Пт, 2024-04-19, 18:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 4 » Питання безвізового режиму Європарламент розгляне влітку. ВІДЕО
10:32
Питання безвізового режиму Європарламент розгляне влітку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Європарламент планує влітку 2016 року розглянути питання про запровадження безвізового режиму з Україною. Про це в ефірі "Громадського" заявила заступник міністра закордонних справ з питань Європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Березневе засідання буде на наступному тижні. Пропозиція тільки подана, вона не розглянута на всіх комітетах. Це може бути травень, але дуже сумнівно. Найбільш імовірно, що це буде червень, що це Рада юстиції та внутрішніх справ", - сказала Зеркаль.

Вона зазначила, що в разі ухвалення позитивного звіту для України потрібно буде ще місяць на ухвалення процедурних питань.

"Після того як Рада приймає рішення, іде публікація. І вона йде по черговості прийняття рішення. Тобто, на публікацію може піти ще десь місяць. Після того як рішення опубліковано – воно набуває чинності", - пояснила представниця з питань Євроінтеграції.

Зеркаль додала, що Європейська комісія розробила детальний аналіз ризиків щодо України перед підписанням Угоди про асоціацію.

"Разом зі звітом Європейської комісії, вони робили ще один документ, який не став таким публічним. Це аналіз ризиків. І там вони аналізували і ситуацію на сході України, і з внутрішньо переміщеними особами, і ситуацію з можливістю влади контролювати ці події", - сказала Зеркаль.

За її словами, європейські представники побоюються збільшення кількості мігрантів з України після запровадження безвізового режиму.

"Я тільки що повернулася з Парижа, де в нас була зустріч в МВС. Ми обговорювали, що, дійсно, порівняно з попередніми роками, за останні два роки в нас збільшилася кількість шукачів притулку з України. Але в порівнянні з сирійцями та іншими шукачами притулку – українців менш ніж 5%", - наголосила представниця з питань Євроінтеграції.

Водночас голова Верховної Ради Володимир Гройсман запевняє, що у 2016 році Україна отримає безвізовий режим з Європейським Союзом. Про це він заявив в ефірі телеканалу "1+1", передає ТСН.

Голова парламенту додав, що рішення може бути прийнято навіть у першому півріччі цього року.

"У 2016 році рішення щодо безвізового режиму будуть прийняті. Можливо, у першому півріччі… Все залежить від Єврокомісії", - заявив спікер.

"Вищі посадові особи Європейського Союзу мене запевнили, що у 2016 році безвізовий режим дійсно буде. Є лише два питання, які потрібно вирішити - створити Національне агентство запобігання корупції і внести декілька технічних змін… до закону про електронні декларації", - зазначив Гройсман.

Гройсман вже висловлював переконання, що європейські візи для українців буде скасовано ще до кінця поточного 2016 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав три закони (№4054, №4055, №4056), які необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, однак щодо скандального закону про електронне декларування (№3755) ще тривають консультації з Єврокомісією.

Перед цим парламентська більшість у складі "БПП" та "НФ" ухвалила останню редакцію закону про електронне декларування (№3755) із внесеними з голосу поправками депутата від "БПП" Вадима Денисенка. Даний законопроект є останнім з пакету "безвізових законів", прийняття яких Брюссель вимагає від офіційного Києва в обмін на скасування візового режиму для громадян України.

Затверджену на рівні Верховної Ради версію закону гостро розкритикував голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Громадські організації, що спеціалізуються на боротьбі з корупцією, та проєвропейські партії, які вийшли зі складу владної коаліції, вимагають від Порошенка накласти вето на закон Денисенка.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 738 | Додав: adminA | Теги: Європарламент, питання безвізового режиму, розгляд влітку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ