Сб, 2024-04-20, 02:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 5 » "Партія Лінкольна і Рузвельта" стане "партією Трампа"?- InoPressa
10:23
"Партія Лінкольна і Рузвельта" стане "партією Трампа"?- InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"У штаті Індіана подорож Республіканської партії в темряву вступила у фатальний етап", - пише The New York Times, коментуючи перемогу на праймеріз Дональда Трампа і самовідвід Теда Круза. Номінація Трампа здається справою вирішеною. "Демократи вважають, що перемога у них у кишені", але "Трампа не варто недооцінювати", йдеться в Die Welt. Поєдинок Трампа і Клінтон зруйнує безліч прецедентів, вважає FT.

Перемога Трампа в штаті Індіана і самовідвід Теда Круза означають, що республіканці майже напевно висунуть Трампа кандидатом від партії. "Таких непостійних і погано підготовлених кандидатів у президенти жодна партія новітнім часом не висувала", - пише The New York Times у редакційній статті.

Республіканці багато років обіцяли допомогти середньому класу, який потерпів від рецесії, але майже нічого не зробили. "Той факт, що Трамп зміг зачарувати виборців, тільки пообіцявши "повернути Америці велич", але запропонувавши лише ксенофобські, ізоляціоністські або фантастичні ідеї, - знак, що цей електорат категорично відкинув політиків, які його зрадили", - йдеться в статті.

Тепер же лідери республіканців знову проявляють короткозорість - переконують себе, що доведеться підтримати Трампа.

Газета з жалем зазначає: республіканці хочуть "відтиснути тавро Трампа на партії, яку все ще люблять називати "партією Лінкольна".

Дональд Трамп має всі шанси стати кандидатом від Республіканської партії і претендувати на Білий дім. "Те, що здавалося немислимим, стає реальністю. Демократи вважають, що перемога в цій грі у них у кишені. Проте, згідно з опитуваннями, перспектива може бути менш райдужною", - вважає оглядач Die Welt Клеменс Вергін.

Для республіканця Теда Круза передвиборна боротьба закінчена. Найімовірніше, фінальна битва в листопаді розгорнеться між кандидатом від демократів Хілларі Клінтон і республіканцем Дональдом Трампом.

"Багато демократів вітали успіх Трампа, оскільки вважають, що перемога Клінтон над кандидатом, який не має загальної підтримки американців, вже у них у кишені. Однак перемога на праймеріз в Індіані Берні Сандерса сигналізує: екс-глава Держдепу досі не видається переконливим кандидатом в очах налаштованих проти політичного істеблішменту виборців", - зауважує оглядач.

"Неймовірно божевільні попередні перегони за президентське крісло в новітній історії США, схоже, підійшли до кінця. Тепер Америка стоїть на порозі найбожевільнішої фінальної боротьби за Білий дім", - резюмує автор. І Трампа не варто недооцінювати.

"Американське політичне життя ніколи вже не стане колишнім", - пише оглядач The Financial Times Едвард Люс. Із Трампа сміялися, але відтепер він фактично висунутий Республіканською партією. Перший у новітній історії випадок, коли кандидатом від однієї з двох основних американських партій став відкритий противник глобалізації і свободи торгівлі.

Поєдинок Трампа і Хілларі Клінтон зруйнує безліч прецедентів. Це буде сутичка "заколотника з істеблішментом, любителя рубати правду-матку - з політкоректністю, розриву стереотипів - з традиційними методами бізнесу, і націоналістичного популізму - з консервативним інтернаціоналізмом", - йдеться в статті.

Здавалося б, результат вирішено наперед. Трамп образив верстви американського суспільства, до яких належить більшість виборців. Але, на думку автора, в цьому випадку неможливо довіряти стандартним критеріям. Проблема пані Клінтон - в тому, що більшість американців невисокої думки про її чесність.

Трамп нацьковував своїх прихильників на афроамериканських активістів, демонізував іспаномовних іммігрантів-нелегалів, презирливо висловлювався про жінок. Тепер для перемоги він повинен завоювати ще й величезний відсоток голосів серед білого населення США.

Автор передбачає, що виборча кампанія перетвориться на "найзахопливішу політичну драму".

"Американські виборці, як ліві, так і праві, все більш відкрито демонструють неприйняття тих, хто десятиліттями керував ними з Вашингтона. Первинні вибори в Індіані, безперечно, стали поворотним моментом у президентській кампанії 2016 року. Дорога вільна для магната нерухомості, який у цьому штаті з 53,7% голосів вивів з боротьби Теда Круза, свого головного суперника в перегонах за номінацію", - йдеться в статті французької Libération.

У промові, яку можна назвати спокійною, президентською, що відбиває талант стратега, Трамп постарався зміцнити свій табір. "Тед Круз, я не знаю, чи дасть він мені дуже високий бал за чи ні, є гідним суперником. Він жорсткий, рішучий", - привітав Трамп, вже в статусі ймовірного кандидата від Республіканської партії, поваленого суперника.

Європейські коментатори відзначають рушійну силу перемог Хілларі Клінтон і Трампа: вони обоє зуміли вловити глибоке неприйняття і незадоволеність американських виборців "вашингтонцями", що змінюють один одного біля керма влади. Багато виборців проголосували за Дональда Трампа саме тому, що у нього немає політичного досвіду, він ніколи не обирався на державні пости, йдеться в статті.

Іншою причиною успіху Трампа, яка проявилася в Індіані, стала його протекціоністська і насильницька промова в тому, що стосується економіки.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 865 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, партія Трампа, партія Лінкольна і Рузвельта
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ