Пт, 2024-04-19, 15:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 19 » Порошенко прийняв посланців Меркель і Олланда
09:41
Порошенко прийняв посланців Меркель і Олланда
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з посланцями федерального канцлера Німеччини і президента Франції Крістофером Хойсгеном і Жаком Одібером у рамках розвитку домовленостей, досягнутих під час останньої телефонної розмови між лідерами України, Німеччини і Франції. Про це о першій ночі 19 січня повідомила прес-служба українського президента.

Президент Порошенко подякував представникам Німеччини і Франції за "дуже важливу роль", яку вони відіграють в деокупації частини Донецької і Луганської областей, а також продовженні політики невизнання анексії Криму.

Сторони висловили занепокоєння численними порушеннями режиму припинення вогню з боку бойовиків та перешкоджанням роботі ОБСЄ.

Співрозмовники також відзначили прогрес, якого досягла Україна у виконанні Мінських домовленостей і наголосили на важливості координації спільних дій задля повного їх виконання. З-поміж ключових елементів було названо стале припинення вогню, виведення російських військ і техніки, відновлення Україною контролю за кордоном та звільнення заручників.

Раніше з франко-німецькою делегацією зустрівся прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Про це інформує департамент інформації та комунікацій з громадськістю КМУ.

У ході бесіди обговорювалися актуальні питання мирного врегулювання в окремих районах Донецької та Луганської областей і відновлення територіальної цілісності України.

Співрозмовники також обговорили окремі аспекти співробітництва між Україною та Європейським Союзом та першочергові завдання в контексті європейської інтеграції нашої держави.

Після Києва посланники Німеччини і Франції вирушать до Москви.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 року відбулися телефонні переговори лідерів "нормандської четвірки" (України, Росії, Німеччини та Франції). Сторони домовилися про продовження Мінських угод і нову зустріч міністрів закордонних справ у січні 2015 року.

Представник України у тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний заявив, що з 1 січня розпочався "процес Мінськ-3".

11 січня в Київ прилітав російський представник на Мінських переговорах, колишній спікер Держдуми РФ Борис Гризлов. За інформацією ЗМІ, він провів таємну зустріч з президентом України Петром Порошенком.

13 січня президент України провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Серед іншого порушувалося питання про модальність виборів на окупованому Донбасі.

Того ж дня президенти США і РФ Барак Обама і Володимир Путін також обговорили це питання.

15 січня помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд прибула з Литви в Калінінградську область РФ, де у неї відбулася зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Консультації проходили в закритому режимі. Після завершення переговорів сторони утрималися від коментарів.

Зазначимо, санкції і низькі ціни на нафту загрожують Росії дефолтом. Багато експертів вважають, що заради порятунку економіки Кремль змінить агресивну на "примиренську" політику і може залишити окупований Донбас.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: посланці Меркель і Олланда, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ