Ср, 2024-04-24, 12:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 24 » "Перемир'я" в зоні АТО: є загиблий і поранені. ВІДЕО
15:14
"Перемир'я" в зоні АТО: є загиблий і поранені. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Один український військовослужбовець загинув, шестеро отримали поранення за добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій один наш військовий загинув, шестеро були поранені", - сказав Мотузяник на брифінгу в Києві в суботу, 24 вересня.

Він зазначив, що за минулу добу кількість збройних провокацій у зоні АТО збільшилася, а загальна кількість порушень режиму припинення вогню наблизилася до 30.

"Ворог продовжує використовувати переважно легке озброєння в більшості гарячих точок на лінії зіткнення. Але фіксується і застосування мінометів, що, нагадаємо, заборонено Мінськими угодами", - сказав Мотузяник.

Зокрема, на луганському напрямку, за його словами, бойовики випустили 50 мін з мінометів калібром 82 мм, а також вели вогонь із зенітної установки по позиціях сил АТО поблизу Новозванівки. Також були провокації в районі Новоолександрівки і Станиці Луганської.

На донецькому напрямку, як повідомив спікер Міноборони, також фіксувалися провокаційні обстріли - в районі н.п. Зайцеве і Новоселівки-2. "Всього було випущено 5 мін. Неспокійно було також в районі Авдіївки і Верхньоторецькому, де ворог активно застосовував легке озброєння. Також озброєна провокація сталася неподалік Новоселівки", - повідомив Мотузяник.

На маріупольському напрямку 2/3 провокацій бойовиків, за інформацією Мотузяника, зафіксовані в районі Мар'їнки. Також поодинокі порушення режиму припинення вогню зафіксовані біля Талаківкиі, Водяного і Старогнатівки, а біля Павлополя працював снайпер.

Муженко розповів Хугу, що українські військові суворо дотримуються "режиму тиші"

Українські військові суворо дотримуються "режиму тиші", заявив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко на зустрічі з заступником керівника СММ ОБСЄ Олександром Хугом.

"Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, зате з боку супротивника ми маємо обстріли з мінометів і стрілецької зброї, а також збройні провокації за участю ДРГ", - цитує Муженка прес-служба Міноборони України.

Начальник Генштабу зазначив, що Збройні сили України вітають будь-які політичні зусилля, спрямовані на врегулювання конфлікту на сході України і виведення російських військ з її території.

"Разом з цим, відведення військ і важкого озброєння від лінії розмежування можливе лише за умови сталого припинення вогню", - сказав Муженко.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу російсько-окупаційні війська 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

14 вересня в Києві глави МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і Франції Жан-Марк Еро заявили, що приїхали з "обіцянкою з Москви" припинити вогонь на Донбасі з 15 вересня. А після встановлення режиму тиші, за їхніми словами, Київ має приступити до виконання політичних умов Мінських угод.

15 вересня в Кремлі заявили, що не обіцяли режиму припинення вогню на Донбасі, оскільки, мовляв, "не є стороною конфлікту".

16 вересня президент Петро Порошенко попередив, що без виконання Росією своїх зобов`язань у сфері забезпечення безпеки на Донбасі Україна "не зробить ані кроку вперед".

21 вересня в Мінську контактна група підписала рамкове рішення про розведення сил і засобів. Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожною зі сторін у трьох зонах безпеки. Обов'язковою умовою початку розведення сил на Донбасі є повне припинення вогню протягом семи діб, яке буде зафіксовано спостережною місією ОБСЄ.

З 22 вересня починаються підготовчі роботи для здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених у рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, перемир'я, загиблий і поранені
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ