Ср, 2024-04-24, 12:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 10 » Положення про службу в ЗСУ іноземцями та особами без громадянства Порошенко затвердив
16:41
Положення про службу в ЗСУ іноземцями та особами без громадянства Порошенко затвердив
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким надається можливість іноземцям проходити за контрактом службу у Збройних силах України.

Як повідомили у п'ятницю, 10 червня, у прес-службі президента, Порошенко підписав указ №248/2016 "Про положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства".

Указ спрямований на унормування визначеної Законом "Про військовий обов'язок і військову службу" системи комплектування посад рядового, сержантського і старшинського складу військової служби за контрактом Збройних сил України іноземцями та особами без громадянства.

Ухвалення указу надасть можливість іноземцям та особам без громадянства, які раніше не проходили військову службу у ЗСУ (які на цей час перебувають у військових частинах), сумлінно виконати у добровільному порядку, свій обов'язок щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України.

Також президент Порошенко своїм указом №247/2016 затвердив положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства.

Положення затверджується відповідно до частини 4 статті 211 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Положенням передбачено, що іноземці, які на законних підставах перебувають на території України, можуть бути прийняті на військову службу за контрактом до ЗСУ в добровільному порядку.

У добровільному порядку іноземці проходять: військову службу за контрактом осіб рядового складу; військову службу за контрактом осіб сержантського і старшинського складу.

З іноземцями, які добровільно вступають на військову службу, укладається контракт про проходження іноземцями чи особами без громадянства відповідного виду військової служби у ЗСУ. Контракт про проходження військової служби – це письмова угода, що укладається між іноземцем і державою, від імені якої виступає Міністерство оборони України, для встановлення правових відносин між сторонами під час проходження військової служби.

Перелік посад, які не можуть бути заміщені іноземцями, визначається наказом Генерального штабу ЗСУ.

Щодо іноземців, які виявили бажання проходити військову службу на посадах рядового, сержантського і старшинського складу у ЗСУ, проводиться перевірка відомостей стосовно законності їхнього перебування на території України, наявності документів, що засвідчують особу, відомостей про відсутність судимості, достовірності інших відомостей, наданих іноземцями.

Організація проведення перевірки відомостей покладається на військових комісарів шляхом направлення запитів до Міністерства внутрішніх справ України, Державної міграційної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України, які в межах своїх повноважень здійснюють зазначену перевірку.

У разі встановлення за результатами перевірки відомостей, які не відповідають установленим вимогам прийому на військову службу, іноземець не підлягає прийому на військову службу.

Для прийнятих на військову службу іноземців встановлюється випробувальний термін два місяці, про що зазначається в контракті про проходження військової служби.

В положенні визначені також особливості прийняття на військову службу.

Зокрема жінки з числа іноземців можуть бути прийняті на військову службу за контрактом за наявності вакантних військових посад, які можуть бути заміщені військовослужбовцями-жінками.

Також визначено порядок добору і прийняття іноземців на військову службу за контрактом. Добір іноземців на військову службу проводиться військовими комісаріатами та військовими частинами.

Перший контракт про проходження військової служби укладається: з військовослужбовцями, прийнятими на посади рядового складу, – терміном на 3 роки; з військовослужбовцями у разі їхнього призначення на посади сержантського і старшинського складу – терміном від 3 до 5 років залежно від згоди сторін; з військовослужбовцями, які приймаються на військову службу за контрактом, у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) запровадження правового режиму воєнного стану, – до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію.

Іноземець не може бути прийнятий на військову службу за контрактом у разі, зокрема, наявності судимості; ненадання ним під час прийняття на військову службу згоди на проведення перевірки відомостей або документів, які засвідчують особу, або встановлення факту подання іноземцем недостовірної інформації або підроблених документів – за результатами перевірки поданих іноземцем відомостей.

Військовослужбовцям надаються щорічні основні відпустки зі збереженням грошового, матеріального забезпечення і наданням грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення. Тривалість щорічної основної відпустки для військовослужбовців, які мають вислугу в календарному обчисленні до 10 років, становить 30 календарних днів; від 10 до 15 років - 35 календарних днів; від 15 до 20 років - 40 календарних днів; понад 20 календарних років - 45 календарних днів. Час для проїзду до місця проведення зазначеної відпустки і назад не надається. Святкові та неробочі дні під час визначення тривалості щорічних основних відпусток не враховуються.

Нагадаємо, наприкінці березня Порошенко спростив порядок набуття громадянства України іноземцями, які служать у ЗСУ.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: особами без громадянства, положення, порошенко, служба в ЗСУ іноземцями
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ