Вт, 2024-04-16, 16:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Квітень » 6 » Постпред США - ООН стояла й дивилася, коли Росія поглинула Крим
11:43
Постпред США - ООН стояла й дивилася, коли Росія поглинула Крим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

ООН стояла й дивилася, коли Росія поглинула Крим - постпред США

Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі розкритикувала організацію за бездіяльність в 2014 році під час анексії Росією Криму, а також у вирішенні сирійського питання та у справі отруєння Скрипалів.

Про це вона розповіла, виступаючи перед студентами Дюкського університету в Північній Кароліні.

«ООН також стояла й дивилася, коли в 2014 році Росія вперше після Другої світової війни порушила кордони Європи та здійснила вторгнення на територію України - поглинула Крим, продовжує свої дії на сході України», - сказала Гейлі.

Вона розкритикувала діяльність ООН та згадала свого попередника часів Джорджа Буша, який звинувачував ООН в заполітизованості та неефективності, вказував, що скорочення кількості бюджету та працівників організації не матиме впливу на її роботу.

"Я добре знайома з Джоном Болтоном. Я спілкувалася з ним і радилася з ним. Мені відоме його зневажливе ставлення до ООН. Я його поділяю", - сказала Гейлі.

Щодо ситуації навколо отруєння екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки Гейлі наголосила, що причетність Росії до використання хімічної зброї у Солсбері, її дії в Сирії не отримують відповідної реакції з боку ООН, попри те, що, зокрема щодо вбивства Скрипаля, міжнародна спільнота має дуже консолідовану позицію.

Вона також наголосила, що США не лише солідарні з партнерами, а й своєю позицією демонструють готовність захищати свою безпеку.

«Хто сказав, що Росія не зробить цього всього знову (йдеться про отруєння Скрипаля – ред.). І це може статися в Нью-Йорку, наприклад, чи у Вашингтоні, чи в Даремі в Північній Кароліні (місце розташування Дюкського університету – ред.)», - сказала вона.

Гейлі додала, що де б не стався напад, Росія, як завжди, це спростовуватиме, вказавши, що росіяни «навіть звинуватили британців у здійсненні нападу».

«Ми кинули виклик російській брехні, ми стали на захист наших партнерів, і тепер інші країни підтримують нас», - наголосила Гейлі, розповідаючи про висилання російських дипломатів з різних країн.

«Неодноразово обговорюється в нашій країні питання, чи Росія є нашим другом. Це неправильно поставлене запитання, бо Росія ніколи не буде нашим другом. Ми кажемо так, але це не значить, що ми не хочемо з ними працювати. Ми працюємо з ними, коли нам потрібно, і ми завдаємо удару, коли нам потрібно», - сказала дипломат, відповідаючи на запитання модератора зустрічі, після свого виступу.

Вона також закликала звертати увагу не на заяви, а на дії нинішньої адміністрації та президента США, які «зробили проти Росії більше, аніж будь-яка адміністрація з часів Рейгана».

«Всі люблять судити зі слів, я скажу вам: дивіться на дії. Ми вислали 60 російських дипломатів-шпигунів, ми озброїли Україну, і вони можуть самі себе захищати, ми фактично знищили сили російського партнера у Сирії Башара Асада, коли він використав хімічну зброю проти мирного населення, ми зробили дві речі, які Росія ніколи не хотіла, щоб ми робили: посилили нашу військову та енергетичну політику», - сказала Гейлі.

Як відомо, на початку лютого міністр оборони України Степан Полторак відвідав США, де заявив, що в питанні передачі американської летальної зброї в Україну досягнуто "повного розуміння".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: ООН, постпред США, Росія, Крим
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ