Пт, 2024-03-29, 11:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 3 » Опозиційні в РФ "ПАРНАС" та "Яблуко" затвердили перші 10-ки на вибори до Держдуми
08:17
Опозиційні в РФ "ПАРНАС" та "Яблуко" затвердили перші 10-ки на вибори до Держдуми
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Делегати російської партії "ПАРНАС", що знаходиться в опозиції до режиму Володимиру Путіна, проголосували за те, щоб надати №2 в федеральному партійному списку харизматичному відеоблогеру та автору ініціативи щодо "революції-05.11.17" В'ячеславу Мальцеву, котрий переміг на праймеріз демкоаліції. Першим номером, як вирішено було раніше, йде голова партії, екс-віце-прем'єр Михайло Касьянов. Третій - професор історії МДУ Андрій Зубов.

Про це повідомляють у соцмережах учасники з'їзду партії "ПАРНАС", який відбувся в суботу, 2 липня 2016 року.

Став відомий на з'їзді і новий "план Касьянова":

"2016- демократична фракція в Держдумі, 2017- фракції в регіональних парламентах, 2018- демократичний президент".

Як пише "РБК", питання про включення Мальцева до списку "ПАРНАС" стало ключовим в порядку денному з'їзду, суперечки з приводу його кандидатури тривали близько двох годин. У підсумку на таємному голосуванні за збереження Мальцева в списку висловилися 78 делегатів, проти - 45. Водночас "ПАРНАС" проголосував проти висунення за їхнім списком ув'язненого лідера Руху проти нелегальної імміграції (ДПНІ), націоналіста Олександра Поткіна (Бєлова). Проти його кандидатури проголосувало 69 делегатів, за - 53.

Спершу об'єднаний список опозиційних кандидатів на вибори до Держдуми на базі "ПАРНАС" мав формуватися за результатами попереднього голосування. Але праймеріз виявилися зірвані після того, як особисті дані користувачів, які проголосували на праймерізі, опинилися у відкритому доступі через хакерську атаку. Як наслідок в партії аж до з'їзду тривали суперечки з приводу принципу формування списку та участі у ньому Мальцева.

Касьянов наполягав на формуванні списку на основі попередніх результатів праймеріз, а члени бюро політради "ПАРНАС" Володимир Кара-Мурза-молодший, Ілля Яшин, Андрій Пивоваров та Вадим Прохоров виступали проти цього, пояснюючи це тим, що голосування було "зірвано". Також вони виступали проти включення до списку Мальцева, який, за попередніми результатами, з великим відривом переміг у голосуванні.

Популярне щоденне ток-шоу Мальцева під назвою "Погані новини", де він відрито закликає до революції і повалення чинної російської влади, і яке набирає на YouTube по 100 тисяч переглядів, вони вважають "популістським". Окрім того, сьогодні Мальцеву ставилося в провину те, що він нібито називав лібералів "терпілами".

До того ж, Мальцев, котрий вважає себе націонал-демократом, не є членом партії "ПАРНАС".

Яшин, звертаючись до Касьянова, нагадав йому, що той завжди був противником популізму. "З'їзду нав'язується у трійку карикатура на Жириновського", - заявив він.

Одначе, інший впливовий член політради "ПАРНАС", Вадим Лукашевич, своєю чергою наголосив, що партії слід дотримуватися власних правил й відмовлятися від результатів вже проведених праймеріз було б невірно. "Чесно було б залишити Мальцева, якщо вже він якось потрапив в число кандидатів (на праймеріз)", - заявив він.

Касьянов в розмові з журналістами визнав, що у його партнерів по коаліції є підстави для занепокоєння, що присутність Мальцева в списку призведе до втрати "ядерного електорату" "ПАРНАС". "Але цього електорату не вистачить нам для проходження до Держдуми. З цієї причини й створювалася демократична коаліція", - пояснив він.

На його думку, учасники коаліції мають "дати можливість різним політичним силам впливати на стан справ в країні". "Вважаю, що Мальцев дасть нам додаткові голоси", - впевнений голова партії.

Під час свого 10-хвилинного виступу Мальцев зауважив, що у 2012 році Борис Нємцов і Касьянов пропонували виставити його на виборах до законодавчих зборів Саратовської області, але, оскільки Володимир Рижков був проти, він балотувався від КПРФ. Він наголошив, що тричі обирався до обласної думи як одномандатник, і заявив, що сам готовий розповісти про себе факти, які на нього "ще не накопали", наприклад, що він колись був членом "Єдиної Росії". "Так, я провокатор, але певні провокації я роблю для того, щоб привернути увагу. Є трохи популізму. Але це метод", - вважає він.

Мальцев додав, що підписується під всіма пунктами програми партії "ПАРНАС". "Що ще від мене треба?" - завершив він свій виступ.

Партійний список кандидатів ійодномандатників, які балотуватимуться від "ПАРНАСу", буде затверджений на з'їзді пізніше.

За словами Мальцева, участь в проекті "ПАРНАСа" потрібна йому насамперед для виходу на федеральні телеканали з можливістю участі у передбачених новим законодавством теледебатах, що зазвичай є неможливим для незалежних від Кремля партій та рухів. Теледебати, говорить він, буде використано ним в якості "площадки" для поширення ідеї "05.11.17".

Вперше він був на теледебатах на НТВ ще у 2007 році.

Зауважимо, що широко відомий в мережі Мальцев приймав участь у теледебатах на НТВ ще 2007 року.

Виборчим "локомотивом" "Яблука" буде Шлосберг - автор розслідування про псковських десантників в Україні

Перше місце в проекті списку зайняв голова політкомітету партії Григорій Явлінський, друге - голова "Яблука" Емілія Слабунова, третє - Рижков. Потім йде Лев Шлосберг, на п'ятому місці Сергій Мітрохін, на шостому - радник голови партії Марк Гейлікман, на сьомому - заступник голови партії Микола Рибаков.

Восьмий рядок у списку зайняла екс-мер Петразаводска Галина Ширшина, слідом за нею йде заступник голови "Яблука" Олександр Гнєздилов. Замикає десятку депутат Держдуми Дмитро Гудков.

На думку газети "Новая", загалом список можна вважати компромісним, що враховує особисті інтереси Явлінського й партійних функціонерів, але також де-факто задіє усі козирі партії. У разі якщо "Яблуко" подолає п'ятивідсотковий бар'єр на виборах 18 вересня, увесь федеральний список з десяти чоловік зможе працювати в Думі. Соціологи наразі говорять про мінімальний рейтинг "яблучників" - близько 1%, але уточнюють, що все вирішуватиметься в останні два місяці, а активізація електорату взагалі очікується в перші тижні вересня. Про своє висунення від "Яблука" напередодні оголосив й кінорежисер та громадський діяч Олександр Сокуров.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 801 | Додав: adminA | Теги: вибори до Держдуми, перші 10-ки, РФ ПАРНАС та Яблуко, опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ