Пт, 2024-04-19, 22:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 23 » Перший президент Литви: "Росія - найбільша загроза нинішній цивілізації" - Die Welt
12:09
Перший президент Литви: "Росія - найбільша загроза нинішній цивілізації" - Die Welt
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  Перший президент Литви Вітаутас Ландсбергіс назвав путінську Росію найбільшою загрозою для західної цивілізації. Його статтю публікує німецька газета Die Welt.

"Колись російський поет Федір Тютчев написав: "Умом Россию не понять, аршином общим не измерить: у ней особенная стать - в Росію можна тольки верить". Ці відомі і популярні рядки пояснюють, чому так багато патріотів Росії втрачають глузд, піддаються ілюзіям щодо Росії, терплять злидні, голод і тиранію та навіть воюють і вмирають за те, щоб ця псевдоконструкція розширювалася географічно", - пише колишній політик.

Років 10 тому російський публіцист, колишній заступник голови Держдуми Михайло Юр'єв випустив книгу "Третя імперія: Росія, якою має бути". На жаль, книга залишилася непоміченою на Заході, зауважує Ландсбергіс, а в ній йдеться про те, що до 2053 року вся Європа і навіть Ізраїль стануть частиною російської імперії. У книзі згадуються війна з Грузією, а потім і з Україною.

"Зрозуміти Росію не можна ще й тому, що вона постійно зростає, вона не є чітко визначеною територією", - продовжує автор, нагадуючи, що Сталін біля труни Леніна дав клятву розширювати Радянський Союз. Пізніше втрата територій була "оголошена Москвою найбільшою катастрофою XX століття".

"Багато хто помилково сприймає напад і війну за Україну, яку часом зарозуміло не вважають за окрему націю, суперечкою між Росією і Заходом з приводу сфер впливу. Але насправді все інакше: Росія просто не може змиритися зі скороченням "власної" території - хай де б це сталося, територію має бути відвойовано назад. Крим став геополітичним виразом цих очікувань", - зазначає Ландсбергіс.

"З царських часів і аж до сьогодні розширення територій пов'язане з існуванням Росії як держави і як нації, - підкреслює автор. - Припинення розширення означатиме стагнацію і капітуляцію, а на це в Росії погодяться тільки в одному випадку - якщо зміняться ціннісні орієнтири".

Але нинішній уряд, констатує Ландсбергіс, не збирається проводити ревізію своєї політики і своїх цінностей: критиків Кремля розстрілюють на кремлівських мостах. "І тому путінська Росія становить сьогодні найбільшу загрозу західній цивілізації", - робить висновок політик.

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 819 | Додав: adminA | Теги: перший президент Литви, Росія, Die Welt, найбільша загроза нинішній цивіліза
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ