Вт, 2024-04-16, 22:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 21 » Понад 500 тис кубинців відвідали концерт "Світ без кордонів" у Гавані
17:22
Понад 500 тис кубинців відвідали концерт "Світ без кордонів" у Гавані
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

На площі Революції в Гавані відбувся найбільший з 1959 року концерт на відкритому повітрі "Світ без кордонів", на якому виступили 15 відомих музикантів з Іспанії та латиноамериканських країн, передає Бі-Бі-Сі.

Сотні тисяч кубинців, в основному молодь, багато хто з них одягнені в білий одяг - символ миролюбності, - зібралися на цей наймасовіший публічний захід з моменту приходу до влади режиму Кастро.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, на концерті явно відчувалася піднесена атмосфера, адже більшість кубинців ніколи не відчували нічого подібного. Незважаючи на любов місцевих жителів до музики, таких величезних масових видовищ раніше тут не влаштовували.

Навіть під час візиту на Кубу Папи Римського Івана Павла II більше десяти років тому, коли він відправив на тій же площі месу, на неї зібралося близько чверті мільйона чоловік. Цього ж разу на площу вийшло вдвічі більше людей. За даними організаторів, концерт відвідало більше півмільйона людей, передає РИА "Новости".

Багато молодих кубинців прийшли на площу о 3-й годині ранку, щоб зайняти кращі місця. Головна проблема, з якою зіткнулися численні глядачі, - це спека. Деяких виносили з площі на ношах.

Концерт відкрила співачка з Пуерто-Ріко Ольга Таньон (Olga Tanon), яка виконала пісню Es Mentiroso Ese Hombre ("Ця людина - брехун"). Вона звернулася до присутніх зі словами: "Всі разом ми творимо історію!"

Серед музикантів, які взяли участь у недільному концерті, - іспанець Мігель Босе (Miguel Bose), кубинець Сільвіо Родрігес (Silvio Rodriguez) та інші артисти. Концерт відбувся напередодні Міжнародного дня миру, заснованого ООН.

Безпрецедентний за масштабом концерт "Світ без кордонів" був організований всесвітньо відомим колумбійським музикантом Хуанесом (Juanes) і Кубинським інститутом музики.

Ідея концерту належала колумбійцю Хуанесу - неодноразовому власникові латиноамериканської музичної премії "Греммі" і одному з найпопулярніших на Острові Свободи музикантів.

Намір Хуанеса виступити в центрі Гавани на площі Революції - місці традиційних мітингів і багатогодинних виступів лідера кубинської революції Фіделя Кастро, - був жорстко розкритикований кубинськими емігрантами в американському штаті Майамі, де живе співак. Там відбулися навіть дрібні сутички за участю невеликих груп демонстрантів, які протестували проти концерту.

Антикубинські активісти, які стверджують, що таким чином Хуанес побічно підтримує владу Куби, провели низку акцій протесту, під час яких знищили його диски. Про погрози на свою адресу заявляв і сам виконавець.

Проте декілька кубинських дисидентів підтримали ініціативу Хуанеса, заявивши, що вона буде сприяти примиренню і консолідації кубинського суспільства.

Хуанес та інші організатори заходу в численних інтерв'ю перед концертом заявляли, що концерт ніяк не пов'язаний з політикою. "Ми приїхали на Кубу з любов'ю. Ми побороли страх для того, щоб бути тут, з вами. Ми всі - і тут, і в Майамі, і в усіх інших містах, - вже не боїмося і розуміємо найважливіше - необхідність перетворити ненависть на любов", - схвильовано сказав виконавець, виступаючи перед мільйонною аудиторією на гаванській площі Революції.

Кубинці зустріли Хуанеса овацією. Музикант ледве подолав кілька десятків метрів від Національної бібліотеки імені Хосе Марті, де була організована костюмерна для артистів, до сцени. Кілька сотень молодих кубинців вишикувалися в живий коридор, намагаючись сфотографувати кумира на мобільний телефон або хоча б просто побачити його на власні очі.

"Це найчудовіший прояв любові і миру, який я бачив у своєму житті після народження своїх дітей", - сказав Хуанес, з'явившись на сцені.

"Це дивно. Я дуже рада, що змогла побачити Хуанеса. Я не вірю своїм очам", - сказала 21-річна кубинка Вівіана. "Найбільше мене вразило те, як всі музиканти, що брали участь у концерті, співали в ім'я миру, - це приголомшує", - додала її ровесниця Діана, студентка Гаванського університету.

Вибір місця проведення концерту глибоко символічний. На площі Революції розташована будівля ЦК компартії Куби, а також гігантська статуя Че Гевари.

Президент Барак Обама відкинув заяви про те, що проведення концерту піде на шкоду американо-кубинським відносинам. Тим часом, кілька днів тому президент Обама продовжив ембарго на торговельні зв'язки з Кубою, що існує вже 47 років.

Проведений у Гавані концерт не залишив байдужим і венесуельського президента Уго Чавеса. "Мені здається чудовим те, що на площі Революції виступають артисти такого рангу", - сказав Чавес у своїй недільній телерадіопрограмі "Алло, президенте!".

"Якісь божевільні з Майамі молотками розбивали диски Хуанеса і оголосили зрадниками Ольгу Таньон, самого Хуанеса і Мігеля Босе - і все це через те, що вони виступають на площі Революції", - з сарказмом зауважив венесуельський лідер.

Концерт транслювався у прямому ефірі кубинським телебаченням і низкою супутникових телеканалів, пряму трансляцію з місця подій проводив і провідний кубинський інтернет-портал Cubadebate.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1400 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ