Пт, 2024-04-19, 01:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 8 » Поет Симоненко може не стати Героєм України, через Ющенка, який нагородив "Нашу рябу"
13:53
Поет Симоненко може не стати Героєм України, через Ющенка, який нагородив "Нашу рябу"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Останні укази президента Віктора Ющенка про присвоєння державних нагород деморалізують нагородної системи України. Таку думку висловив віце-спікер Микола Томенко, коментуючи останні вручення державних нагород Ющенко, пише "Українська правда".
"За останній період стала очевидна абсурдність і аморальність нагородної системи України", - сказав він.

На думку Томенка, цілком очевидно, що рішення про нагородження приймаються кількома посадовими особами секретаріату президента.

"Адже викликає великий сумнів, що Комісія державних нагород та геральдики, в яку, зокрема, входять В'ячеслав Кириленко, Іван Вакарчук та інші могла би погоджувати такі рішення", - зазначив він.

Одними з найбільш резонансних, на думку Томенка, стали останні нагородження, наприклад, присвоєння "Героя України" міністру аграрної політики Юрію Мельнику.


Томенко також нагадує, що "так звана група прихильників компанії "Наша ряба" влітку вже отримала одного "героя", ним став голова правління акціонерного товариства "Миронівський хлібопродукт" Юрій Косюк".

"Присвоєння президентом звання "Герой України" голові Рахункової палати Валентинові Симоненку також засвідчило, що дружні стосунки з керівництвом секретаріату президента важливіші за громадську підтримку та суспільний авторитет", - сказав він.

"Можна лише уявити собі скільки ще "Орденів князя Ярослава Мудрого" буде вручено таким як Леонід Черновецький, а "Героїв України" бізнес партнерам чи сімейним друзям Секретаріату президента в останні місяці президентства Віктора Ющенка", - додав Томенко.

Він також зазначив, що громадський оргкомітет з підготовки та відзначення 75 річниці з дня народження поета Василя Симоненка на своєму останньому засіданні готував звернення про присвоєння йому звання Героя України посмертно.

"Однак, після останніх нагородних акцій, напевно, треба почекати нової нагородної системи і нового президента", - сказав Томенко.

Минулого тижня Ющенко присвоїв звання Героя України міністру аграрної політики Юрію Мельнику. Мельник вважається близьким до голови ДУС і виборчого штабу Ющенка Ігоря Тарасюка. . 2 листопада Ющенко присвоїв звання Героя України також ректору Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, доктору філософських наук , академіку НАН Леоніду Губерському.

Раніше у фракції БЮТ звинувачували чиновників Секретаріату президента в роздачі державних нагород за гроші .

"На будь-яку нагороду, у тому числі вищу - звання Героя України, існує своя такса. Все це знають, але вголос не говорять, розуміючи, що довести факт дуже важко, якщо взагалі можливо", - заявляли "бютівці".

9 вересня Ющенко направив листа генеральному прокурору Олександру Медведьку, в якому попросив перевірити вказану в листі інформацію.

Після закінчення терміну, протягом якого ГПУ на прохання президента повинна була перевірити інформацію про присвоєння державних нагород "за величезні хабарі", екс-глава СП Віктор Балога, який і раніше обвинувачував Ющенка в керуванні родинними зв'язками, закликав президента оприлюднити результати перевірки.

В результаті представники СП повідомили, що Генеральна прокуратура не знайшла підтвердження інформації про зловживання за присудження державних нагород.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1263 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ