Чт, 2024-04-25, 00:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 31 » ПР: Тимошенко шантажує суд. БЮТ кримінальні справи не лякають
11:45
ПР: Тимошенко шантажує суд. БЮТ кримінальні справи не лякають
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


У Партії регіонів заявляють, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко шантажує Конституційний суд. Про це заявив депутат від Партії регіонів, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко, пише "Українська правда".
Раніше Тимошенко заявила, що суддям Конституційного суду пропонується 1 млн доларів за винесення рішення про легітимність створення нинішньої коаліції.

"Я б розглядав заяву Тимошенко як спробу тиснути і, певною мірою, навіть шантаж", - зазначив "регіонал".

"Вона казала не лише про мільйон доларів, який начебто пропонують, вона ще погрожувала тим суддям, які проголосують за легітимність коаліції, кажучи, що якщо ви проголосуєте, ми одразу ініціюємо питання про позбавлення вас статусу суддів КС", - сказав Мірошниченко.

За його словами, президент Віктор Янукович дав "чіткий сигнал" КС, що він прийме будь-яке рішення.

"Регіонал" зазначив, що "КС є певною мірою під політичним патронатом президента", який "убезпечує КС від тиску" як коаліції, так і опозиції.

Мірошниченко також вважає, що заяви Тимошенко мають бути оцінені з правового погляду.

Окрім того, він висловив сподівання, що рішення КС щодо конституційності створення нинішньої коаліції буде ухвалене найближчим часом.

БЮТ не лякає загроза порушення справ проти Тимошенко - це вже нецікаво

Разом з тим прихильники Тимошенко реагують на заяви чинної влади. Керівник центрального штабу БЮТ Олександр Турчинов в ефірі "5 каналу", коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Могильова про те, що якщо озвучена Тимошенко інформація про підкуп "регіоналами" Конституційного суду є неправдивою, то вона буде притягнута до кримінальної відповідальності, сказав, що сама Тимошенко дізналася "із середовища самого КС".

"Щось нового і цікавого ми не почули. Завжди коли ми опонували "Регіонам", на чолі яких і тоді, і зараз стоїть Янукович, то завжди чули на свою адресу погрози, зокрема, у відкритті кримінальних справ", - зазначив він.

За словами Турчинова, "КС знаходиться у дуже пікантній ситуації".

"КС рік тому вже приймав рішення з цього приводу. І прийняв, відповідно до Конституції, єдине можливе рішення, що тільки фракції можуть створювати парламентську коаліцію", - наголосив він.

"Коли КС примушують приймати рішення протилежне... я хочу запитати, яким чином вони можуть це прийняти? Під тиском, під погрозою або шляхом підкупу", - вважає Турчинов.

За його словами, "коли Юлія Володимирівна робила заяву для ЗМІ, вона базувалася на тих матеріалах, які вона отримала із середовища самого КС".

"Я маю сумнів, що хтось із суддів КС готовий буде на брифінгу чи під час прес-конференції розповісти кому, скільки і що пропонували", - наголосив "бютівець".

"Але головним свідоцтвом щодо заяви Юлії Володимирівни буде якраз найближчим часом оголошене рішення, яке вимагає прийняти Янукович від КС", - зазначив Турчинов.

За його словами, МВС отримало б докази заяви Тимошенко, якби воно "працювало на Україну і на закон, а не на політичне замовлення".

"Не важко спостерігати, яка активність відбувається навколо КС. Треба тільки мати бажання це доводити і цим займатися. Ні МВС, ні інші силові структури не будуть перейматися цією темою. Навпаки, вони будуть погрожувати Тимошенко, погрожувати опозиції", - наголосив Турчинов.

Позавчора президент України заявив, що готовий оголосити нові парламентські вибори, якщо Конституційний суд ухвалить рішення, яке піддасть сумніву легітимність коаліції.

Однак у БЮТ упевнені, що Янукович не піде на розпуск Верховної Ради навіть тоді, коли Конституційний суд визнає нелегітимним спосіб формування нинішньої коаліції.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1018 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ