Чт, 2024-04-25, 16:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 5 » Останній день агітації перед другим туром виборів президента
13:36
Останній день агітації перед другим туром виборів президента
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Сьогодні, 5 лютого, - останній день агітації в Україні перед другим туром виборів президента, намічених на неділю, 7 лютого.

Кандидати на посаду президента України Юлія Тимошенко і Віктор Янукович використовують останній день передвиборної кампанії для виступів і для відвідування телеканалів.

Так, Янукович виступить на "Інтері", а Тимошенко - в ефірі телеканалу ICTV.

Крім того, о 18:00 за участю Тимошенко відбудеться "молитва за Україну" християнських церков України на Софійській площі Києва. Неподалік, на Михайлівській площі, у цей же час почнеться концерт на підтримку кандидата на посаду президента Януковича (чи буде там сам кандидат, не повідомляється).

Суботу буде вже "днем тиші", коли ні самі кандидати в президенти, ні їхні прихильники не зможуть зробити нічого для "відлову" голосів виборців.

Виборчі дільниці відкриються о 8:00 неділі та без перерв будуть працювати до 20:00.

У виборах президента України мають право брати участь громадяни України, яким на день голосування виповнилося 18 років. Проведення активної агітації та розповсюдження політичної реклами в день виборів забороняється.

Перший тур відбувся 17 січня, перше місце зайняв лідер Партії регіонів Янукович, набравши 35,32% голосів , на другому місці - прем'єр-міністр Тимошенко (25,05%). Саме вони візьмуть участь у другому турі.

Зняти свою кандидатуру з голосування вже ніхто не зможе, оскільки, як повідомив вчора заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, зняття кандидатом на посаду президента своєї кандидатури з виборчих перегонів можливе тільки за п'ять днів до дня повторного голосування на виборах глави держави.

При цьому, чим ближче до виборів тим частіше конкуруючі політсили кидають взаємні звинувачення у підготовці до фальсифікації та зриву виборів.

Найбільше це політичне протистояння посилив підписаний у четвер, 4 лютого, президентом України Віктором Ющенком закон про внесення змін до закону про вибори глави держави (щодо організації роботи виборчих комісій).

Він був ініціативою Партії регіонів , а підтримали його під час голосування і всі інші політичні сили. Однак Тимошенко та її прихильники виступали проти набуття законом чинності.

А вчора прем'єр заявила, що готова вивести своїх прихильників на вулиці у випадку, якщо другий тур президентських виборів пройде нечесно . А нечесність, за її словами, гарантується набуття чинності цього закону.

БЮТ спочатку стверджували, що завдяки цим змінам у ПР з'являються важелі тиску на хід виборів та доступ до фальсифікації результатів.

"Регіонали", у свою чергу, категорично відкидають ці звинувачення і стверджують, що насправді Тимошенко "істерично бреше" , щоб прикрити свою явну поразку.

Експерти, у свою чергу, вважають, що прийняті парламентом зміни до закону про вибори президента хоч і спричинять плутанину у роботі дільничних виборчих комісій, все-такі унеможливлять зрив голосування.

Європа просить Тимошенко і Януковича не псувати їй враження

Тим часом в Євросоюзі закликали і Тимошенко, і Януковича забезпечити право українців на вільний вибір. Про це заявила високий представник Європейського Союзу з закордонних справ та політики безпеки і віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон, повідомляє УНІАН з посиланням на представництво ЄС в Україні.

"Я ретельно стежу за розвитком подій в Україні напередодні другого туру президентських виборів, що відбудеться наступної неділі. Я вітаю відданість демократичним процесам, що її продемонстрував український народ у першому турі виборів у січні", - зазначила вона.

"Я закликаю всіх кандидатів забезпечити, аби у голосуванні цієї неділі знову змогла себе висловити воля народу", - наголосила глава дипломатії ЄС.

Також Ештон зазначила, що повністю підтримує роботу спостерігачів за виборами, які працюють на місці, та Міжнародної місії зі спостереження за виборами, яку очолює посол Хайді Тальявіні.

Після першого туру виборів міжнародні місії визнали перший тур голосування чесним і відкритим, а його результати - відповідними волевиявленню виборців.

А вже днями місія спостерігачів CIS-EMO на президентських виборах оприлюднила попередній звіт про хід виборчої кампанії, вказавши на можливість масового зриву голосування на дільницях через відсутність кворуму в комісіях.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1267 | Додав: gena_masur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ