Пт, 2024-04-19, 03:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Підписано перший документ про співпрацю - у Брюсселі стартує Рада асоціації Україна-ЄС
13:58
Підписано перший документ про співпрацю - у Брюсселі стартує Рада асоціації Україна-ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська урядова делегація на чолі з першим віце-прем’єр-міністром, міністром економічного розвитку та торгівлі Степаном Кубівим прибула у понеділок до Брюсселя, де візьме участь у третьому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС.

Від Європейського Союзу Раду асоціації приймає високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Під час засідання сторони обговорять ключові напрямки та сфери співробітництва. Йдеться про політичний діалог у розвитку політичної асоціації та реформи, питання юстиції, свобод та безпеки, економічну та секторальну співпрацю, включаючи торгівлю.

Сторони також обговорять питання щодо підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у контексті Глобальної стратегії ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики, а також регіональні питання.

Україна та ЄС також підпишуть кілька двосторонніх угод, зокрема про фінансування реформ державної служби та про участь України в програмах прикордонного співробітництва.

Також уряд України підпише угоди з Європейським інвестиційним банком: про фінансування "Проекту модернізації української залізниці"; про фінансування проекту "Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток"; про розвиток та модернізацію логістичної інфраструктури ТОВ "Нібулон".

Окрім цього, сторони підпишуть Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та Європейським інвестиційним банком.

У понеділок у бельгійській столиці також відбудеться міжнародна конференція високого рівня щодо нового стратегічного партнерства Україна-ЄС в енергетичній сфері.

У заході візьмуть участь віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного Союзу Марош Шефчович, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тімченко та інші високі офіційні особи та представники енергетичного бізнесу.

Відзначимо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман скасував візит в Брюссель через ситуацію з ПриватБанком.

Раніше глава представництва України при Євросоюзі Микола Точицький заявив, що на засіданні Ради асоціації Україна - ЄС очікується підписання близько десяти угод.

ЄС виділить 366 млн євро на програми прикордонного співробітництва з Україною

Україна і Євросоюз підписали угоду про фінансування спільних операційних програм прикордонного співробітництва.

Угодою між урядом України та Єврокомісією передбачено реалізацію за рахунок грантової допомоги Європейського Союзу спільних проектів із прикордонного співробітництва "Україна – Польща – Білорусь 2014-2020 роки", "Україна – Румунія 2014-2020 роки", "Басейн Чорного моря 2014-2020 роки" та "Україна – Угорщина – Словаччина – Румунія 2014-2020 роки".

Особливістю цього інструменту є те, що проекти розробляються на рівні місцевих органів влади України та суміжних держав ЄС, а відтак найкраще відповідають потребам та пріоритетам місцевих громад.

З української сторони угоду підписав перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

У рамках програм фінансуватимуться проекти за напрямками покращення інфраструктури прикордонних регіонів, зокрема щодо захисту довкілля та ефективного використання природних ресурсів; підтримки прикордонного управління і безпеки кордону, менеджменту в сфері міграції; підтримки підприємництва, розвитку малих і середніх підприємств, місцевої культури; спільних викликів в галузі безпеки та охорони правопорядку.

Загальний бюджет програм становить 402 млн євро, з яких внесок ЄС - 366 млн євро, співфінансування країни-партнера – 10% від внеску ЄС.

Виконання програм прикордонного співробітництва сприятиме ефективній та взаємовигідній співпраці прикордонних регіонів України та сусідніх країн шляхом реалізації спільних проектів; обміну досвідом та кращими практиками між країнами-партнерами в різних сферах для сприяння вирішенню спільних проблем розвитку; залученню додаткових ресурсів для збалансованого розвитку та підвищення конкурентоспроможності прикордонних регіонів України; реалізації ініціатив місцевих громад в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 683 | Додав: adminA | Теги: брюссель, перший документ, Рада асоціації Україна-ЄС, співпраця
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ