Чт, 2024-03-28, 15:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Січень » 12 » Перший міністр Північної Ірландії йде у відставку через зраду дружини
11:34
Перший міністр Північної Ірландії йде у відставку через зраду дружини
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лідер партії демократів-юніоністів Пітер Робінсон оголосив, що він залишає пост першого міністра Північної Ірландії на півтора місяці.

Раніше в пресу просочилися скандальні подробиці подружньої зради, вчиненої його дружиною Айріс. Вона була також замішана у низці фінансових махінацій, передає Бі-Бі-Сі.

Робінсон призначив міністра у справах бізнесу Арлін Фостер тимчасово виконувати його обов'язки. Про це оголосив у понеділок вдень спікер асамблеї Північної Ірландії Вільям Хей.

Раніше парламентська фракція ПДЮ висловила в особливій заяві "щиру підтримку" Робінсону. "Усі члени нашої партії рішуче висловилися за те, щоб Пітер Робінсон залишився лідером нашої партії. І як лідер партії він продовжить виконувати всі покладені на нього обов'язки. Пітер попросив мене тимчасово його замінити, однак він як і раніше є першим міністром Північної Ірландії", - заявила Арлен Фостер.

Однак менш оптимістично налаштований попередник Робінсона на посаді першого міністра, лауреат Нобелівської премії світу лорд Трімбл. Він вважає, що позиції Робінсона безнадійні. "Пітер вже на ділі позбувся впливу. Він втратив авторитет своєї партії, про що свідчать небажання великих фігур його публічно підтримати і засудження рядових членів. Те, що відбулося, це особиста трагедія, але політика безжальна. На мою думку, доля нинішнього лідера вже найближчими днями буде вирішена," - вважає лорд.

У вівторок відбудеться спеціальне засідання асамблеї, на якому Робінсону належить відповідати на питання про його причетність до різних фінансових порушень, допущених його дружиною.

За парламентським правилами, перший міністр може на якийсь час залишити свій пост і призначити тимчасово виконуючого його обов'язки на термін до півтора місяців. Після цього будь-які рішення про його подальшу долю повинні затверджуватися асамблеєю.

Айріс Робінсон проходить зараз "інтенсивне психіатричне лікування" і поки правоохоронні органи не можуть її допитати. Вона була змушена покинути партію, яку очолює її чоловік, і відмовитися від своїх повноважень депутата парламенту, передає Вести.ru.

"Моя дружина Айріс зараз отримує психіатричну допомогу в Белфасті. Як батько і чоловік, я повинен приділяти час для вирішення сімейних проблем. Я особисто просив парламентську асамблею провести розслідування, виходячи з того, що все, що я зробив, я зробив правильно", - заявив Робінсон.

Раніше стало відомо, що Айріс Робінсон отримала від двох місцевих ріелтерів 50 тисяч фунтів стерлінгів, які вона передала своєму 19-літньому коханцеві Кірку Мак-Кемблі для придбання кафе. При цьому вона не зареєструвала, як вимагає того закон, цю особливу пожертву у спеціальних органах Стормонт і британського парламенту.

Супротивники Робінсона стверджують, що той нібито знав про ці угоди, але не повідомив про них відповідні органи.

Незабаром після того, як в пресу просочилися перші дані про цю історію, сам Робінсон заявив, його дружина перебуває у важкому психічному стані і зробила спробу самогубства.

При цьому він стверджував, що не вчинив нічого протизаконного і запропонував урядовим юристам розслідувати його поведінку. Він обіцяв негайно подати у відставку, якщо юристи прийдуть до висновку, що він діяв неправильно.

Однак протягом минулих двох днів ряд партій, представлених у Стормонт, висловили сумнів у тому, що рішення юристів матиме достатню вагу для виправдання Робінсона.


На початку жовтня 2009 року вперше в історії Ірландії спікер парламенту подав у відставку. Джон О'Донахью був змушений зробити це на вимогу провідних опозиційних партій, які звинуватили спікера у нецільовому використанні грошей з держбюджету.

Кілька місяців минулого року вирував також скандал, пов'язаний з витратами британських політиків. Як з'ясувалося під час журналістського розслідування, парламентарії від обох партій - Лейбористської та Консервативної - не соромилися використовувати тисячі фунтів з кишень платників податків на особисті витрати: на придбання та ремонт нерухомості, на телетрансляції і DVD, навіть на собачий корм і підгузники.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1224 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ