Пт, 2024-04-19, 11:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 19 » Порошенко в США знову нагадав про летальну зброю: довіряйте нам
09:15
Порошенко в США знову нагадав про летальну зброю: довіряйте нам
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна як і раніше зацікавлена в тому, щоб Захід надав її Збройним силам допомогу в вигляді летального озброєння. Про це заявив президент України Петро Порошенко на зустрічі з українською громадою в США в Нью-Йорку, передає прес-служба президента.

Президент підкреслив, що спільними зусиллями, в тому числі при допомозі українців Америки вдалося відновити українські ЗСУ.

"Пишаюся бути на чолі такої великої нації, як українці. Вчергове переконався в цьому 24 серпня - ми пройшли по Хрещатику одразу після параду, і я бачив сльози щастя і радості об'єднаної України, гордості за свою країну", - розповів глава держави.

"Спасибі, що ви є небайдужими, об'єднаними, так любите Україну і будете та готові за неї боротися", - наголосив президент.

Глава держави підкреслив, що сьогодні дуже важливо, щоб санкції щодо РФ продовжувалися і посилювалися.

"Порушення Росією прав людини на окупованих територіях, у тому числі й щодо кримських татар, вимагає запровадження додаткових секторальних санкцій. Світ має обов'язково реагувати на це. Як приклад, добрий для нас результат міг би дати осучаснений аналог поправки Джексона-Веніка", - сказав президент, закликавши разом розробити план дій і працювати в цьому напрямку.

Не менш важливим за значенням питанням Глави держави назвав отримання летальної зброї та іншої військової допомоги.

"Ми за ці 2,5 роки довели, що на нас можна покластися і нам можна довіряти. Ми продемонстрували, що Україна ніколи не вела і не вестиме загарбницьких воєн. З України ніколи не надходило загрози. І абсолютно безпечно нам передати летальну зброю. За свою землю ми будемо боротися до останньої краплі крові", - наголосив він.

Петро Порошенко також поінформував присутніх про хід реформ в Україні та процес викорінення корупції.

Окремо президент подякував президенту Українського конгресового комітету Америки Тамарі Галло-Олексій за роботу. У свою чергу пані Тамара запевнила: "Українська громада Америки продовжуватиме робити все можливе для зміцнення двостороннього та стратегічного партнерства між нашими державами. На 25 році незалежності ми зобовязуємось продовжувати маніфестацію на захист України, заохочувати США підтримувати та зміцнювати економічні санкції проти Росії, поки вона повністю не дотримуватиметься своїх міжнародних зобовязань, закликатимемо США надати Україні військову допомогу, яку вона потребує, продовжувати забезпечувати волонтерських вояків гуманітарною допомогою і підвищувати обізнаність про триваючу війну в Україні".

Вона наголосила, що Україна змогла довести світу своїми словами, вчинками та найбільше -через пролиту кров свого народу, що готова до демократії, європейських цінностей і незалежного майбутнього.

Глава держави також вручив відзнаку президента України - ювілейну медаль "25 років незалежності України" президенту Злученого українсько-американського допомогового комітету Ларисі Кий та директору Українського музею в м.Нью-Йорк Марії Шуст за внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань.

Раніше екс-міністр оборони США (2011-2013), колишній директор Центрального розвідувального управління (2009-2011) Леон Панетта заявив, що Україні необхідно надати оборонне озброєння, а з Росією розмовляти потрібно з позиції сили.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: Порошенко. США. летальна зброя
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ