Чт, 2024-04-25, 08:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Жовтень » 16 » Порошенко - РПЦ поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, розірвавши відносини з Константинополем
12:20
Порошенко - РПЦ поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, розірвавши відносини з Константинополем
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

  РПЦ поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, розірвавши відносини з Константинополем, - Порошенко

Російська православна церква, розірвавши євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом, поставила себе на шлях самоізоляції з усім світовим православ'ям, заявив президент України Петро Порошенко.

"З очевидної подачі Кремля, керівництва країни-агресора повністю від нього залежне російське церковне начальство заявило про розірвання християнського спілкування з Константинопольською Матір'ю-Церквою.

Я переконаний, що така реакція духовної і світської російської влади і повністю залежного від російської влади церковного керівництва підтверджує, що ми з вами на правильному шляху. І так само, як Росія протиставила себе всьому світу в питаннях російської агресії на сході нашої держави, незаконної анексії Криму, позиції щодо Абхазії, Осетії, Придністров'я, так само і зараз, на жаль, Російська церква поставила себе на шлях самоізоляції та конфлікту з усім світовим православ'ям", - сказав П.Порошенко на зустрічі з екзархами Константинопольського патріархату у вівторок у Києві, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

На початку вересня Вселенський патріархат призначив своїми екзархами в Києві архієпископа Памфілійського Даниїла зі США та єпископа Едмонтонського Іларіона з Канади в межах підготовки до надання автокефалії Православній церкві в Україні. Незабаром після ухвалення цього рішення екзархи прибули в Україну.

14 вересня на позачерговому Синоді Російської православної церкви в Москві було ухвалено офіційну заяву, в якій сказано, що в разі продовження "антиканонічної діяльності Константинопольського патріархату на території Української православної церкви" РПЦ "буде змушена" розірвати євхаристійне спілкування.

Тоді ж Синод РПЦ ухвалив рішення призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського патріархату і припинити свою участь у тих структурах, де головують його представники. І не згадувати більше патріарха Константинопольського під час богослужінь.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 619 | Додав: adminA | Теги: РПЦ, Православ'я, Константинополь, самоізоляція, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ