Вт, 2024-04-16, 09:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 8 » Перший тест кросовера на українських теренах. Honda CR-V 2012
14:38
Перший тест кросовера на українських теренах. Honda CR-V 2012
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

Конструктори Honda в парі з дизайнерами намагалися створити максимально зручний автомобіль для українського споживача. Про це свідчить не тільки його зовнішній вигляд, який став більш агресивним і аскетичним, а й оновлена система повного приводу, яка отримала інтелектуальне управління.

Продажі четвертої модифікації CR-V вже стартували у дилерів і на даний момент пропонується всього в одній комплектації, яку оцінюють у 322 тис 400 грн. У цю вартість CR-V оснащується 2-літровим бензиновим агрегатом (155 к.с), 5-ступінчастим автоматом, системою повного приводу, режимом ECO, текстильним салоном і вельми значним набором електроніки.

Зовнішній вигляд

Екстер'єр CRV вигладить аскетично, і складається відчуття, що візуально автомобіль дещо "обсох". На практиці так і є, довжина скоротилася на п'ять міліметрів (до 4529 мм), висота - на 30 мм (до 1654 мм). А ось ширина і колісна база не змінилися - ті ж таки 1820 і 2620 мм відповідно. Дорожній просвіт так само скоротився, автомобіль опустився до 165 мм (недалеко і до седанівского кліренсу *). І всі ці жертви на догоду керованості авто та створення більш легковагового ефекту.

Модифікації торкнулися і кузова. Так, за словами виробників, найбільше годин було проведено в аеродинамічній трубі, де робота велася над "черевною" частиною автомобіля, щоб поліпшити аеродинамічні показники, що досить важливо для кросовера з підвищеним дорожнім просвітом. Змінився і відсоток високоміцних сплавів. Жорсткість на вигин зросла до 7% і жорсткість на кручення на 9%. Споряджена маса збільшилася. Так, машини з дволітровим бензиновим мотором і "механікою" важать 1517 кг, а з "автоматом" - 1542 кг.

Зазвичай дизайн СR-V пробуджує відчуття якоїсь "американістики". Що й не дивно, оскільки саме США є головним споживачем всіх подібних моделей Honda. Продажі четвертої модифікації СR-V також стартували в США на рік раніше, ніж модель дісталася європейського ринку. За цей час зовні автомобіль змінився на догоду європейським модникам. Гострі, кутасті, прагнучі вперед лінії кузова в передній частині перетікають у бумерангоподібний вигин на кормі - мабуть, єдині зміни в зовнішності.

Всередині

Інтер'єр у стилі останніх оновлень Honda. В очі відразу ж впадає кнопка Econ і підрулюючі пелюсточки, які настільки малі, що й не відразу намацаєш їх руками. Ця функція стала доступна для CR-V, тільки в оновленій версії і робить автомобіль, певною мірою, з претензією на спортивність.

З'явилася і своя фішка, яка розташована на приладовій панелі. Індикатори світла, які реагують на стиль і економічність їзди водія, міняючи своє підсвічування від зеленого до яскраво-синього, якщо за кермом драйвер не відпускає педалі акселератора.

Внутрішнє оздоблення салону та ергономічне розміщення опціонних перемикачів у дорогих автомобілях відповідає їхньому статусу: якісні матеріали оздоблення, РК-дисплей, зручне і багатофункціональне кермо, яке добре знайоме по хетчбеку Civiс. Все під рукою і не становить великих зусиль розібратися в органах управління опціями.

Простору же всередині не стало менше. Карти дверей стали тонші, що дозволило розсунути передні сидіння аж на сантиметр. А задній диван опустили на 38 мм, подбавши про рослих пасажирів.

Об'єм багажника становить 589 л в звичайному і 1669 л в розкладеному стані. Зі складеним заднім рядом сидінь 1570 мм (+140 мм). Навантажувальна висота - 665 мм (-25 мм).

Як їде

У перший місяць продажів буде запропонована комплектація з бензиновим двигуном і автоматичною коробкою передач. На жаль, дизельний агрегат з'явиться не раніше ніж 2014 року.

Ситуація з мотором була прогнозованою. Що ж стосується їздових якостей, то тут на нас чекав сюрприз. Тестова траса була побудована таким чином, що авто побувало практично у всіх ймовірних дорожніх ситуаціях.

Прохідність

Незважаючи на те, що CR-V у прямому сенсі слова "підрізали" до 165 мм, позашляховий потенціал тільки зріс. Варто докладніше зупинитися на оновленій системі повного приводу, якою тепер керує електроніка, що змінила насосну систему. На практиці це реалізується так: у момент, коли автомобіль починає пробуксовувати і потихеньку закопуватися в сніг, підключається задня вісь, яка немов "стусаном" надає автомобілю імпульсу для подальшого руху.

Звичайно ж, слід пам'ятати, що CR-V - паркетник, і штурмувати серйозне бездоріжжя на ньому не варто.

Двигун. Коробка. Підвіска

У найближчі місяці продажів на українському ринку буде доступний лише 2-літровий силовий агрегат, який вже добре знайомий по попередньому поколінню моделі. Японці вирішили лише доопрацювати його, зробивши більш економічним і збільшивши потужність на 5 к.с. Коробка також не зазнала великих змін - був доопрацьований лише алгоритм перемикання.

Мотор не вразив своєю жвавістю на трасі. Повільно відгукуючись на натискання педалі акселератора, змушує чітко розраховувати свій маневр під час обгону. Незважаючи на флегматичність мотора, стійкість і маневреність на дорозі цілком пристойна. Електронні системи стабілізації дозволяють безпечно минути колійність, яка часто є великою проблемою для автомобілів цього типу.

Прогнозована поведінка на дорозі - заслуга не тільки допоміжних систем, а й серйозно доопрацьованої підвіски, яка докучала зайвою жорсткістю власникам попереднього покоління. В оновленій версії шасі набагато м'якше, не втративши при цьому впевненості в проходженні поворотів і у швидкісних маневрах.

За словами виробника, поліпшена шумоізоляція дозволила понизити рівень шуму в салоні на 3 децибели, тобто майже вдвічі. На практиці шум від вітру з'являється, коли стрілка спідометра перетинає позначку 100 км/год. Мотор не чутно саме до того моменту, поки педаль акселератора не виявиться на підлозі.

Витрата палива

За весь час тесту витрата палива трималася в межах 11л/100км по місту і опустилася до 9л/100км на трасі. За цими показниками впевнене лідерство в класі.

Висновок

Honda CR-V, порівняно з попередніми поколіннями цієї моделі, вже зовсім інший продукт. Японці впевнено і старанно працюють над поліпшенням якості своєї продукції, приводячи в життя гасло: "Максимум для людини, мінімум для механізмів".

Хондівці вирішили зірок з неба не хапати і зіграти в плюс гаманців споживача, запропонувавши флегматичний, але більш економічний двигун. Попри досить велику ціну, надто в розрізі конкуренції на ринку, де CR-V на вершині цінового списку, варто звернути увагу на якість кінцевого продукту, яка є великою рідкістю для японських кросоверів у зазначеному сегменті.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 2100 | Додав: adminA | Теги: Honda CR-V 2012
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ