Ср, 2024-04-24, 21:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Серпень » 23 » Починаються святкування на честь Дня Незалежності у Києві
08:42
Починаються святкування на честь Дня Незалежності у Києві
Інші останні на сайті holosUA.com/

У Києві починаються святкування на честь Дня Незалежності

У столиці розпочалися заходи до Дня Незалежності - 23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Центр Києва обмежено для транспорту.

Зокрема, із 07:00 23 серпня до 18:00 24 серпня буде заборонено рух транспортних засобів на час монтажу/демонтажу конструкцій, необхідних для проведення "Забігу у вишиванках" на Русанівському бульварі.

Крім того, із 7 ранку до закінчення заходів буде заборонено рух транспорту на вул. Хрещатик (від вул. Богдана Хмельницького до алеї Героїв Небесної Сотні) під час церемонії урочистого підняття Державного Прапору України біля адміністративної будівлі Київської міської ради.

Головною подією 24 серпня — у День Незалежності - стане військовий парад. Хрещатиком пройдуть 250 одиниць техніки, у тому числі — українського виробництва, а також зразки техніки, які поставлено іноземними партнерами.

Зокрема, очікується, що вперше буде продемонстровано оперативно-тактичний ракетний комплекс "Сапсан" - мобільну систему, що може влучати у наземні цілі на відстані до кількасот кілометрів. ОТРК розроблений конструкторським бюро "Південне" спільно з Павлоградським хімічним заводом у партнерстві з іншими українськими компаніями.

Серед іншого - український оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім" на базі твердопаливної балістичної ракети, розроблений КБ "Південне". Комплекс розробляється з 2013 року на базі попередніх розробок за проектами "Борисфен" та "Сапсан".

Радіус дії комплексу заявлено у 280 км, озвучена можливість створення версії з радіусом дії до 500 км. Комплекс призначений для створення щита неядерного стримування агресора.

Українські розробки також - високоточна система залпового вогню "Вільха". Комплекс розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 "Смерч" калібру 300 мм. Ракета має корпус двигуна, сопловий блок, стабілізатори, бойову частину, запобіжно-виконавчий механізм, систему наведення, систему прийняття сигналів супутникової навігації, газове управління, підривачі виробництва українських підприємств);

Ще одна реактивна залпова система - "Верба", що поєднала бойову частину від "Градів" та шасі українських "КрАЗів".

На параді, як очікується, також буде представлено:

- САУ "Богдана" - 155-міліметрова самохідна гаубиця, має унікальний калібр, може вражати цілі на відстані до 60 кілометрів. Технологія її виготовлення та система управління повністю відповідає стандартам НАТО.

- БМП-1У "Шквал" - бойова машина піхоти, модернізований варіант БМП-1. Оснащена стабілізатором озброєння СВУ-500 як СУО (система управління вогнем). У "Шквала" 30-мм автоматичні гармати ЗТМ-1 і ЗТМ-2 з боєкомплектом 360 снарядів.

- "Козак-2М" - українська бойова броньована машина, розроблена на шасі вантажівки Iveco Eurocargo 150 E28 за сприяння компанії IVECO. Його особливість – чотири протитанкові ракети.

- М120-15 "Молот" - міномет калібру 120 мм українського виробництва, розроблений на основі радянського міномета 2Б11. Міномет має масу 210 кг, дальність стрільби 7100 м, скорострільність до 12 пострілів у хвилину.

- "Кольчуга-КЕ" - автоматизована станція пасивної радіотехнічної розвідки. Комплекс складається з трьох станцій і здатний з високою точністю визначати координати наземних і надводних цілей, маршрути їх руху на відстані до 600 км у глибину території і на 1000 км по фронту, а для повітряних цілей, що летять на висоті 10 км – до 800 км.

- Санітарний автомобіль "Богдан-2251", призначений для вивезення поранених з медичних підрозділів військової ланки у процесі евакуації і надання медичної допомоги пораненим.

Як наголошував міністр оборони Степан Полторак, важка військова техніка під час параду буде пересуватися або на спеціальних тралах, або з гумовими накладками на гусеницях.

24 серпня військовослужбовці парадних розрахунків використовуватимуть військове вітання "Слава Україні!" та "Героям слава!" замість привітань радянського зразка.

Крім того, під час параду звучатиме марш українських націоналістів "Зродились ми великої години".

Головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки. Під час урочистостей бригадам, які брали та беруть участь в бойових діях на сході України, будуть надані почесні назви.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Переглядів: 560 | Додав: adminA | Теги: Київ, святкування Дня незалежності
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ