Пт, 2024-04-19, 15:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 21 » Порошенко просить швидше направити збройну місію на Донбас
18:52
Порошенко просить швидше направити збройну місію на Донбас
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель попросив головуючу в ОБСЄ Німеччину прискорити підготовку до розгляду пропозиції щодо розгортання збройної місії на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба президента України, під час бесіди співрозмовники констатували, що незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню напередодні Великодня, ситуація з безпекою на Донбасі продовжує залишатися складною.

"Президент України в цьому контексті також відзначив важливість розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити розробку відповідних пропозицій", - йдеться в повідомленні.

Також Порошенко наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків і допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону для припинення постачання зброї на окуповану частину Донбасу.

Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека, а також наголосили на важливості продовження діалогу зі звільнення всіх заручників.

"Під час розмови також скоординовано позиції про продовження санкцій проти РФ напередодні саміту G7 (Великої сімки - ред) в Японії", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також закликав Францію та Німеччину прискорити внутрішньо європейські процедури з надання Україні безвізового режиму.

Відзначимо, раніше Порошенко заявляв, що міжнародні партнери на даний час підтримують ідею України про введення збройної миротворчої місії на Донбас.

Президент висловив упевненість, що одного дня Україна посяде гідне місце серед країн ЄС

Президент Порошенко висловив впевненість, що в майбутньому громадяни України будуть представлені в європейських інституціях, а українська мова стане однією з офіційних мов Європейського Союзу.

Про це він сказав під час підняття прапора ЄС біля адміністрації президента з нагоди Дня Європи в суботу, 21 травня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми всі прагнемо до того, щоб Україна стала справжньою історією успіху. Я впевнений в тому, що все у нас вийде. Я впевнений в тому, що одного разу кращі українські громадяни займуть свої місця в Європарламенті, Єврокомісії, європейських інституціях. Це буде той день, коли Україна займе гідне місце серед країн - членів ЄС", - заявив президент.

Президент висловив упевненість, що українська мова стане однією з офіційних мов Євросоюзу.

"Я вірю в об'єднану Європу, наш спільний дім. Я вірю в об'єднану, сильну, демократичну Україну. Я вірю в мир", - сказав він.

Порошенко: на шляху до ЄС Україні потрібно побороти російську агресію і провести реформи

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні на шляху до Європейського Союзу потрібно впоратися з двома викликами: побороти російську агресію і провести реформи.

"Для реалізації цієї мети ми повинні подолати два ключових виклики. Перший - це ефективне протистояння російської агресії, і саме тому ми за два роки збудували за допомогою волонтерів, добровольців, кожного українського громадянина українську армію", - заявив Порошенко.

Другим викликом, за словами президента, є проведення ключових системних, комплексних реформ.

"Реформ, які змінять Україну, реформ, які побудують Європу в Україні, які відновлять справедливість, які зроблять Україну надзвичайно ефективною державою", - сказав він.

Порошенко зазначив, що "дорожньою картою" таких реформ є Угода про асоціацію між Україною та ЄС, а також План дій про досягнення безвізового режиму, який Україна вже виконала.

"Реформи - це зміни до Конституції в частині верховенства права, судова реформа, це крок для встановлення справедливості. Реформи - це потужні антикорупційні кроки", - сказав президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: донбас, збройна місія, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ