Ср, 2024-04-24, 06:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 4 » Пастора Черновецького судять ще й за мафіозний синдикат
10:43
Пастора Черновецького судять ще й за мафіозний синдикат
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


МВС довго не повідомляло, як просуваються кримінальні справи проти пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі - пастора, чиї послідовники стали надійним електоратом мера Леоніда Черновецького.
Однак, як повідомляє "Газета по-київськи", Сандея Аделаджу звинувачують за новою статтею, за яку передбачено від 5 до 12 років в'язниці. Щоправда, судити почнуть не раніше зими - дуже багато потерпілих хочуть ознайомитися з матеріалами справи.

"Крім шахрайства, Аделаджу тепер звинувачують за ст.255 ч.1 КК - "створення злочинної організації", - сказав адвокат Іван Боднарук, що представляє інтереси потерпілих в аферах.

"Можливо, це сталося через мої численні звернення до МВС, Генпрокуратури і навіть РНБО, де я наводив докази злочинної діяльності Сандея Аделаджі. Я писав, що є свідчення потерпілих, які вклали гроші в різні фірми, які настійно рекомендував їм особисто пастор зі сцени церкви "Посольство Боже". Я вважаю, ця діяльність підпадає під визначення "злочинна організація"," - заявив адвокат.

Начальник слідчого управління МВС Віктор Ільчук, який курирує справу Аделаджі, повідомив, що матеріали з організації пастора збиралися давно, і коли їх стало достатньо - вирішили розширити список статей звинувачення.

Раніше було відомо лише, що справи "Кінгз Кепітал" та ПП "Грант", за якими Аделаджу офіційно звинувачують у шахрайстві, об'єднали в одну, а майно нігерійця заарештували, щоб забезпечити компенсації за цивільними позовами потерпілих.

Представник потерпілих дивується, чому пастора досі не заарештували, а далі утримують на двох підписках про невиїзд, якщо з'явилися підстави для такого серйозного звинувачення.

"У нас якщо велосипед хтось вкраде - відразу ж відправиться в СІЗО, а тут мова йде про створення навіть не злочинного угруповання, а цілої злочинної організації! - заявляє Боднарук. - З погляду кримінального права, злочинна організація - найвищий ступінь кримінальної діяльності".

Є новини і щодо інших кримінальних справ, пов'язаних з церквою "Посольство Боже". Так, 10 серпня в Дніпровському суді почнуть судити Жанну Кисіль та її спільника Павла Косенка, які виманили у людей мільйонні суми, взяті в кредит під заставу власного житла. Адвокат Боднарук збирається викликати на суд дружину Аделаджі - Босе, яка, на його думку, безпосередньо агітувала за Жанну Кисіль. Офіційна кількість постраждалих - 25 осіб, сума збитків – 5,617 млн грн.

Також днями мають порушити ще одну кримінальну справу стосовно аферистів з "Клубу тисячі мільйонерів", який, на думку Боднарука, ще й досі працює під патронатом самого пастора.

Громадянина Нігерії Аделаджу, який офіційно проживає в Україні, звинувачують в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

"Кінгз Кепітал" - кредитна спілка, що залучала гроші під відсотки. Її керівники - Олександр Бандурченко (зараз на підписці про невиїзд), Ігор Колесников і Сергій Голованов - обидва в СІЗО. Господарський суд Києва 21 серпня 2009 року визнав банкрутом ТОВ "Кінгз Кепітал" і відкрив ліквідаційну процедуру.

Загалом, за даними міліції, виявлено близько 6 тисяч договорів "Кінгз Кепітал" із вкладниками. Мінімальна сума вкладу становить 2500 грн, найбільший внесок - 555 тисяч грн. У договорах, які потрапили до міліції, фігурували цифри від 30 до 70 тисяч грн. Офіційна сума збитків - 100 млн грн.

ПП "Грант" - фірма, яка так само залучала гроші нібито на купівлю нерухомості. Його керівники - Олена Данильченко та її донька Ірина Данильченко - зараз перебувають у СІЗО. Щодо кількості постраждалих, то називають 60 осіб, а суму збитків - 60 млн грн.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1058 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ