Сб, 2024-04-20, 15:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 11 » Підрозділи біля Криму привели в бойову готовність. ВІДЕО
15:14
Підрозділи біля Криму привели в бойову готовність. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі. Про це він заявив сьогодні, 11 серпня, під час наради з керівництвом силових структур і МЗС, повідомив глава держави у Twitter.

"Провів нараду з керівництвом силових структур і МЗС. Доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з АРК та по всій лінії зіткнення на Донбасі", - підкреслив президент.

Тим часом Державна прикордонна служба України рекомендує утриматись від поїздок до тимчасово окупованого Криму через напружену обстановку на півострові, яка нагнітається російськими окупантами. Про це на брифінгу заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Зважаючи на напружену обстановку на півострові, яка впродовж останніх днів нагніталась окупантами, Держприкордонслужба наполегливо рекомендує громадянам України без гострої необхідності утриматись від поїздок до окупованого півострова", - наголосив він.

"В даний час представники країни-окупанта на пунктах пропуску працюють повільно, періодично зупиняючи рух транспорту. Огляд здійснюють прискіпливо і дуже ретельно", - сказав Слободян, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, частина охочих потрапити до Криму отримала відмову від представників країни-окупанта з формулюванням "немає підстав для в'їзду в Крим". Крім того, на виїзді з території Криму представники РФ здійснюють "фільтрацію" чоловіків старших за 18 років, перш ніж випустити їх з півострова.

"Зараз фактично завершується ротація російських військ, які були на адмінкордоні. Вони тут перебували з березня минулого року. Їх замінюють підрозділами, які, швидше за все, тривалий час перебуватимуть на адмінкордоні", - сказав Слободян.

За його словами, підрозділи, які прибувають, краще оснащені, перекидаються до адмінкордону з Херсонською областю десантно-штурмові підрозділи. "Протягом останніх днів, звичайно, ми спостерігаємо збільшення кількості військовослужбовців на адмінкордоні", - підкреслив речник Держприкордонслужби.

Разом з тим, він зазначив, що не має інформації, чи збільшилася кількість російських військовослужбовців загалом у Криму.

Нагадаємо, 10 серпня російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинув військовий і боєць ФСБ, імена яких не називаються.

Слід зауважити, що жодних переконливих фото- і відеоматеріалів, що підтверджують розказане ФСБ, ті очікувано не надали. Втім, як і під час початку російської кампанії з окупації українського півострова в 2014 році.

Російські силовики назвали ім'я одного з затриманих "українських диверсантів". Ним виявився колишній боєць АТО Євген Панов з Енергодару Запорізької області. Брат Панова вже заявив, що того викрали. За його словами, Євген ніколи з власної волі не поїхав би до Криму. Українська поліція вже почала розслідування за фактом викрадення.

У свою чергу російські ЗМІ написали, що більшість затриманих нібито "диверсантів" у Криму виявилися жителями півострова, а у деяких при собі були російські паспорти.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона, мовляв, "переходить до терору".

Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Український Генштаб вважає заяви Росії провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – "новим етапом гібридної війни".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: бойова готовність, підрозділи, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ