Вт, 2024-04-16, 19:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 13 » Полторак - військова співпраця України і Туреччини вийшла на новий практичний рівень
14:46
Полторак - військова співпраця України і Туреччини вийшла на новий практичний рівень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Військова співпраця України і Туреччини вийшла на новий практичний рівень.

Про це міністр оборони України Степан Полторак заявив під час зустрічі у Києві з міністром національної оборони Турецької Республіки Ісметом Йилмазом, повідомляє у п'ятницю 13 травня прес-служба українського оборонного відомства.

Полторак поінформував Йилмаза щодо поточної ситуації в Україні та у зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Також Полторак ознайомив колегу зі станом реформування оборонного відомства та Збройних сил України і питаннями, пов’язаними зі співробітництвом між Україною і Туреччиною.

Міністр оборони України наголосив, що найближчим часом планується прийняття Стратегічного оборонного бюлетеня України, розробленого з урахуванням пропозицій іноземних експертів та основних стратегічних документів держави у сфері національної безпеки та оборони.

"Співробітництво між нашими державами та оборонними відомствами вийшло на новий практичний рівень, що стало можливим за результатами останнього офіційного візиту президента України Петра Порошенко до Турецької Республіки. На сьогоднішній день вже досягнуто попередні домовленості щодо збільшення кількості та обсягів спільних навчань, обміну інформацією та досвідом", - сказав Полторак.

Міністр нацоборони Туреччини Ісмет Йилмаз відзначив стійкість української армії у захисті територіальної цілісності України. Зокрема, Йилмаз зазначив, що Україна дружня та братня для Туреччини країна.

"Туреччина хоче бачити Україну мирною та процвітаючою. Ми підтримуємо Ваші реформи, які Ви втілюєте в армії у вкрай складних умовах. Дякуємо, що українська армія демонструє неабияку стійкість у захисті своєї територіальної цілісності", — цитує слова міністра національної оборони Турецької Республіки прес-служба українського оборонного відомства.

Також повідомляється, що Україна та Туреччина домовились посилити спільні дії у Чорному морі і розробити план дій військово-технічного співробітництва.

"Міністрами оборони України та Турецької Республіки запропоновано розробити спільний план дій щодо подальшого співробітництва в оборонній сфері з питань військово-технічного співробітництва, логістичного забезпечення, підготовки особового складу, військово-промислового комплексу, а також посилення співробітництва щодо спільних дій у басейні Чорного моря", - йдеться в повідомленні.

"Відповідні документи стосовно реалізації заходів очільники оборонних відомств домовилися підписати при наступній зустрічі", - додали у прес-службі Міноборони України.

Як повідомлялося, раніше, 12 травня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів зустріч з міністром національної оборони Туреччини Ісметом Їлмазом, в ході якої вони обговорили перспективи поглиблення співпраці країн, зокрема у військово-технічних і торговельних сферах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: військова співпраця України і Туреч, полторак, новий практичний рівень
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ