Чт, 2024-03-28, 16:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 7 » Опозиція висунула владі ультиматум
21:23
Опозиція висунула владі ультиматум
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Настав 17-й день Євромайдана. Головна вимога людей після силового розгону демонстрантів - відставка президента Януковича, уряду і розпуск Верховної Ради. Опозиція, у свою чергу, висунула владі ультиматум: звільнити всіх затриманих в акціях протесту, створити технічний уряд, підписати Угоду про асоціацію з ЄС і виконати вимоги МВФ.

20:30, 7 грудня. В Уанеті розгорнута масштабна антиреклама Євромайдана. "Розкрутка" ведеться за гроші.

20:10, 7 грудня. Руслана зі сцени Майдану: "Майдан легітимний ... 5 стаття Конституції говорить, що єдиним джерелом влади в Україні є народ. 5 стаття Конституції - це віче, це наша перемога".

19:25, 7 грудня. Прем'єр-міністр Микола Азаров має намір узгодити з Москвою можливість вести переговори про безвізовий режим між Україною і Євросоюзом.

18:55, 7 грудня. Українські біатлоністки, отримуючи "золото", вигукували: "За Майдан!"

18:50, 7 грудня. Група "Ляпис Трубецкой" виступає на Майдані Незалежності. Ось ці хлопці добре знають, що таке диктатура. "Привіт з Бєларусі! Ми дивимося на вас з повагою, захопленням і захопленням. Своїм прикладом ви показали, що за допомогою мужності, героїзму і солідарності можна боротися не тільки за свої права, а й дати відсіч державному і поліцейському свавіллю", - фронтмен групи.

18:10, 7 грудня. У Лондоні українського бізнесмена Ріната Ахметова закликали відмовитися від зв'язків з "кривавим Януковичем". Мітингувальники зібралися біля апартаментів , які СКМ купила за рекордні 136 мільйонів фунтів.

17:40, 7 грудня. Опозиція висунула президенту Віктору Януковичу три умови для початку переговорів.

16:58, 7 грудня. Зі сцени Майдану виступає кандидат у президенти Бєларусі у 2010-му році Володимир Некляєв. Прочитав вірші, присвячені Україні. Побажав українцям стояти і не здаватися: "Хай живе Україна, хай живе Бєларусь!". Зі сцени ішов зі сльозами.

16:57, 7 грудня. Яценюк на брифінгу: Янукович 17 грудня погодиться на Митний союз.

16:55, 7 грудня. На Майдані виступили депутати Європейського парламенту. Вони підтримали Євромайдан і побажали успіху всім українським громадянам.

16:44, 7 грудня. Євромайдан зажадав від Першого національного говорити правду. Пікетували також Інтер та 1+1.

15:10, 7 грудня. Через незгоду з редакційною політикою з Першого національного звільнився ще один журналіст - Ярослав Тракало. Він був кореспондентом програми "Підсумки дня".

15:05, 7 грудня. Російський поет і публіцист Лев Рубінштейн про Євромайдан: "Дорогі друзі з України. Хочу, щоб ви не забували про те, що багато, набагато більше, ніж може здатися з вашого далека, людей в моїй країні співчувають вашій боротьбі, вашому опору, переживають за вас, солідарні з вами. Ви боретеся і за себе, і за нас. Це досить соромно визнавати, але це так. Честь вам і хвала. Тільки не зупиняйтеся".

14:59, 7 грудня. Президент України Віктор Янукович з самого початку не хотів вести Україну в ЄС. Про це сьогодні на прес-конференції заявив віце-президент Європейської народної партії Яцек Саріуш-Вольські. "Янукович з самого початку не хотів підписувати цю угоду. Він ішов на переговори, не маючи бажання її підписувати. Він думав обманювати як Москву, так і Брюссель. Але цього не буде", - заявив він.

14:30, 7 грудня. Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі в Києві: "Те, що відбувається сьогодні в Україні, - це політичне рейдерське захоплення путінською Росією суверенної держави в центрі Європи. Ми не втручаємося у внутрішні справи України, але всі розуміють, що в України немає іншого шляху, ніж до Європи, тому що це вибір принципів і цінностей. Тому всі сьогодні хвилюються за Україну і хочуть їй допомогти".

13:30, 7 грудня. Стало відомо, що президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін готуються до нової зустрічі 17 грудня. При цьому обидві сторони сьогодні спростували, що на останній зустрічі в Сочі було досягнуто угоди про членство України в Митному союзі.

Лідери опозиції сядуть за стіл переговорів з владою при виконанні трьох умов

Лідери української опозиції - лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок і лідер партії "УДАР" Віталій Кличко сформулювали три основні вимоги, після виконання яких готові сісти за стіл переговорів із владою.

Відповідну заяву вони зробили на брифінгу в суботу, 7 грудня, в Києві в штабі національного опору.

"Ми вимагаємо звільнити всіх політв'язнів, затриманих на Майдані Незалежності (вже 16 осіб), ми вимагаємо покарати всіх винних у силовому розгоні Майдану і вимагаємо відставки уряду" - сказав Кличко.

Яценюк додав, що після виконання цих вимог опозиція буде готова сісти за стіл переговорів з тим, щоб сформувати новий технічний уряд, який підпише угоду з ЄС.

Крім того, у ході переговорів має бути вирішено питання дострокових виборів президента і Верховної Ради. При цьому можуть бути внесені зміни до Конституції України.

"Це ультиматум не опозиції, це ультиматум українського народу", - резюмував Яценюк.

Також лідери опозиції закликали всіх українців вийти на мітинг у неділю, 8 грудня, на 12.00 на Майдан Незалежності.

Яценюк: опозиція вимагає сформувати технічний уряд

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє, що опозиція вимагає сформувати технічний уряд, який підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а потім опозиція готова вести подальші переговори з владою.

"Те, що стосується подальших переговорів - це формування технічного уряду, який повинен першим поставити питання підписання Угоди про асоціацію", - заявив Яценюк в штабі національного опору в Будинку профспілок у суботу, 7 грудня, в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Депутат зазначив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: звільнення всіх політв'язнів, дострокові президентські і парламентські вибори.

За словами Яценюка, питання проведення президентських виборів має вирішуватися конституційним шляхом.

Угоду з ЄС і МВФ має підписати новий "технічний" Кабмін - Яценюк

Угоду про асоціацію з ЄС має підписати новий "технічний" уряд України.

Про це 7 грудня на брифінгу в штабі опозиції заявили лідери опозиційних фракцій.

Вони нагадали, що не сядуть за один стіл переговорів до виконання владою трьох основних вимог.

Разом з тим за словами Арсенія Яценюка, після виконання вимог має бути сформований "технічний" уряд.

"Технічний уряд має підписати угоду про асоціацію з ЄС, а також негайно відновити переговори з МВФ", - зазначив Яценюк.

"Далі наша вимога - дострокові парламентські і президентські вибори, і вона повинна бути виконана через конституційні процеси", - додав він.

Раніше зі сцени на Майдані Незалежності Яценюк повідомив, що МВФ готовий до відновлення переговорів з Україною для видачі чергового кредиту.

Нагадаємо, умовою для отримання Україною фінансової допомоги МВФ є підвищення тарифів на газ для населення на 40%.

Необхідний обсяг коштів, яких потребує державний бюджет, становить 15 мільярдів доларів. Відзначимо, що Україна перепозичає і повертає борги кредиторам в рахунок нових боргових зобов'язань.

Як відомо, президент Янукович, пояснив причини паузи в питанні підписання угоди з ЄС про асоціацію, неготовністю МВФ надати фінансову допомогу Україні без заморожування соцвиплат і пенсій і зарплат і підвищення тарифів. Ніякого скорочення соціальних виплат, або заморожування пенсій-зарплат, на чому наполягав МВФ, - "не буде", заявив президент 27 листопада в інтерв'ю українським телеканалам.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: Опозиція висунула владі ультиматум
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ