Сб, 2024-04-20, 07:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Квітень » 6 » Порошенко ініціює деофшоризацію бізнесу
12:46
Порошенко ініціює деофшоризацію бізнесу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Основною метою заснування компанії Prime Asset Partners Limited (BVI) на Британських Віргінських островах було створення спеціального підприємства (SPV) для передачі бізнесу в управління банку Rothschild, а не мінімізація податкової бази, як у інших учасників скандалу Panama papers, заявляє президент України Петро Порошенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я зробив це не для мінімізації податків, це була повністю публічна дія. Це підприємство не отримало жодного пенса з України", - заявив він на прес-конференції в Токіо в середу.

"Є відмінність випадків у Росії, Ісландії й іншого світу: у нас був абсолютно прозорий процес, і його метою було відділення бізнесу від політики й створення довіри. Немає іншого шляху як створення незалежної компанії й передачі відомому банку", – заявив Порошенко.

Він зазначив, що у створеної компанії немає статутного капіталу й відкритих рахунків, тому що принциповою позицією була відсутність операцій через неї, а єдиною метою – передача добре відомих активів президента у "сліпий" траст банку з хорошою репутацією, який і висунув певні умови щодо створення такого SPV.

За його словами, корпорація Roshen – одна з найкращих в Україні й у її структурі власності ніколи не було жодної офшорної структури.

Президент нагадав, що щойно став президентом, заявив про готовність продати свій бізнес, однак покупців не найшлося через війну в Україні й арештів частини цих активів у Росії.

Він додав, що юридичних зобов'язань продати активи немає, але він хотів бути першим у країні політиком, який би цілком прозоро відокремив бізнес від політики за допомогою механізму, яким користуються політики в усьому світі.

На запитання про розслідування у зв'язку з появою "Panama papers" Порошенко заявив, що стосовно нього потреби в такому розслідуванні немає, тому що операції продажу були відсутні, а всі інші операції і їхня мета були прозорі.

"Але якщо ви хочете розслідувати – то будь ласка", - заявив президент.

Порошенко уточнив, що угода про передачу його частки в Roshen у "сліпий" траст Rothschild уже підписана, і він не може її розірвати до моменту, поки не перестане бути президентом.

Крім того, Порошенко ініціює деофшоризацію українського бізнесу. Про це він сказав під час виступу в національному прес-клубі Японії, передають "Українські новини".

"Я планую представити значну реформу, яка унеможливить використання офшорних рахунків в Україні", - заявив глава держави.

Порошенко запевнив, що буде домагатися підвищення прозорості ведення бізнесу в Україні.

Раніше повідомлялося, що десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, ґрунтуючись на даних "Панамського архіву" - збірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca. В оприлюднених документах фігурують десятки колишніх і нинішніх лідерів держав, політиків та багатих і впливових бізнесменів.

З-поміж українців – президент Петро Порошенко, колишній прем’єр-міністр Павло Лазаренко, мер Одеси Геннадій Труханов, колишні та нинішні народні депутати.

Згідно з розслідуванням журналістів проекту "Центр з дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP), що базується на документах від юридичної фірми Mossack Fonseca у Панамі, президент України Порошенко заснував три офшорні компанії з управління активами, включаючи кондитерську корпорацію Roshen, не вказавши відомостей про це у своїх майнових деклараціях.

Разом з тим у Генеральній прокуратурі України заявили, що не бачить "складу злочину" в інформації щодо начебто існування офшорів Порошенка. Своєю чергою у НАБУ заявили, що не мають повноважень проводити розслідування проти чинного президента України.

Агенція журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" обіцяє опублікувати розслідування щодо всіх українських державних діячів, засвічених у "панамських документах". Про це повідомив один із журналістів-розслідувачів справи про офшори Дмитро Гнап.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: деофшоризація бізнесу, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ