Чт, 2024-04-25, 06:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Порошенко: Революція Гідності врятувала від "руського міра"
12:39
Порошенко: Революція Гідності врятувала від "руського міра"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Революція гідності підвела риску під російсько-радянським минулим.

Як передає кореспондент "УНІАН", про це заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на урочистому заході з нагоди Дня гідності і свободи.

"Майдан отримав назву "Європейський". А Революція гідності підвела риску і під російсько-радянським минулим, і під пострадянським періодом", - підкреслив глава держави.

"Вона (Революція гідності - ред.) Встановила чітку демаркаційну лінію і в просторі, і в часі... позначила виразний рубіж, який відокремлює і віддаляє наш української світ від їх "Русского мира", - додав Порошенко.

Порошенко повідомив, що виступає ініціатором відкриття на Алеї Героїв Небесної сотні в Києві Музею-меморіалу Революції Переваги.

"Виступаю ініціатором і першим спонсором створення благодійного фонду зі збору коштів для будівництва Музею-меморіалу і для проведення міжнародного конкурсу на його кращий проект", - заявив він на урочистостях з нагоди річниці Революції гідності в понеділок у Києві.

Президент підкреслив, що приймає з цього питання політичне рішення і дає відповідні розпорядження по виділенню земельної ділянки для цього Музею.

"Якщо потрібно взяти на себе політичну відповідальність, видати розпорядження, щоб саме там, на території, яка безпосередньо прилягає до місць загибелі під час Революції Переваги, я цю політичну відповідальністю беру на себе і даю розпорядження (про виділення земельної ділянки - ред.)", - сказав Порошенко.

При цьому глава держави додав, що створення Музею має стати "всенародною справою". "Спорудження, наповнення та підтримка в подальшому діяльності Музею революції буде логічним продовженням ідеї революції Майдану", - підкреслив президент.

Порошенко закликав не повторити помилки Грушевського і Петлюри

Президент Петро Порошенко закликав українських політиків стримувати свої амбіції, щоб під час внутрішньої боротьби не допустити втрати держави перед зовнішнім ворогом.

Про це він заявив під час виступу з нагоди третьої річниці початку Євромайдану, повідомляє "Українська правда".

"Властиве будь-якій демократичній системі змагання влади, змагання з опозицією не повинне виливатися у внутрішню війну, війну без правил, яка послаблювала б країну перед зовнішньою загрозою. І що каламутніша вода, то більше шансів, що ворог ловитиме в ній свою рибу", – заявив він.

Порошенко нагадав, що наступної весни Україна відзначатиме 100 років з початку національної революції і закликав не повторити помилки її лідерів.

"От уявіть собі, якби чотири ключові фігури тодішньої епохи, а саме – Грушевський, Винниченко, Петлюра, Скоропадський – змогли би тоді винести за дужки свої внутрішні розбіжності і об'єдналися би перед зовнішніми викликами. Висновок очевидний", – заявив президент.

Також він розкритикував популістичні політичні сили, які, за його словами, підривають країну зсередини.

"Якби було ухвалено рішення про створення інтернаціоналу популістів, ми би делегували кілька наших парламентських партій", – сказав він.

Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів. Зокрема, Кабінет міністрів України 21 листопада 2013 року ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що мала бути підписана на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

Після побиття спецпризначенцями "Беркута" вночі проти 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності в Києві, на вулиці міст України вийшли сотні тисяч громадян.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви "Євромайдан", "Майдан", а пізніше – "Революція Гідності". В результаті Янукович у лютому, після масового розстрілу беззбройних громадян на Майдані Незалежності в Києві, втік до Росії.

Понад сотню цивільних осіб, загиблих під час повалення авторитарного режиму Віктора Януковича взимку 2013-2014 року, називають Небесною Сотнею.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, в сутичках у середмісті Києва постраждали 1528 людей, загинули 106 учасників антиурядових протестів.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: Революція Гідності врятувала від ру, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ