Пт, 2024-04-19, 06:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Травень » 10 » Потужна профілактика з боку поліції забезпечила спокій громадян 8-9 травня - Деканоїдзе. ВІДЕО
10:49
Потужна профілактика з боку поліції забезпечила спокій громадян 8-9 травня - Деканоїдзе. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Поліція належно спрацювала упродовж усіх свят і пам'ятних заходів, що тривають в Україні з 26 квітня до 9 травня. Про це глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе розповіла 9 травня під час брифінгу на Майдані Незалежності у центрі Києва, повідомляє Департамент комунікації відомства.

За словами глави Нацполіції, в цілому масові заходи, яких у державі відбулося майже 2,5 тисячі, завершилися без грубих порушень порядку. В урочистостях узяв участь майже мільйон громадян. Правопорядок забезпечували 17 тисяч поліцейських та майже 2 тисячі бійців Національної гвардії.

"Хочу подякувати усім правоохоронцям. Вони спрацювали дуже добре", – підкреслила Деканоїдзе.

Вона також зазначила, що не обійшлося без дрібних сутичок між демонстрантами та провокацій у таких великих містах, як Київ, Львів, Харків та Дніпропетровськ.

"Всі провокації, які починалися між демонстрантами, поліція припиняла дуже швидко", – підкреслила очільниця Нацполіції.

У результаті поліцейські доставили до відділків по всій країні приблизно 100 громадян. При цьому під час виконання службових обов'язків постраждало 7 поліцейських.

"Але головне те, що поліція провела дуже сильну профілактичну роботу", – зазначила Деканоїдзе.

Вона також додала, що правоохоронці уважно оглядали речі учасників масових заходів у разі, якщо вони викликали підозру, а також проводили роз'яснювальну роботу щодо протиправності використання забороненої комуністичної символіки.

Глава Національної поліції України повідомила, що правоохоронці працюватимуть до моменту завершення усіх масових заходів. При цьому керівники поліції всіх рівнів працювали на вулицях міст нарівні зі своїми підлеглими.

Як повідомлялося, Національна поліція затримала близько 100 осіб під час святкування Дня перемоги.

Голова Нацполіції також зазначила, що 9 травня в Україні правопорядок охороняли 25 тисяч поліцейських. Не обійшлося і без сутичок. Як повідомлялося, в Харкові вранці 9 травня під час покладання квітів до Меморіалу Слави виникли сутички. А внаслідок зіткнень біля пам'ятника Тудору у Львові поранили двох поліцейських.

В Україні через одне-два покоління символ "Дня перемоги" зникне, — історик

Відомий український історик Ярослав Грицак переконаний — якщо зробити 9 травня робочим днем, то це не допоможе уникнути провокацій та сутичок. Таку думку він висловив у коментарі виданню "Гордон".

"Якщо зробити 9 травня робочим днем, це не допоможе уникнути провокацій. Вони з'являються не тому, що цей день робочий або вихідний. Дата має значення, 9 травня — це символ, який тяжіє над дуже великою територією, в тому числі й Україною. Історична пам'ять поділена, частина населення вважає святом День пам'яті і примирення 8 травня, частина — День перемоги 9 травня", — зазначив він.

За словами історика, головним завданням для держави у цій ситуації є забезпечити правопорядок 9 травня.

"Ця дата завжди буде для частини населення святою, і завжди знайдуться ті, хто буде цьому опиратися. Держава не повинна віддавати перевагу тій чи іншій даті, не повинна ставати на чийсь бік. За допомогою правоохоронців вона повинна робити все можливе, щоб конфлікт не переріс у насильство, щоб не було бійок і жертв", — вважає Грицак.

"Подивіться приклади успішних країн — вони не починали з реформ історичної пам'яті. Цієї сфери торкались після того, як економіка ставала стабільною, і тоді, коли вже не було в живих тих, для кого була важлива та чи інша історична тема. Я впевнений, в Україні через одне-два покоління символ 9 травня зникне", - додав він.

Нагадаємо, в 2015 році Верховна Рада ухвалила святкувати 9 травня як День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 8 травня - як День пам'яті і примирення. У тому ж році набув чинності закон про заборону пропаганди комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів, а також їхньої символіки в Україні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: 8-9 травня, Поліція, Деканоїдзе, профілактика
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ