Вт, 2024-04-23, 11:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 28 » Після Brexit Мінфін Британії намагається заспокоїти ринки, фунт продовжує летіти вниз, експерти оцінюють втрати
14:57
Після Brexit Мінфін Британії намагається заспокоїти ринки, фунт продовжує летіти вниз, експерти оцінюють втрати
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Британський міністр фінансів Джордж Осборн заявив, що країна зустріне майбутнє "з сильною позицією", і що зараз уряд не передбачає введення якогось надзвичайного бюджету через результати референдуму щодо виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє "BBC-Україна".

"Британія готова з сильною позицією протистояти тому, що готує нам майбутнє", - сказав він у понеділок, 27 червня, в своєму телезверненні.

"Я не хочу, щоб Британія поверталася спиною до Європи або іншого світу", - додав Осборн.

У той же час, за його словами, британській економіці буде потрібна певна адаптація, хоча "було б досить розумно почекати нового прем'єра", перед тим як вдаватися до будь-яких кроків.

Осборн також повідомив, що обговорив поточну ситуацію з главою Банку Англії Марком Карні, і запевнив, що існують "добре продумані плани на випадок надзвичайних обставин".

"Ви не повинні недооцінювати нашу рішучість", - заявив він.

Крім того, міністр фінансів сказав, що "хотів би грати активну роль в обговоренні" умов, на яких Британія виходить з ЄС, а отже, не збирається у відставку в найближчому майбутньому.

Осборн не робив жодних публічних заяв після оголошення результатів референдуму щодо питання про вихід Британії з ЄС.

Відразу після оголошення підсумків референдуму курс фунта опустився до мінімальних значень за останні 30 років, втративши в ціні відразу майже 10% по відношенню до американської валюти. У неділю курс фунта опустився ще на 2,6% до 1,34 долара.

Вранці 27 червня, незважаючи на виступ міністра фінансів Осборна, який намагався заспокоїти ринки, курс фунта і індекс Лондонської фондової біржі відновили падіння.

Після відкриття торгів за фунт давали 1,35 дол., тобто на 2% нижче рівня, на якому були завершені торги в п'ятницю, 24 червня, коли стали відомі результати референдуму. До євро фунт "просів" на додаткові 1,2% - до 1,28 євро за фунт.

Індекс Лондонської фондової біржі відкрився зниженням на 0,8%. У п'ятницю 24 червня падіння склало 8%.

Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's дало негативний прогноз по кредитному рейтингу Британії, який поки зберігається на рівні AA1.

Також ряд банків заявив про негативні наслідки виходу Британії з ЄС для економіки країни. Так, в Bank of America вважають, що високий рівень невизначеності щодо економіки Великобританії змусить інвесторів, в тому числі внутрішніх, відмовитися від вкладень в країну. Економісти банку прогнозують, що в Великобританії після референдуму почнеться рецесія, а прогноз по зростанню ВВП на 2017 рік вони знизили з 2,3% до 0,2%.

Morgan Stanley також прогнозує зниження потенціалу зростання британської економіки в майбутньому і підвищення її уразливості.

Італія готується до вливань у банківський сектор в розмірі до 40 млрд євро

Влада Італії готує заходи стабілізації банківського сектора після несподіваного результату британського референдуму про членство в Євросоюзі, передає "Інтерфакс" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема, уряд може влити в проблемні банки до 40 млрд євро в обмін на їхні акції, пише газета Il Fatto Quotidiano з посиланням на інформовані джерела. Для цього Рим може бути змушений розмістити додаткові транші боргових зобов'язань.

За даними видання, кабінет міністрів на чолі з прем'єром Маттео Ренці вже обговорює можливі заходи з Єврокомісією.

Як відзначають Corriere della Sera і La Repubblica, Італія має намір скористатися положеннями законодавства ЄС про держпідтримку окремих галузей в разі надзвичайних обставин, щоб вирішити довгострокові проблеми банківської галузі.

У понеділок Ренці зустрінеться в Берліні з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб обговорити наслідки Brexit для єврозони. За даними італійських ЗМІ, він спробує заручитися підтримкою європейських лідерів щодо стимулюючих заходів.

Банківський сектор Італії вважається особливо вразливим в разі зовнішніх потрясінь, оскільки він обтяжений значними обсягами проблемних боргів - 360 млрд євро, третину від загальної суми в єврозоні.

Міністерство фінансів Італії в п'ятницю оголосило про "обмежений вплив" Brexit на економіку країни. Однак італійські банки та інвесткомпанії оцінюють ситуацію песимістичніше. Так, за оцінками Intesa, Італія може втратити до 3 млрд євро експорту, а консалтингова фірма Prometeia прогнозує втрати підприємств Італії в розмірі до 1 млрд євро, особливо в сфері виробництва продуктів харчування, модного одягу, взуття, аксесуарів.

За даними об'єднання італійських виноробів Coldiretti, Великобританія є найбільшим споживачем італійських ігристих вин - в I кварталі експорт цієї продукції до Британії підскочив на 38%, а також займає третє місце в світі по закупкам італійського алкоголю в цілому. Найближчим часом Coldiretti очікує різкого скорочення експорту в Великобританію.

У п'ятницю котирування акцій італійських банків впали через побоювання, пов'язаних з Brexit: UniCredit і Intesa Sanpaolo втратили більше 20% капіталізації. У понеділок падіння триває: вартість паперів UniCredit зменшилася на 3,4% з відкриття торгів в Мілані, Intesa - на 2,9%.

Міністр фінансів Франції оптимістичний: економічні наслідки Brexit будуть керованими

Міністр фінансів Франції Мішель Сапен прогнозує, що економічні наслідки виходу Великобританії з ЄС для його країни можуть бути керованими і обмеженими.

Про це він заявив 27 червня в Парижі, повідомляє "Укрінформ".

"Економічні наслідки Brexit для Франції можуть бути керованими і обмеженими. Те, що відбувається в Великобританії, це важливо, це шок. Але ми можемо захиститися від політики турбулентності у Франції, а потім і за допомогою реакції на європейському рівні", - сказав Сапен.

За його словами, двигун французького економічного зростання, який створює робочі місця у Франції, є справжнім «двигуном внутрішнього згоряння": це взаємне споживання, це інвестиції в бізнес, і немає ніяких підстав вважати, що це споживання сповільнюється.

Французький міністр також відкинув ідею кількох лідерів французької правоцентристської опозиції про створення нової загальноєвропейської угоди. На його думку, така риторика є скоріше сумнівною пропозицією.

"Ми повинні бути конкретними. Сьогодні ми повинні розробити відповідь (Brexit), який не буде тільки французьким відповіддю, а буде спільним європейським", - додав він.

Раніше лідер опозиційної партії "Республіканці" Ніколя Саркозі заявляв, що рішення Великобританії про вихід з Євросоюзу завдасть йому потужного удару. У зв'язку з цим, на думку політика, інші 27 країн-членів повинні до кінця року погодити для ЄС новий договір.

Експерти оцінили втрати Великобританії від Brexit - понад 300 млрд євро до 2030 року

Німецький фонд Бертельсмана очікує серйозних наслідків референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу як для самої країни, так і для Європи в цілому, передає Deutsche Welle.

Згідно з попередніми оцінками експертів фонду, втрати Великобританії через вихід з ЄС перевищать 300 млрд євро до 2030 року. А в разі повної торгової ізоляції Сполученого Королівства, яку фонд не вважає базовим сценарієм, але не може виключити, німецький бізнес також позбудеться 55 млрд євро.

Наслідки будуть "і для всієї Європи, і - особливо болючі - для самих британців", заявив керівник економічного відділу фонду Андреас Есслер. За його словами, Brexit може привести до обмеження експорту, зменшення інвестицій і зниження інноваційної привабливості країни для європейських економічних партнерів.

Німецький Інститут економічних досліджень в Берліні закликав не йти на поступки Лондону за результатами референдуму в Великобританії. Його глава Марсель Фратцшер вважає, що "не в інтересах європейців пропонувати британцям вигідну угоду". На його думку, подібна політика спровокує небажані прецеденти всередині ЄС.

Брюссель закликав Лондон негайно почати переговори про процедуру виходу Великобританії з ЄС. Тим часом британські політики говорять про те, що формальний процес виходу з ЄС відповідно до статті 50 Лісабонського договору може бути відкладений до осені.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: експерти, ринки, Brexit, Мінфін Британії, летіти вниз, втрати, Фунт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ