Ср, 2024-04-24, 07:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 15 » Понад 1,6 тисячі військових РФ і вдвічі більше найманців на Донбасі загинули. У Москві бояться повернення решти
18:19
Понад 1,6 тисячі військових РФ і вдвічі більше найманців на Донбасі загинули. У Москві бояться повернення решти
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Від початку збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 1600 військових Росії.

Про це у вівторок, 15 березня, повідомив керівник апарату голови Служби безпеки України Олександр Ткачук під час брифінгу, передає УНІАН.

"Понад 1600 громадян РФ, які є військовослужбовцями, загинули на Донбасі під час конфлікту", - заявив він.

При цьому Ткачук звернувся до рідних тих росіян, котрі поїхали воювати на Донбас. Російською мовою він висловив готовність ділитися з ними, не афішуючи цього, інформацією, яка є у СБУ щодо росіян.

"Ми готові ділитися з вами, не афішуючи, тією інформацією, яка у нас є", - сказав Ткачук.

Він зазначив, що якщо ці росіяни, як стверджує керівництво РФ, є добровольцями, то чому тоді проти них не порушують кримінальні справи, адже у Кримінальному кодексі Росії є стаття за участь у незаконних збройних формуваннях.

Говорячи про кількість загиблих російських найманців, що не були військовими, Ткачук зазначив, що ця кількість принаймні вдвічі більше, ніж кількість загиблих кадрових військових.

За його словами, зараз на окупованій частині Донбаса перебуває до 6 тисяч російських військових, а кількість членів НЗФ - приблизно 40 тисяч. Відбувається постійна ротація.

"На сьогодні, за нашими даними, на території Донбасу лишається близько 6 тисяч кадрових російських військових", - заявив Ткачук.

Як зазначив представник СБУ, на окупованій території Донбасу практично на постійній основі триває ротація окремих підрозділів.

"Тобто, окремі частини виходять, замінюються іншими підрозділами... Приблизно термін перебування на окупованій території України від 3 до 6 місяців. Це відбувається, в принципі, на плановій основі. Цифра наразі дещо зменшилася, але несуттєво. Це ми в першу чергу, звичайно, пов`язуємо з тим, що українська сторона безумовно дотримується Мінських домовленостей, і фактично не відкриває вогонь, а тільки у відповідь за виключенням тих випадків, коли це необхідно для того, щоб зупинити ворожі частини, які намагаються захопити якусь територію", - сказав Ткачук.

При цьому він не назвав точну цифру саме громадян РФ, окрім кадрових військових, які наразі перебувають на Донбасі.

Говорячи про кількість бойовиків, Ткачук зазначив, що загальна кількість незаконних збройних формувань, йдеться про 1-й та 2-й "армійські корпуси", становить приблизно 40 тисяч.

"Принаймні за штатом, за їхньою побудовою, яка повністю відповідає організаційно-штатній побудові Збройних сил Російської Федерації - тобто вони повністю використовують російську модель, - це приблизно 40 тисяч бойовиків", - наголосив Ткачук.

Як повідомлялося, у березні співтовариство волонтерів "Вантаж-200 з України в Росію" інформувало, що на Донбасі загинули понад 2 тис. громадян РФ, серед яких - журналісти і військовослужбовці Росії. Оновлений список, складений волонтерами, містить 2081 прізвище. При цьому зазначається, що волонтерам точно відомо про поховання 649 російських військовослужбовців, які брали участь в бойових діях на Донбасі, та обставини, за яких вони загинули.

У доповіді про дотримання прав людини в Україні Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) йдеться, що за час конфлікту на сході України було вбито 9 тис 167 осіб, поранено 21 тис. 44 людини.

У МВС РФ бояться повернення зброї та бойовиків з окупованих територій Донбасу

У МВС РФ заявили про загрозу повернення до Росії зброї з окупованих територій Донбасу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев на розширеному засіданні колегії МВС Росії.

"У центрі нашої уваги залишається переміщення автотранспорту та громадян на територіях, прилеглих до російсько-українського кордону. Основна мета тут – не лише виключити проникнення до країни представників радикальних організацій, але й припинити будь-які спроби незаконного ввезення зброї, боєприпасів і вибухових речовин", - сказав Колокольцев.

Він заявив, що було продовжено "оперативне відпрацювання" громадян, які виїжджають за кордон для участі у збройних конфліктах.

"Категорично не можна допустити, щоб бойовики, які повертаються, продовжили свою протиправну діяльність на території Росії", - наголосив він.

Нагадаємо, наприкінці лютого повідомлялося про те, що Міністерство оборони Росії планує замінити 330 військових баз і складів на 24 перевалочно-логістичних комплекси, один з яких буде в окупованому Криму і ще 5 - поруч з українським кордоном.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: донбас, найманці, москва, 6 тисячі військових РФ, загинули, повернення решти
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ