Пт, 2024-03-29, 17:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 19 » Після расистського скандалу з "Оскарами" кіноакадемія США перегляне свій склад
13:32
Після расистського скандалу з "Оскарами" кіноакадемія США перегляне свій склад
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Черговий скандал з приводу етнічного складу номінантів на премію "Оскар" став причиною для значних змін у підході до подібних питань і в самому складі американських кіноакадеміків. Про це заявила президент академії Шеріл Бун Айзекс, назвавши майбутні кроки "драматичними".

"Я вбита горем, - пише Айзекс, яка є афроамериканкою, в заяві, опублікованій в офіційному Twitter. - Це важка і важлива розмова, і настав час для великих змін".

Як пояснила президент академії, в найближчі тижні буде проведена оцінка системи членства, щоб додати "необхідне різноманіття" у складі кіноакадеміків у 2016-му і наступні роки. Айзекс анонсувала "кардинальні зміни".

Нагадаємо, критика з приводу відсутності "кольорових" номінантів на "Оскар" лунає другий рік поспіль. Цього разу найбільшого резонансу домоглися актриса Джада Пінкетт-Сміт і продюсер та актор Спайк Лі. Останній, зокрема, заявив, що "з нього досить". "40 білих акторів за два роки. Ми що, не вміємо грати?" - обурився Лі. Пінкетт-Сміт висловилася на користь свого чоловіка, Вілла Сміта. Вони закликали бойкотувати "Оскар".

Варто зазначити, що багато хто очікував побачити серед номінантів Едріс Ельбу за його участь у драмі "Безрідні звірі", а також Бенісіо Дель Торо за роль у бойовику Sicario (в прокаті - "Вбивця"). При цьому з фільму з темношкірим актором у головній ролі - "Крід: спадщина Роккі" - на нагороду претендує Сильвестр Сталлоне.

Культовий режисер Квентін Тарантіно в інтерв'ю ABC News додав градуси обговоренню, вказавши на недооціненість Самюеля Л. Джексона. "Моя єдина здогадка, зізнатися в тому, що вони сприймають його як належне", - зазначив він.

Тарантіно заявив, що він, на відміну від "інших великих західних режисерів", може запропонувати жанру вестернів погляд на відносини між чорними і білими в Америці.

Як нагадує The Guardian, проблеми з расовим перекосом загалом характерні для класичного Голлівуду. Видання навіть вивело 10 стереотипних персонажів, яких, як правило, грають "кольорові" актори. При цьому цілком можна говорити про те, що "Оскар" занадто "білий" не тільки останні два роки, а й щороку. Так, статуетка в номінації "Найкраща актриса" тільки один раз діставалася кольоровій жінці - Холлі Беррі. І 70% володарів премії в номінації "Найкращий актор" це саме білі чоловіки.

Нагадаємо, переможці "Оскара-2016" стануть відомі 28 лютого. 88-ма церемонія вручення премій пройде в театрі "Долбі" і транслюватиметься в 225 країнах світу. Документальна стрічка Євгена Афінеєвського "Зима у вогні", що розповідає про події, які сталися на Євромайдані 2013-2014 років, потрапила до п'ятірки претендентів на "Оскар" у номінації "Найкращий документальний фільм".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: Оскари, расистський скандал, склад, кіноакадемія США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ