Чт, 2024-04-25, 21:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 9 » Оргкомітет з відзначення 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні доручив створити Порошенко
10:20
Оргкомітет з відзначення 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні доручив створити Порошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів невідкладно утворити Організаційний комітет із підготовки та проведення заходів з відзначення у 2016 році Дня пам'яті та примирення (8 травня) і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня).

Як повідомили у п'ятницю 8 квітня в прес-службі голови держави, відповідний указ президент підписав сьогодні.

До роботи комітету уряд має залучити представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та затвердити відповідний План заходів, йдеться в документі.

Указом визначено також ряд доручень органам виконавчої влади щодо проведення урочистостей з нагоди зазначених пам'ятних дат та інформаційно-просвітницьких і патріотично-виховних заходів.

Голова держави акцентував увагу на необхідності забезпечення на належному рівні співпраці представників місцевих органів виконавчої влади із засобами масової інформації з висвітлення актуальних питань життя громадян старшого покоління, консолідації суспільства навколо національної пам’яті про жертовність українського народу у період Другої світової війни, його вагомого внеску в перемогу над нацизмом.

Обласним, Київській міській державним адміністраціям також доручено ужити в установленому порядку необхідних заходів щодо забезпечення соціально-побутових потреб, надання медичної допомоги та матеріальної підтримки ветеранам війни, насамперед - учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертвам нацистських переслідувань, сім’ям загиблих (померлих) воїнів, дітям війни.

Нагадаємо, визволення України від нацистів під Другої світової війни тривало в період з січня 1943 року по жовтень 1944 року.

23 серпня 1943 був звільнений Харків, у вересні- жовтні цього ж року йшла битва за Дніпро, кульмінацією якої стало вигнання нацистів з Києва. Завершила цей етап війни Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року. 27 жовтня 1944-го радянські війська визволили Ужгород, а 28-го вийшли на сучасний західний кордон України. Всього в 1943-1944 роках Збройні сили СРСР провели на території УРСР 15 наступальних операцій - 11 стратегічних і 4 фронтових.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: adminA | Теги: нацизм, оргкомітет, 72-ї річниці перемоги, Друга світова війна, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ