Чт, 2024-04-25, 07:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 30 » Після бурхливого зростання, ціни на нафту можуть знову впасти в найближчі кілька тижнів - ЗМІ
11:20
Після бурхливого зростання, ціни на нафту можуть знову впасти в найближчі кілька тижнів - ЗМІ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Бурхливе зростання цін на нафту, на тлі очікувань відновлення балансу попиту і пропозиції, нагадує ситуацію на ринку в 2015 році. Про це заявили експерти, опитані агентством Bloomberg.

Тоді барель Brent навесні виріс з 50 до 68 доларів, але вже в травні почалося стрімке падіння цін.

Представники BNP Paribas і UBS Group, зокрема, вважають, що ціни можуть обвалитися назад до 30 доларів за барель у найближчі кілька тижнів.

"Є небезпечні паралелі з 2015 роком. Ринок вже перегрітий, а корекція цін запізнюється", - говорить експерт з Commerzbank Юджин Вайнберг.

Зростання цін на нафту багато в чому обумовлено нестабільною ситуацією в Нігерії, Іраку та Кувейті, де відбулися страйки працівників нафтової галузі. Допомагають і оптимістичні настрої, що переважають на світовому ринку через зниження видобутку в США, що дає надію на зростання імпорту нафти і нафтопродуктів.

Навіть невдача переговорів у Досі не змогла перешкодити підвищенню нафтових котирувань. Однак пропозиція сьогодні як і раніше перевищує попит, і це буде продовжуватися, впевнені в BNP. На думку експертів, останні події на нафтовому ринку можуть виявитися згубними, оскільки вони надихають виробників сланцевої нафти в США.

Як зазначає агентство, зараз в США існує безліч родовищ, які були виявлені, але нафта на них не видобувається. У тому випадку, якщо вони будуть задіяні, нафтовий ринок буде щодня отримувати додаткові 500 тисяч барелів на день.

"Ціни повинні повернутися ближче до 30 доларів і залишитися там, щоб зробити нові виробництва невигідними і задавити виробників", - заявили в BNP.

На цьому тижні нафта марки Brent на лондонській біржі ICE Futures Europe перевищила позначку в 48 доларів за барель. Нафта марки WTI на торгах в Нью-Йорку перевалила за позначку в 45 доларів за барель, що стало максимальним показником за останні п'ять місяців.

Видобуток нафти в США за підсумками минулого тижня зменшився на 0,2% - до 8,938 млн барелів на добу. Показник є мінімальним з жовтня 2014 року. Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 2 млн барелів, а запаси бензину - на 1,6 млн барелів.

На тлі здорожчання нафти рубль продемонстрував різке зміцнення. У минулий четвер долар на торгах Московської біржі 28 квітня коштував менше 65 рублів, євро - менше 73 рублів.

У той же час, країни ОПЕК у квітні збільшили видобуток нафти до рекордного рівня з 1989 року, коли Bloomberg почав проводити свої дослідження.

Як повідомляє агентство з посиланням на опитування серед представників нафтових компаній, виробників та експертів, в квітні видобуток нафти країнами ОПЕК в порівнянні з березнем збільшився на 484 тисяч барелів і сягнув 33,217 млн ​​барелів на день, що є найвищим показником з 1989 року, коли Bloomberg почав проводити свої дослідження.

Агентство вказує, що зростання відбулося за рахунок Ірану, який стрімко нарощує обсяги видобутку після зняття санкцій. За даними Bloomberg, Іран вже видобуває 3,5 млн барелів, що є найбільшим показником з грудня 2011 року.

Раніше повідомлялося, що світові ціни на нафту ростуть на тлі даних Американського інституту нафти (API), які говорять про зниження запасів у США, і в очікуванні статистики міненерго країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: ціни, найближчі кілька тижнів, нафта, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ