Пт, 2024-04-19, 18:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 9 » Платіні суд знову скоротив термін відлучення від футболу. Адвокати кажуть, що він готовий піти у відставку
17:25
Платіні суд знову скоротив термін відлучення від футболу. Адвокати кажуть, що він готовий піти у відставку
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Спортивний арбітражний суд в Лозанні в понеділок, 9 травня, оголосив рішення у справі відстороненого президента УЄФА Мішеля Платіні. Його адвокати повідомили, що він остаточно складе свої повноваження в спортивній організації.

Як повідомляє Deutsche Welle, арбітраж підтвердив відлучення Платіні від футболу, проте скоротив встановлений термін на два роки - до чотирьох. Раніше функціонеру зменшили термін відсторонення від футболу з восьми до шести років.

Крім того, CAS знизив суму штрафу Платіні з 80 тисяч євро до 60 тисяч.

УЄФА має обрати нового президента до 10 червня - дати початку Чемпіонату Європи, нагадує DW.

Міжнародна федерація футболу визнає рішення Спортивного арбітражу в Лозанні скоротити відсторонення від футболу Платіні, повідомив сайт ФІФА.

Виконавчий комітет УЄФА заявив, що обговорить 18 травня в Базелі терміни проведення виборчого Конгресу УЄФА і до цього часу не призначатиме виконуючого обов'язки президента організації замість Мішеля Платіні, який вирішив піти у відставку.

"УЄФА прийняв до відома рішення Спортивного арбітражного суду (в Лозанні - ред) відсторонити президента УЄФА Мішеля Платіні від будь-якої футбольної діяльності на чотири роки. Ми також взяли до відома заяву Платіні про його намір піти у відставку з посади глави УЄФА", - йдеться в заяві УЄФА, поширеній 9 травня.

У заяві також наголошується, що "Виконавчий комітет УЄФА зустрінеться вранці 18 травня в Базелі, де обговорить наступні кроки, включаючи визначення термінів проведення виборчого Конгресу УЄФА".

"До цього моменту УЄФА не призначатиме тимчасового виконувача обов'язків президента УЄФА", - підкреслюється в заяві.

Довідка. Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня 2015 року відкрило справу проти тогочасного очільника Міжнародної федерації футболу (ФІФА) швейцарця Йозефа Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно перевів Платіні 2 млн швейцарських франків у 2011 році.

На початку жовтня комітет з етики ФІФА відсторонив Блаттера і Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

21 грудня Арбітражна палата комітету з етики ФІФА відсторонила Блаттера і Платіні на вісім років від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом на національному та міжнародному рівнях. Крім того, Блаттер був оштрафований на 50 тисяч євро, Платіні - на 80 тисяч євро.

7 січня 2016 року Платіні заявив про зняття своєї кандидатури з дострокових виборів президента ФІФА, які відбулися 26 лютого на конгресі ФІФА в Цюріху.

Апеляційний комітет ФІФА 24 лютого відхилив скарги Блаттера і Платіні на рішення відсторонити їх від футбольної діяльності, але скоротив термін їхньої дискваліфікації з восьми років до шести років.

На початку березня Платіні подав апеляцію на рішення про його відсторонення в CAS. У своїй скарзі він просив скасувати рішення Арбітражної палати комітету з етики ФІФА і апеляційного комітету ФІФА, які заборонили йому брати участь в будь-якій діяльності, пов'язаній з футболом, строком на шість років.

Слухання справи по скарзі Платіні відбулися в Спортивному арбітражі 29 квітня. Тоді Платіні заявив, що розповів усю правду.

"Немає нічого, в чому мене можна звинуватити", - сказав він після восьмигодинного слухання. Відсторонений глава УЄФА також додав, що налаштований більш оптимістично, ніж був до того.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: Футбол, термін відлучення, адвокати, суд, відставка, Платіні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ