Пт, 2024-04-19, 00:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 7 » Ознайомилася із системою освіти та ставленням до дітей з особливими потребами у Японії Марина Порошенко
17:33
Ознайомилася із системою освіти та ставленням до дітей з особливими потребами у Японії Марина Порошенко
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У рамках офіційного візиту президента України до Японії дружина голови держави Марина Порошенко відвідала дошкільний заклад - Центр раннього втручання та соціального розвитку дітей з особливими потребами та їхніх сімей "Umeda Akebono", а також початкову школу "Rinsen" зі спеціальними класами для дітей з фізичними вадами, повідомляє 7 квітня 2016 року офіційний сайт Порошенко.

Під час відвідання Центру "Umeda Akebono", в якому навчаються близько 400 дітей віком від народження до шести років, дружина президента України оглянула кімнати для дітей з фізичними вадами, ігрову кімнату, залу для занять музикою, кімнати для спільних занять батьків та дітей.

Директор дошкільного закладу, що функціонує вже 40 років, Като Масахіто ознайомив пані Порошенко з методиками, які застосовуються педагогічним колективом, та умовами перебування дітей. Сторони обговорили систему роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в Японії, а також філософію сприйняття та формування доброзичливого ставлення суспільства до цих людей.

Під час візиту до початкової школи "Rinsen", яка є найстарішою школою Токіо й цьогоріч відзначає 139 років з дня заснування, Порошенко відвідала урок у спеціальному класі для дітей з фізичними вадами та урок музики. На знак пошани та вітання діти заспівали дружині президента України японську пісню.

Разом із директором школи Ясуко Цутія вони обговорили питання навчання дітей з особливими потребами у загальноосвітніх школах. Директор розповіла, що в очолюваному нею закладі навчаються діти з синдромом Дауна, аутизмом та ДЦП. За словами пані Ясуко, в школі ефективно використовується спільне навчання дітей з обмеженими можливостями разом з дітьми, що не мають таких обмежень.

Зі свого боку Порошенко зауважила, що тепер в Україні під її патронатом здійснюється напрацювання дорожньої карти змін у системі української освіти. У ній головним принципом визначено, що діти з особливими потребами повинні мати можливість навчатися в середовищі однолітків. "З метою досягнення ефективного та дієвого результату ми активно вивчаємо закордонний досвід становлення і розвитку інклюзивної освіти. Зокрема, вже проведено низку робочих зустрічей з фахівцями з Нідерландів, Канади, Румунії та Молдови. Сьогодні ми багато дізналися про шляхи вибудови інклюзивного навчання, які є невід'ємною частиною унікальної системи освіти Японії. Впевнена, що міжнародний досвід допоможе нам вибудувати власну успішну модель запровадження інклюзивної освіти в Україні", - наголосила дружина президента.

Також у рамках візиту відбулася зустріч дружини президента України та дружини прем'єр-міністра Японії Акі Абе, під час якої розглядалися питання, що перебувають у галузі їхньої опіки. Зокрема, обговорювалася проблематика духовного розвитку молодого покоління та формування поважного ставлення до особистості. До того ж, напередодні 30-ї річниці Чорнобильської аварії та 5-ї річниці аварії в префектурі Фукусіма йшлося про ліквідацію наслідків та попередження подібних техногенних катастроф у майбутньому.

Нагадаємо, робочі відвідини Японії чинним президентом України почалися 5 квітня.

Сторони вже домовилися про надання українському урядові 1,8 млрд доларів США фінансової допомоги в обмін на прогрес у реформах, а також про безвізовий режим в'їзду до України для японських громадян з диппаспортами.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: діти з особливими потребами, Марина Порошенко, Японія, Система освіти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ