Вт, 2024-04-16, 08:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 19 » Порошенко надав важливі дані про події на Євромайдані - Горбатюк. ВІДЕО
22:59
Порошенко надав важливі дані про події на Євромайдані - Горбатюк. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що президент України Петро Порошенко як свідок відповів на запитання слідчих Генпрокуратури у справі про злочини часів Євромайдану.

"Були запитання, які стосуються тих подій, і було отримано на них відповіді... Важливою є інформація від будь-якого свідка, який розповідає про обставини тих подій, і, звісно, є важливою та інформація, представлена президентом", - сказав він в ефірі телеканалу "112.України" в суботу.

Він зазначив, що Порошенка запрошували на допит як свідка.

Горбатюк додав, що слідчі ГПУ отримали свідчення Порошенка у "справі Майдану" 18 листопада, а не 29, як планувалося, через графік глави держави, його відповіді будуть враховуватися у ході слідства.

"Принципова згода (Порошенка на допит) була отримана раніше, уся проблема була у "вікні" - часі, який президент може виділити для допиту. Вчора така можливість з'явилася, ми нею скористалися, не очікуючи 29 листопада", - зазначив Горбатюк. Він додав, що важливий "сам факт допиту, а не дата, коли його було здійснено".

Також Горбатюк зазначив, що під час надання свідчень президенту було "поставлено запитання, які стосуються подій на Майдані і свідком яких він був, та отримано відповіді на них".

"Ці відповіді будуть враховуватися у ході слідства", - додав він.

"Під час розслідування з'являються нові імена, нові підозрювані, але говорити про якісь плановані затримання наразі не можна - все залежить від зібраних доказів для затримання чи повідомлення про підозру", - зауважив Горбатюк.

Він нагадав, що наразі до суду спрямовано обвинувальні акти щодо понад 150 осіб.

"У судах щотижнево відбуваються розгляди по справах і щодо 20 лютого (2014 року), і щодо 30 листопада - щодо голови КМДА та 4 "беркутівців", і щодо 1 грудня, і по подіях січня 2014-го, і штурму Майдана", - пояснив Горбатюк.

За словами начальника департамента ГПУ, судові засідання часто відбуваються не швидко, що пов'язано з кількома причинами.

"Це і велика кількість потерпілих і свідків, яких треба допитати, і відсутність кінцевого рішення у справах... Є багато випадків небажання суддів розглядати (такі) справи, тому існують безпідставні самовідводи, зміна підсудності, безпідставні повернення обвинувальних актів прокурору... Спостерігається ситуація, яка вказує на небажання розглядати ці провадження", - додав він.

Горбатюк також повідомив, що є кілька осіб, які не прийшли на допит в Генпрокуратуру. "До нас вже тривалий час не з'являється на виклики Москаль Геннадій Геннадійович (голова Закарпатської облдержадміністрації - ред). Ми неодноразово запрошували його... Сподіваємося, що за останньою повісткою він все-таки прийде і дасть свідчення", - сказав Горбатюк.

Раніше прес-секретар глави держави Святослав Цеголко повідомив, що президент України Петро Порошенко дав свідчення у п'ятницю, 18 листопада, у справі про злочини проти активістів Євромайдану.

Як відомо, раніше у Генпрокуратурі повідомляли про виклик Порошенка на допит на 29 листопада у справі про заворушення у Києві.

Також на допит були запрошені лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк та секретар РНБО Олександр Турчинов, а також мер Києва Віталій Кличко. Справа стосується подій, які відбувалися у січні-лютому 2014 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: важливі дані, Горбатюк, євромайдан, події, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ