Пт, 2024-04-19, 06:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 10 » Порахувано всі бюлетені. Янукович випередив Тимошенко на 3,48%
13:02
Порахувано всі бюлетені. Янукович випередив Тимошенко на 3,48%
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


За даними обробки 100% електронних протоколів дільничних виборчих комісій, Віктору Януковичу в другому турі виборів президента України віддали голоси 48,95% виборців, Юлії Тимошенко - 45,47%. Такі дані оприлюднено на табло в прес-центрі Центральної виборчої комісії в середу.

Зокрема, Януковичу виразили довіру 12 млн 481 тис 268 виборців, Тимошенко - 11 млн 593 тис 340 осіб.
Не підтримали жодного з двох кандидатів 4,36% виборців (1млн 113 тис 051 чоловік).
Таким чином розрив між Януковичем і Тимошенко становить 3,48% голосів.
Симпатії виборців розділилися традиційно: Януковича підтримали Східні і Південні області, Тимошенко - Центр і Захід країни.
Янукович лідирує у 9 областях України: Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській і Одеській областях, Криму, а також у Севастополі.
Тимошенко підтримали в 16 областях: Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Волинській, Рівненській, Закарпатській, Хмельницькій, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Київській області, а також Києві та закордонному виборчому окрузі.

У списки для голосування, за даними окружних комісій, було внесено 36,4 млн виборців. Явка виборців в другому турі президентських виборів становить 69,07%.
Новообраний президент не пізніший, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів, повинен вступити на посаду.
Блок Юлії Тимошенко вимагає визнання виборів президента України недійсними. Про це заявив член фракції БЮТ Олег Ляшко, виступаючи в парламенті в середу. "У сьогоднішньому виступі від Партії регіонів заявлялося, що на виборах президента відбулися масові фальсифікації. Ми підтримуємо в цьому плані Партію регіонів і вимагаємо перерахунку голосів і визнання цих виборів недійсними", - заявив депутат.
Міністр юстиції Микола Оніщук заявив, що о 24:00 вівторка завершився термін оскарження результатів виборів на виборчих дільницях. За інформацією міністра, станом на вечір вівторка, заяв про визнання недійсними результатів виборів на дільницях "поступило ще небагато".
Оніщук також підкреслив, що вибори можуть бути визнані недійсними лише на певній виборчій дільниці. Він додав, що ще не було жодного випадку, коли б це "носило масовий характер, який вплинув би на результати виборів".
Крім того, він пояснив, що строки для оскарження у суді рішень виборчкомів складені у такий спосіб, щоб всі судові процедури були завершені до десятиденного строку, який надається законом для встановлення результатів виборів. Також він наголосив, що у Вищому адміністративному суді може бути оскаржено тільки рішення ЦВК про встановлення результатів виборів.
За словами міністра, після оголошення остаточних результатів дається 5 діб на оскарження і 2 доби для розгляду у ВАС. Таким чином, зазначив Оніщук, всі судові процедури можуть бути завершені 24-25 лютого.
Зазначимо, що у понеділок на засіданні фракції БЮТ у Верховній Раді Тимошенко закликала соратників домагатися так званого "третього туру" голосування на президентських виборах, як можливий варіант розвитку подій. Підсумком засідання стало рішення йти до кінця і відстоювати результати в судах.
Тимошенко заявила: "Я ніколи не визнаю легітимність перемоги Януковича з такими виборами".
А вчора в БЮТ заявляли, що визнають перемогу лідера Партії регіонів Віктора Януковича на виборах президента, якщо не зможуть довести в судах факти численних порушень.
Також стало відомо, що частина "бютівців" на чолі з віце-спікером Миколою Томенком виступають за визнання перемоги Януковича і перехід Тимошенко в опозицію. Проте, достатньо і тих хто хоче і далі боротися за перемогу Тимошенко. Таким чином, у фракції БЮТ намічається розкол.
А народний депутат від БЮТ Ольга Боднар не виключає, що у її політичній силі з’являться декілька народних депутатів, які захочуть підтримати коаліцію за участю фракції Партії регіонів. Таку думку вона висловила журналістам.
Тим часом, "регіонал" Нестор Шуфрич, коментуючи інформацію про те, що Тимошенко вирішила не визнавати перемогу Януковича на президентських виборах, заявив, що оскарження результатів президентських виборів призведе лише до затримки інавгурації новообраного президента на два-три тижні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1201 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ