Чт, 2024-04-18, 22:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 30 » Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі. ВІДЕО
14:53
Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу один український військовослужбовець загинув, один дістав поранення, ще один - контузію, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій, на жаль, загинув один військовий, один зазнав поранення і один контузії", - сказав Лисенко на брифінгу в Києві в суботу 30 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на луганському напрямку незаконні збройні формування порушували режим тиші тільки з 19:00 до 24:00, залишок дня було спокійно. "Це пов'язано з польотом БПЛА місії ОБСЄ в районі м.Щастя в першій половині дня", - зазначив Лисенко.

Основні бойові дії, за його інформацією, розгорнулися в Попаснянському районі, коли бойовики після 19:00 почали обстріл відразу декількох українських позицій.

"Після двогодинної стрільби з кулеметів і гранатометів різних систем бойовики застосували ще й міномети. Приблизно у цей же час НВФ зробили провокації на інших ділянках фронту - у Лопаскіному і Золотому. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 4 мінометних", - повідомив спікер АП.

На донецькому напрямку, за його словами, активні бойові дії в п'ятницю розгорнули на світлодарській дузі (с.Луганське) і на ділянці фронту Авдіївка - Піски. "На всіх цих рубежах окупанти дуже інтенсивно використовували важке озброєння. Зокрема, під Невельським ворог організував артобстріл. Вогонь з ворожих мінометів вівся протягом всього темного часу доби, а також кілька разів удень", - розповів Лисенко.

В Авдіївській промзоні, крім потужного мінометного і гранатометного вогню, позиції сил АТО двічі обстріляли ворожі снайпери. Всього за минулу добу на донецькому напрямку, за словами Лисенка, відбулося 23 ворожих обстріли, зокрема 11 - з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок відзначився обстрілом у Красногорівці, де стався потужний і тривалий мінометний обстріл. "Протягом 2,5 годин противник випустив по наших позиціях 70 мін. Це було ще до світанку. Усього на маріупольському напрямку вчора сталося 13 ворожих обстрілів, зокрема 1 мінометний", - сказав Лисенко.

Також спікер АП повідомив, що за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, з Росії на станцію Харцизьк прибуло чергове підкріплення для бойовиків. "Приїхали 6 вагонів з боєприпасами і платформи з військовою технікою 8 танків, 4 БМП. Через КПП "Ізварине" пройшла колона військової техніки: 19 танків, 11 бойових броньованих машини, 3 установки "Град", 2 САУ, 44 вантажні автомобілі з боєприпасами, 34 паливозаправники", - поінформував Лисенко.

Також, за його словами, за минулу добу двоє бойовиків загинули, і четверо отримали поранення. "Ці втрати понесли так звані "2-а" і "7-а бригади", "11-й полк" російсько-окупаційних військ. Їхня зона відповідальності - район окупованого м. Первомайська та авдіївська промзона", - повідомив він.

Раніше повідомлялося, що упродовж минулої доби в зоні АТО зафіксовано 52 випадки відкриття вогню. З них 23 обстріли зафіксовано на Донецькому, 16 на Луганському та 13 на Маріупольському напрямках.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: Попаснянський район, бойові дії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ