Сб, 2024-04-20, 02:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 31 » Опозиція: троє лідерів, а має лишитися тільки один
22:28
Опозиція: троє лідерів, а має лишитися тільки один
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Прем’єр-міністр опозиційного уряду, народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв оприлюднив склад опозиційного уряду, до якого увійшли 18 депутатів. Представлення відбулося після засідання опозиційного уряду.
Як і планувалося, у складі опозиційного уряду буде 4 віце-прем’єр-міністри: народний депутат від НУ-НС Володимир Стретович (лідер ХДС), народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін (лідер Партії захисників Вітчизни). Віце-прем’єр-міністром - міністром закордонних справ став член фракції НУ-НС Борис Тарасюк (лідер НРУ), а віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань – член фракції НУ-НС Олесь Доній (член "Народної самооборони"), передає УНІАН.

Посаду міністра опозиційного Кабінету міністрів обіймає член фракції НУ-НС Роман Зварич, міністра регіональної політики та розвитку, який опікуватиметься і проблемами ЖКГ, - член фракції БЮТ Володимир Бондаренко.

Міністерство економіки і інфраструктури (до якого буде включено Фонд держмайна) очолює член фракції НУ-НС Олександр Бондар; Міністерство охорони здоров’я - депутат від БЮТ Сергій Шевчук; Міністерство освіти - депутат від БЮТ Володимир Полохало; Міністерство сільського господарства - лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Міністром оборони призначено члена фракції БЮТ Миколу Петрука; міністром культури - депутата від БЮТ Ігоря Гриніва; міністром праці та соціальної політики - депутата від БЮТ Андрія Павловського; міністром енергетики – Олександра Гудиму.

Член фракції БЮТ Остап Семерак став міністром спорту, туризму, молоді та Євро-2012, член фракції НУ-НС Геннадій Москаль - міністром внутрішніх справ, член фракції НУ-НС Юрій Гримчак – міністром з питань надзвичайних ситуацій, екології та природних ресурсів.

Міністром юстиції призначено депутата від БЮТ Олену Шустік, міністром фінансів - депутата від БЮТ Андрія Сенченка. За словами Соболєва, склад уряду був затверджений на засіданні фракції БЮТ.

"Голосування проводилося по кожній кандидатурі", - сказав він. Засідання опозиційного уряду відбуватимуться щочетверга.

Тимошенко хоче створити також орган, що об'єднує позапарламентські опозиційні сили

Опозиція має намір створити стратегічну експертну раду, яка об'єднає позапарламентські сили. Про це заявила під час першого засідання опозиційного уряду у середу лідер БЮТ Тимошенко.

"Ми будемо формувати альтернативну стратегію розвитку держави в кожній галузі і чітко звіряти дії влади з нашою стратегією. Для того, щоб таку стратегію розробляти і втілювати життя, а також її публічно обговорювати, об'єднана демократична опозиція створить ще один орган, який буде позапарламентським і який буде представляти всі інтелектуальні сили об'єднаної опозиції", - сказала вона, передає "Українська правда".

"Це буде стратегічна рада, яка буде створена найближчим часом", - додала Тимошенко. За її словами, опозиційний уряд буде збиратися щотижня для обговорення вимог до чинного уряду щодо стратегічних реформ. Окремо Тимошенко наголосила, що опозиційний уряд створено на базі 8-ми опозиційних партій, які підписали між собою угоду.

Зазначимо, що не тільки Тимошенко формує свій опозиційний уряд. Так, лідер партії "Фронт змін", народний депутат України (фракція НУ-НС) Арсеній Яценюк також почав процес формування свого уряду - "Уряду-2012". Про це повідомляє прес-служба "Фронту змін" в середу.

За словами Яценюка, ініціювати появу нової політичної еліти в Україні, "яка обов'язково прийде до влади у 2012 році", дозволять принципи відвертості, професіоналізму, широкого експертного обговорення і залучення громадськості.

"Уряд-2012 - це наша модель майбутньої влади. Влади, відкритої до суспільства, яка працюватиме на користь усієї України, а не окремих груп або регіонів", - сказав політик.

Тим часом, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко також заявляє, що перебуває в опозиції до чинної влади. "Я не при владі, а отже, я в опозиції. Це є факт", - сказав Ющенко.

Він додав, що глибина опозиційності і її характер буде визначатися на політичній раді та на з'їзді "Нашої України". Він наголосив, що нова влада вже зробила першу фатальну помилку та отримала червону картку, не розпочавши політичний діалог.

Ющенко наголосив, що головним завданням сьогодні є об'єднання та консолідація всіх національно-демократичних сил. При цьому, зауважив Ющенко, об'єднуватися треба навколо цінностей, а не персоналій. Відповідаючи на питання, чи повинен бути БЮТ в цій команді, Ющенко сказав, що за Тимошенко не стоять демократичні та національні цінності.

Зазначимо також, що раніше Тимошенко прагнула долучити до свого опозиційного уряду й інших політичних лідерів, що претендують на опозиційність, зокрема Яценюка. Але у самого Яценюка наполягають на тому, що Тимошенко не може бути у складі Кабміну, оскільки не є нардепом. Голова опозиційного уряду Соболєв вважає, що президент України Віктор Янукович"кишенькову опозицію" на чолі з Яценюком. прагне мати

Наразі президент України володіє досить великим впливом, адже фактично контролює Верховну Раду, уряд, СБУ, Нацбанк, Генпрокуратуру, обласні державні адміністрації та більшість інших відомств. Такої концентрації влади в руках президента не було з часів правління президента Леоніда Кучми. Через це опоненти звинувачують його в узурпації влади.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1080 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ