Чт, 2024-03-28, 18:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 23 » Помер Борис Березовський
20:04
Помер Борис Березовський
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Відомий російський підприємець і політемігрант Борис Березовський помер у Лондоні. Про це "Ехо Москви" повідомила журналіст Наталія Геворкян . Інших подробиць вона поки не уточнила.

Раніше про це у своєму Facebook повідомив його зять Єгор Шуппе. Інших підтверджень цієї інформації, у тому числі і офіційних поки немає. Подробиці події також невідомі.

За відомостями Дем'яна Кудрявцева, бізнесмен помер у Лондоні об 11:00 за місцевим часом, повідомляє Lenta.Ru.

Борис Березовський проживає у Великобританії з 2001 року, у 2003 році отримав статус політичного біженця. У 2008 році журнал "Forbes" оцінював його статки у 1,3 мільярда доларів.

Адвокат бізнесмена Олександр Добровінський на своїй сторінці написав: "Щойно подзвонили з Лондона. Борис Абрамович Березовський покінчив із собою... Складний був чоловік. Жест відчаю? Неможливість жити бідним? Серія ударів? Боюся, що вже ніхто не дізнається правди".

В інтерв'ю телеканалу "Росія 24" Добровінський також заявив, що опальний олігарх, якому було 67 років, покінчив життя самогубством.

За словами Добровінського, Березовський "останнім часом був у жахливому, страшному стані: одні борги, він був практично розорений, продавав картини і ще щось".

Добровінський також стверджував, що "страшним ударом для Березовського стала і смерть Бадрі Патаркацишвілі (колишній партнер по бізнесу)".

"Я також знаю від наших спільних знайомих, що днями він просив у них 5 тисяч доларів на квиток, щоб кудись полетіти", - додав адвокат.

Разом з тим, ІТАР-ТАРС з посиланням на джерела, близькі до сім'ї колишнього олігарха, повідомляє, що тіло Березовського було знайдено у ванні в його заміському будинку поруч з містом Аскот недалеко від Лондона.

У той же час, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив телеканалу "Росія 24", що приблизно 2 місяці тому Березовський написав президенту РФ Володимиру Путіну листа.

"Якийсь час назад, може, пару місяців, Березовський направив Володимиру Путіну листа, написаного ним особисто, в якому він визнав, що зробив дуже багато помилок, попросив у Путіна вибачення за ці помилки і звернувся до Путіна з проханням допомогти йому повернутися на батьківщину", - сказав Пєсков.

Нещодавно Березовський продав трафаретний відбиток Енді Уорхола "Червоний Ленін" на аукціоні.

Ціна "Червоного Леніна" з аукціонним збором склала 133,9 тисячі фунтів (202 тисячі доларів).

За даними газети "The Times", бізнесмен вирішив розлучитися з роботою, щоб розплатитися з боргами і сплатити судові витрати.

Видання також повідомило, що це не єдиний твір мистецтва, який вирішив продати Березовський.

Крім того, олігарх вирішив скоротити штат своїх співробітників, продати декілька особняків і "Rolls-Royce", випущений у 1927-му році, а також закрити офіс в лондонському кварталі Мейфер.

Березовський залишив Росію у 2000 році, незабаром після появи інформації про наміри слідства пред'явити йому обвинувачення у так званій "справі Аерофлоту" про розкрадання державних коштів. Сам підприємець стверджував, що причиною порушення справи став конфлікт з президентом РФ Володимиром Путіним.

У 2003 році він отримав політичний притулок у Великобританії. У 2008 році журнал "Forbes" оцінював його статки в 1,3 мільярда доларів

У серпні 2012-го року багатій програв суд своєму колишньому партнерові Роману Абрамовичу, у якого намагався відсудити 5,5 мільярда доларів за акції "Русала" і "Сибнефти".

Березовський пробував довести, що Абрамович змусив його продати пакети акцій за заниженою ціною, що завдало йому шкоди в розмірі 5,5 мільярда доларів.

У жовтні 2012-го року Березовський погодився виплатити Абрамовичу більше 50 мільйонів доларів в рахунок судових витрат.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1754 | Додав: adminA | Теги: помер, Борис БЕРЕЗОВСЬКИЙ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ