Пт, 2024-04-19, 22:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Порошенко закликав Раду якнайшвидше схвалити пакет реформ. ВІДЕО
15:56
Порошенко закликав Раду якнайшвидше схвалити пакет реформ. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку повідомив, що вчора мав телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, під час якої було обговорено подальші кроки співробітництва.

"Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам - ті, хто сподівався, що програма фінансування і програма нашої співпраці з МВФ припинена, - не дочекаєтесь. Навпаки - ми обговорили те, що треба прийняти найближчим часом", - сказав Петро Порошенко.

За словами президента, з-поміж кроків, які необхідно здійснити Україні найближчим часом, ухвалення низки законопроектів з так званого безвізового пакету та виконання положень Меморандуму співпраці з МВФ.

"Раджу, щоб Уряд і Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні запровадження ефективного корпоративного управління найбільших підприємств України, продовжили реалізацію і імплементацію програми корпоративного управління НАКу "Нафтогаз". В перший же пленарний тиждень прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію і закони про безвізовий режим", - наголосив глава держави. Він висловив сподівання, що до кінця поточного тижня отримає всі законопроекти від Уряду і зазначив, що Парламент має розглянути їх як невідкладні.

За словами Петра Порошенка, це будуть зміни до Закону про призначення антикорупційного прокурора, які повністю погоджені з МВФ і опрацьовані урядом, питання роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, питання спецконфіскату.

Глава держави також закликав народних обранців не лише на словах декларувати підтримку проєвропейського напрямку країни, а й підтримувати його реальними діями.

Нагадаємо, раніше Лагард зробила заяву щодо України, в якому висловила сумнів, що наша країна в подальшому зможе успішно виконувати програму, підтримувану МВФ.

Міністр фінансів України Наталія Яресько, коментуючи позицію глави МВФ, назвала її закликом до прискорення реформ в Україні.

Пізніше Порошенко і Лагард обговорили ситуацію, що склалася, і глава МВФ назвала розмову з українським президентом конструктивною. Лагард поінформувала про досягнення "принципової домовленості щодо дорожньої карти дій і пріоритетних заходів, щоб забезпечити оперативний прогрес у рамках програми (кредитування МВФ - ред.), яка допоможе утримати Україну на шляху до надійного і стійкого зростання".

Порошенко наголошує на необхідності запровадження електронних декларацій вже в 2016 році

Порошенко наголошує на тому, що електронне декларування доходів державних службовців має бути запроваджено вже у поточному році.

"Прошу, нарешті, зняти із Закону про Державний бюджет поправку, яка відтерміновує електронні декларації на 2017 рік. Ми розпочнемо їх роботу в 2016 році. Цей пакет називається пакетом безвізового режиму і відтерміновувати далі ми не можемо", - підкреслив Петро Порошенко.

Він зазначив, що законопроекти щодо цих змін вже доопрацьовані з урахуванням досвіду запровадження такої звітності держслужбовців у країнах Європейського Союзу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: рада, пакет реформ, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ