Чт, 2024-04-18, 18:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Липень » 21 » Переговори зі США не мають сенсу - Іран
17:15
Переговори зі США не мають сенсу - Іран
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Іран: переговори зі США не мають сенсу

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї не довіряє договорам, укладеним зі США, і не бачить сенсу у переговорах з Вашингтоном.

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї у суботу, 21 липня, відкинув ідею проведення переговорів з Вашингтоном, оскільки вони "не мають сенсу". "Ми не можемо довіряти словам Сполучених Штатів і навіть їхнім підписам", - заявив Хаменеї на зібранні іранських дипломатів. Саму навіть думку про те, що якісь проблеми можна вирішити шляхом переговорів зі США, Хаменеї назвав "великою помилкою".

Щодо переговорів з ЄС, Хаменеї був м'якшим. "Переговори з європейцями повинні продовжитися, однак ми не повинні чекати на їхню пропозицію нескінченно", - цитує іранського лідера інформагенція AFP.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що США відкриті до нових переговорів з Іраном, предметом яких має бути не лише ядерна програма країни, а також ракетна програма та агресивна зовнішня політика Тегерана у регіоні, яка, на думку, Вашингтона, становить загрозу для його ключового союзника на Близькому Сході - Ізраїлю.

Крім того, Хаменеї також підтримав ідею, яку раніше висловив президент Ірану Хасан Роухані, щодо можливого блокування постачання нафти з країн Перської затоки, якщо продаж іранської нафти буде заблоковано санкціями.

Як повідомлялося, цього тижня Іран подав позов проти США до Міжнародного суду, щоб оскаржити поновлення санкцій. У Тегерані вважають, що Вашингтон порушив американсько-іранський договір про дружбу.

На початку травня президент Дональд Трамп оголосив про вихід США зі Спільного всеосяжного плану дій, укладеного між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною в 2015 році, який передбачає виконання Тегераном низки кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій. Трамп звинуватив Іран в пособництві тероризму і прагненні продовжувати розробку ядерної зброї. Після виходу з угоди США розширили санкції проти Ірану. Ці санкції можуть негативно вплинути також і на неамериканські компанії, які ведуть бізнес в Ірані.

Решта учасників угоди розкритикували рішення Трампа і заявили про намір зберегти домовленості в силі. В іранському МЗС повідомили, що у європейських країн є термін від 45 до 60 днів, щоб надати гарантії щодо захисту інтересів Ірану та компенсації збитків, завданих внаслідок виходу США з угоди. Якщо ж європейські учасники угоди не зроблять цього, Іран ухвалить "вимушені рішення", заявили в Тегерані.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 614 | Додав: adminA | Теги: Сенс, Іран, переговори, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ