Чт, 2024-03-28, 17:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 8 » Порошенко, відкриваючи пам'ятник Мазепі, розповів як не стати легкою здобиччю в гібридній війні. ВІДЕО
11:15
Порошенко, відкриваючи пам'ятник Мазепі, розповів як не стати легкою здобиччю в гібридній війні. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко у суботу, 7 травня, у Полтаві відкрив пам'ятник українському гетьману Івану Мазепі.

Пам'ятник відкрито в парку Соборного майдану в Полтаві у присутності кількох тисяч місцевих жителів, говориться на сайті президента.

"22 роки міцною рукою він тримав булаву і поклав кінець сумній руїні. У той же час імперія не шкодувала чорної фарби, щоб понівечити його образ. Але це не завадило, а навпаки допомогло Мазепі стати справжнім символом українського опору Росії, прапором нашого руху за незалежність до тієї мети, яку Мазепа, випереджаючи свій час, усвідомив вже через 50 років після Переяслава", - сказав Порошенко під час відкриття пам'ятника в Полтаві.

За його словами, "мазепинська ідея" дозрівала протягом 200 років.

"Вільна Україна нарешті звільнилася від нав'язаних ззовні стереотипів", - сказав Порошенко.

Російська агресія суттєво вплинула на цей процес відходу від стереотипів, заявив він.

"Зовнішня агресія проти України, нарешті, розставила "всі крапки над "і". І символічно, що презентація скульптури місцевій громаді відбулася в минулому році саме в новий День Захисника України", - сказав президент.

Він підкреслив, що за два роки росіяни зробили для популяризації Мазепи серед українців і розвінчання міфів більше, ніж Національний банк за двадцять років масового друку десятигривневих купюр із його зображенням.

"І ось сьогодні нарешті ми відкриваємо пам'ятник видатному державному діячеві, талановитому дипломату, меценату, просвітителю Івану Степановичу Мазепі", - сказав він, назвавши це подією загальнонаціонального значення.

Також Порошенко розповів як не стати легкою здобиччю ворога в гібридній війні.

"Досвід учить - коли ми впадаємо в амнезію, то стаємо дуже легкою здобиччю ворога в гібридній війні. Ми навчилися боронити свою землю, ми створили одну з найбільш потужних і точно одну з найбільш патріотичних і сильних армій на континенті. Ворог зрозумів безперспективність спроб прямої атаки наших рубежів", - сказав Порошенко.

За його словами, зараз у супротивника інша тактика - фінансування і підтримка "п'ятих колон", які руйнують українську єдність.

"Політики теж повинні час від часу брати уроки історії сьогодні і дуже важливо на майбутнє. Ще раз підкреслюю, що недолік єдності неодноразово ставав для України фатальним. Це більш ніж очевидний висновок як з подій ХVIII століття, так і ХХ століття", - підкреслив Порошенко.

Порошенко також заявив, що очікує зростання економіки України, незважаючи на агресію Російської Федерації.

"На жаль, у нас вже інша тенденція. Я думаю, що дуже добре, коли навіть в умовах війни, навіть в умовах агресії, коли країна змушена витрачати 5% ВВП або майже 25% коштів держбюджету на оборону і безпеку, ми знаходимо можливість фінансувати дороги, медичні установи, не забуваючи про культуру та духовність", - сказав президент.

Він додав, що, незважаючи на конфлікт на сході, Україна здійснює необхідні реформи, а МВФ дає позитивні економічні прогнози.

"Ми відновили зростання ВВП", - сказав Порошенко додавши, що необхідні реформи будуть продовжені.

Увечері Порошенко зустрінеться з Москалем

Президент України Петро Порошенко увечері 7 травня проведе зустріч з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело.

"Зустріч відбудеться ввечері, буде обговорюватися ситуація в Закарпатській області", - розповів співрозмовник агентства.

Нагадаємо, вранці 6 травня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Москаль направив звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, в якому просить направити президенту України Петру Порошенку запит про його, Москаля, звільнення в зв'язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була зроблена в інтересах "сигаретної мафії", що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС, з якою він веде боротьбу.

Того ж дня прем'єр Гройсман заявив, що не має наміру задовольняти прохання Москаля про подання на його звільнення і має намір провести зустріч з ним з присутності керівництва обласної митниці наступного тижня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: здобич, гібридна війна, пам'ятник Мазепі, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ