Пт, 2024-04-19, 23:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 3 » Пекельна спека: задимленість минає. Але стане ще спекотніше
21:43
Пекельна спека: задимленість минає. Але стане ще спекотніше
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Рiвень забрудненостi приземного шару атмосфери в Києвi на сьогоднi не викликає побоювань експертiв, повiдомив завiдувач вiддiлу гiгiєнiчних проблем екологiї столичної СЕС Сергiй Тимошенко.
"Ми робили замiри на магiстралях мiста Києва - результати звичайнi для звичайного дня. Стан повiтря у звичайному режимi", - сказав Тимошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи iнформацiю про те, що задимленiсть повiтряних мас в Україну надходить з боку Росiї, вiн сказав: "Складно сказати, з Росiї чи з України надiйшов дим, але така ситуацiя могла бути пов'язана ще з нашими погодними умовами".

"Ми очiкували гiршого: якби з Росiї пожежi поширювалися на територiю України, i в Українi розпочалися б свої пожежi, то це, звiсно, була б задимленiсть територiї, як це вiдбувається в Москвi у зв'язку з горiнням торфовищ. Ця ситуацiя погiршує стан людей, якi страждають на хронiчнi захворювання серцево-судинної системи й дихальних шляхiв. Там (у РФ – ред.) було видано вiдповiднi рекомендацiї. А в нас це (задимленiсть - ред.) було один-два днi, що пов'язує можливий вплив цих димових хмар iз Росiї, якi виникли внаслiдок пожеж i горiння торфовищ у середнiй смузi РФ", - сказав вiн.

"Ми дали свiй запит, ми провели замiри, порiвняли з вимiрами попереднiх днiв", - зазначив Тимошенко. За його словами, результати практично не вiдрiзнялися вiд зроблених до появи так званої димової завiси.

Крiм того, Тимошенко наголосив, що було зроблено запит до Центральної геофiзичної обсерваторiї, яка має 16 стацiонарних постiв у Києвi з цiлодобовим спостереженням за атмосферним повiтрям, "щоб вони дали нам свої данi за три днi - 31 липня, 1 i 2 серпня". "Тому що вже сьогоднi цiєї задимленостi не спостерiгається", - пояснив вiн.

"Тому сказати, що це якось вплинуло на здоров'я людей, ми не можемо", - наголосив вiн.

Як повiдомлялося, в понедiлок у Київськiй i Чернiгiвськiй областях спостерiгалася задимленiсть повiтря. У МНС Київської областi зазначили, що пiсля огляду територiї з'ясувалося, що нiяких серйозних пожеж на територiї областi немає. Виявлено лише осередкове загоряння торфовища в Iванкiвському районi Київської областi.

Янукович доручив членам уряду стежити за пожежами, а керiвникам регiонiв - не проводити масових заходiв

З метою запобiгання виникненню надзвичайних ситуацiй, спричинених складними погодними умовами, що встановилися на територiї України внаслiдок спекотної погоди, i для запобiгання у зв'язку з цим можливим загрозам для здоров'я населення президент Янукович дав низку доручень членам Кабiнету мiнiстрiв України та керiвникам регiонiв. Про це повiдомляє прес-служба глави держави у вiвторок.

Першому вiце-прем’єр-мiнiстру України Андрiю Клюєву доручено в разi виникнення надзвичайних подiй, пов’язаних iз пожежною небезпекою, забезпечити залучення до гасiння пожеж наявнi сили та засоби МНС, Мiноборони, МВС, Мiнагрополiтики, Держприкордонслужби, Держкомлiсгоспу, Ради мiнiстрiв АРК та мiсцевих органiв влади.

Тимчасовому виконувачу обов’язкiв мiнiстра – першому заступнику мiнiстра України з питань надзвичайних ситуацiй та у справах захисту населення вiд наслiдкiв Чорнобильської катастрофи Михайлу Болотських доручено проводити постiйний монiторинг пожежонебезпечної ситуацiї, пов’язаної з утриманням на значнiй територiї України високої температури, та вживати своєчасних заходiв для запобiгання виникненню надзвичайних ситуацiй.

Мiнiстру оборони України Михайлові Єжелю доручено посилити контроль за станом протипожежної безпеки пiд час проведення заходiв та в мiсцях зберiгання вибухонебезпечних матерiалiв. З метою збереження здоров’я особового складу також мають бути переглянутi графiки планових навчань.

Крiм того, вiдповiдно до президентського доручення, мiнiстр охорони здоров’я Зiновiй Митник має забезпечити дотримання санiтарних норм на виробництвi, в мiсцях вiдпочинку та масового скупчення людей, надання першочергової допомоги особам, якi страждають хворобами серцево-судинної системи, людям похилого вiку та дiтям.

Ще один пункт президентського доручення стосується керiвникiв регiонiв. Їм доручено тимчасово утриматися вiд проведення масових заходiв, повiдомляє прес-служба глави держави.

Найближчого тижня не очікується повернення до України задимленості, викликаної пожежами в РФ, запевняє начальник Укргідрометцентру

Найближчого тижня повернення на територію України задимленості, викликаної пожежами на території Російської Федерації, не очікується, запевнив начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Сьогодні напрямок повітряних мас зміниться на більш східний... Повернення в найближчий тиждень задимленості не очікується", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Таким чином, за словами Кульбіди, створилися всі умови для того, щоб задимленість, яка була над Київською та Чернігівською областями, перемістилася у бік Бєларусі.

"Отже, ситуація покращиться", - наголосив начальник Укргідрометцентру. Наразі ж, за його словами, деяка задимленість в цих регіонах України зберігається.

Кульбіда також повідомив, що в найближчі 10 днів ситуація з показником високої пожежонебезпеки не поліпшиться.

Вчорашнє задимлення в Києві пов'язане з переміщенням повітря з РФ, де спостерігаються лісові пожежі, з'ясували в МНС

Заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій Віталій Романченко наголосив, що остаточно встановлено, що "лісових пожеж на території Київської та Чернігівської областей, які могли б вплинути на атмосферне повітря, не зафіксовано".

"Задимленість у Чернігівській і Київській областях виникла в результаті переміщення повітряних мас з охоплених лісовими пожежами регіонів Російської Федерації", - сказав Романченко.

Заступник міністра розповів, що МНС спільно з низкою служб вжили необхідних заходів, спрямованих на запобігання виникнення лісових пожеж, зокрема, були проведені рейди, здійснюється спостереження за лісовими масивами з вертольотів. Санепідемстанція продовжує моніторити стан атмосферного повітря.

Романченко також зазначив, що вчора в МНС було проведено міжвідомчу нараду, на якій представники санітарно-епідеміологічної служби поінформували, що збільшення концентрації небезпечних речовин в атмосфері, порівняно з попередніми днями, не встановлено, передає УНІАН.

Романченко наголосив, що МНС перебуває "в режимі постійної готовності". За його словами, для гасіння лісових пожеж може бути задіяно понад 5 тис особового складу й близько 2 тис одиниць техніки. Також до гасіння пожеж можуть бути залучені 4 пожежних літаки і 4 вертольоти.

Він закликав громадян утриматися від відвідання лісів у період пожежної небезпеки, а у випадку, якщо вони все-таки йтимуть до лісу, дотримуватися заходів пожежної безпеки. У свою чергу, начальник Українського гідрометцентру Кульбіда наголосив, що в ніч проти 2 серпня метеорологічні станції зафіксували млу. Він вважає, що в цей час повітряні маси йшли з півночі й північного сходу. За словами Кульбіди, сьогодні в другій половині дня повітряні маси змінили напрямок на східний, тому забруднювальні речовини більше не потраплятимуть в Україну.

За даними начальника Гідрометцентру, в найближчий тиждень у країні не буде повітряних мас, які переміщаються з Російської Федерації.

Зазначимо, що щонайменше ще 10 днiв у бiльшостi регiонiв України триватиме дуже сильна спека, особливо на сходi, пiвнiчному сходi та в центрi країни. Про це повiдомив начальник Українського гiдрометеорологiчного центру Кульбiда.

"Як мiнiмум iще 10 днiв у бiльшостi регiонiв триватиме дуже сильна спека - температура переважно 32-37, на сходi, пiвнiчному сходi, а також у центральних областях - до 40-42 градусiв. Найнижчої температури очiкуємо на заходi: 28-33 (градусiв тепла – ред.). Дощiв чекаємо тiльки в захiдних областях, короткочасного характеру з грозами", - повiдомив вiн.

За словами Кульбiди, iснує ймовiрнiсть, що 8-9 серпня на Київщині температура повiтря може знизитися на 3-5 градусiв "буквально на одну добу", однак i до цiєї дати, i пiсля неї температура повiтря залишатиметься високою: 32-37 градусiв тепла.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1079 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ