Чт, 2024-03-28, 17:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 11 » Порошенко заявив про цинізм окупантів та наголосив - Україна поверне Крим виключно мирним шляхом
08:32
Порошенко заявив про цинізм окупантів та наголосив - Україна поверне Крим виключно мирним шляхом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення російською стороною нашої країни у тероризмі в окупованому Криму такими ж безглуздими та цинічними, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

Про це йдеться у заяві голови держави, оприлюдненій у середу 10 серпня його прес-службою.

"Ці фантазії – лише привід для чергових військових погроз на адресу України", - зауважив Порошенко.

Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для припинення деокупації Криму, наголосив президент.

"Саме Росія вже давно щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття", - нагадав Порошенко.

Він також зазначив, що Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та добитися скасування "заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів".

Порошенко закликав російське керівництво зосередитися на сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини.

"Очікую також, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, в тому числі через використання механізмів нормандського формату", - заявив він.

Порошенко також зазначив, що Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, "виключно політико-дипломатичними засобами".

Як повідомлялося, Федеральна служба безпеки Російської Федерації 10 серпня опублікувала офіційну заяву, в якій стверджує, що в анексованому нею Криму запобігли низці терористичних актів, "підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова".

Напередодні народний депутат України Антон Геращенко припустив, що російська сторона блокувала рух на адмінкордоні з анексованим Кримом з 7 серпня, щоб зупинити спробу втечі дезертирів.

Нагадаємо також, що 8 серпня ЗМІ повідомляли, що в Джанкойському районі анексованого Криму розшукують чотирьох людей слов'янської зовнішності в камуфляжному одягу з шевронами в вигляді ромба і прапора Російської Федерації. Раніше повідомлялося про напад зі стріляниною на російську військову частину в Армянську в окупованому Криму, внаслідок чого одна людина померла, трьох поранено.

Низка кримських ЗМІ поширила інформацію про введення в дію на території півострова плану "Фортеця" для розшуку п'ятьох людей у камуфляжній формі. Очевидці розповіли, що в Криму на основних дорогах встановили блокпости, співробітники служби безпеки руху разом зі "ЗМОпівцями" зупиняють автобуси, оглядають пасажирів. Такі ж перевірки проводяться і на рейсових маршрутах, зокрема в Сімферополі.

Вночі проти середи, 10 серпня, о 4.30 російською стороною було розблоковано пропускний пункт "Каланчак" поблизу Армянська, який не працював з 7 серпня. Критична ситуація на адміністративному кордоні з півостровом виникла рано-вранці 7 серпня, відтоді російська сторона по кілька разів на день міняла режим пропуску на трьох КПВВ, то блокуючи їх, то відновлюючи повністю або частково, і лише в якийсь один бік. Російська сторона не коментувала ситуацію з пропуском на КПВВ.

Сьогодні, 10 серпня, Україна спростувала заяву ФСБ РФ про підготовку терактів в окупованому Криму. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав це провокацією і черговим елементом гібридної війни і спробою загострити ситуацію на окупованій території. "Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити. Я можу вам точно сказати", - сказав радник голови СБУ Юрій Тандіт. "Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострову. У такий спосіб представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу", - заявляє Міноборони.

Президент РФ Володимир Путін сьогодні, 10 серпня, назвав безглуздою зустріч в нормандському форматі "на полях" G20 після повідомлень про нібито запобігання теракту в Криму, організованого, за інформацією ФСБ, українським міністерством оборони. "Судячи з усього, ті люди, які захопили свого часу владу в Києві і продовжують її утримувати, замість того, щоб шукати способи мирного врегулювання, перейшли до практики терору", - заявив він і розповів, що в Криму з російської сторони вбиті двоє військовослужбовців. "Ми, безумовно, повз таких речей проходити не будемо", - додав Путін.

Тим часом "влада" окупованого Криму вважає заяву ФСБ про теракти в Армянську оголошенням війни.

Довідка

Росія окупувала й анексувала український Крим, порушивши дані Україні в 1994 році гарантії збереження суверенітету і територіальної цілісності, а також почала "гібридну" війну проти України на Донбасі, таємно, без оголошення війни ввівши туди війська і техніку та прикриваючи окупацію кількох районів двох східних областей маріонетковими сепаратистськими організаціями.

15 березня 2015 року в інтерв'ю для фільму виробництва телеканалу "Росія" "Крим. Шлях на Батьківщину", президент РФ Володимир Путін вперше розповів про те, як навесні 2014-го віддавав накази з передислокації підрозділів Збройних Сил РФ на суверенну територію України. Зокрема для того щоб, як він висловився, "роззброїти і блокувати" український військовий контингент в процесі окупації Автономної Республіки Крим, він послав туди елітні загони ГРУ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Росія випустила медаль "За повернення Криму" з датою окупації - 20 лютого 2014 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Країни Заходу також не визнають анексію Криму і запровадили низку економічних санкцій стосовно РФ.

Президент України Петро Порошенко вважає, що анексувати півострів можна повернути тільки дипломатичним шляхом. "Оптимальним форматом для початку такого механізму я розглядаю формат "Женева плюс": за участю наших партнерів з ЄС та США і, можливо, країн-підписантів Будапештського меморандуму". За словами політолога Олександра Палія, країнами "плюс" можуть стати Франція і Китай.

А координатор акції з блокади Криму Ленур Іслямов припускає воєнний сценарій повернення півострова.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 761 | Додав: adminA | Теги: Україна, мирний шлях, цинізм окупантів, порошенко, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ