі центральні канали, щоб розповідати, що ми захищаємо своїх людей у судах, через тиждень вся країна буде знати фальсифікаторів виборів. Ми зробимо так, щоб вся країна знала голів ОВК, які фальсифікували вибори, суддів, які фальсифікували вибори, керівників міліції ", - підкреслив Томенко.

12 листопада Яценюк, заявив, що опозиційні політичні сили готові до парламентських та непарламентських засобів боротьби. "Ми готові до двох варіантів сценарію", - зазначив він.

"Перше засідання Верховної Ради має відбутися за місяць. За місяць пройде дуже багато подій. Може, за місяць ми доб’ємося результатів у ЦВК. Це буде перша ситуація", - зазначив він. "Можливо, через місяць нам вдасться добитись певних судових рішень у Європі. Це буде друга ситуація", - додав політик.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: Опозиція припинила мітингувати
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ