Сб, 2024-04-20, 00:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 16 » Працівників АЕС "Фукусіма" тимчасово евакуювали через рівень радіації. ВІДЕО
11:25
Працівників АЕС "Фукусіма" тимчасово евакуювали через рівень радіації. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Через підвищення рівня радіації в реакторах атомної електростанції "Фукусіма-1" робітники були вимушені покинути територію АЕС, заявив представник японського уряду Юкіо Едано, передає Бі-Бі-Сі. Через підвищення радіаційного фону Tokyo Electric Power (TEPCO) евакуювала із станції 730 з 800 працівників, але згодом повернула їх.

Раніше на четвертому реакторі станції виникла пожежа. За станом на 04.30 за київським часом над АЕС було видно дим, проте з якого саме реактора він здіймався, годі визначити.

Представник компанії TEPCO заявив, що дим, ймовірно, піднімається з третього енергоблока. А спочатку ТБ повідомляло, що дим здіймається над четвертим енергоблоком.

Генеральний секретар уряду Японії Юкіо Едано заявив на прес-конференції, що над другим реактором піднімається пара, передає Agence France-Presse. Він також попередив про можливе пошкодження захисних стінок першого і третього реакторів. "У зв'язку з цим можливе тимчасове підвищення загального радіаційного фону. В даний момент ми з'ясовуємо причину виникнення диму", - сказав Едано.

Незадовго до цього над третім реактором піднявся стовп білого диму, а ще раніше на четвертому енергоблоці, де знаходиться басейн для відпрацьованих паливних стрижнів, удруге за два дні спалахнула пожежа. Пожежа сталася у зовнішньому корпусі захисної оболонки реактора. Полум'я було загашено.

Працівників, які провадили роботи на АЕС "Фукусіма-1", відведено в безпечне місце через підвищення рівня радіації в межах станції, передає РИА "Новости". Через годину після того, як було зафіксовано спад високого рівня радіації, співробітникам дозволили повернутися на свої робочі місця, йдеться в повідомленні агентства Reuters.

Рівень радіації в межах території станції скаче - то знижується, то підвищується. Представники Агентства з атомної безпеки навели такі дані: о 10.20 (за місцевим часом) виміри радіації на території дали цифру 2399 мікрозівертів на годину, о 10.45 - 6,4 мілізіверта (6400 мікрозівертів) на годину, о 10.54 - 2,3 мілізіверта (2300 мікрозівертів) на годину. Об 11.00 рівень становив 3,3 мілізіверта (3300 мікрозівертів) на годину. Нагадаємо, гранично припустима безпечна доза опромінення для людини - 100 мілізівертів на годину.

"Фахівці припускають, що причиною цього могло стати пошкодження оболонки третього реактора і викид радіації разом з парою. Йдеться про ймовірність. Це не остаточний висновок", - повідомив Едано. При цьому він заявив, що поки що планів розширення зони евакуації немає.

Над АЕС хочуть розпорошити кислоту: 70% стрижнів на першому реакторі пошкоджено, реакції в реакторах можуть вийти з-під контролю

У TEPCO, яка управляє АЕС "Фукусіма-1", заявили, що 70 відсотків стрижнів у першому реакторі і 33 відсотки стрижнів у другому реакторі "Фукусіми-1" було пошкоджено через поломку системи охолодження.

За словами представника японського управління з безпеки на ядерних об'єктах Мінору Огоди, тип пошкодження стрижнів на реакторах невідомий. "Ми не знаємо природи пошкоджень. Вони могли розплавитися або в них могли утворитися тріщини", - сказав Огода.

Компанія-оператор АЕС "Фукусіма-1" заявила, що розглядає можливість розпорошити над пошкодженими реакторами станції борну кислоту для того, щоб запобігти виникненню ланцюгової реакції. Про це 16 березня повідомляє Lenta.ru з посиланням на агентство "Кіодо".

Tokyo Electric Power повідомила також, що вірогідність переходу речовини в реакторі до критичного стану "не є нульовою". Критичним називають стан, за якого речовина наближена до виникнення в ньому реакції, що самопідтримується.

Південна Корея має намір відправити до Японії партію борної кислоти з національних резервів країни, щоб допомогти японським фахівцям узяти під контроль ситуацію на пошкоджених АЕС. Токіо запитав цю речовину у зв'язку з тим, що атомники в Японії вже використали значну частину своїх запасів бору для ліквідації наслідків аварій на АЕС в префектурі Фукусіма.

Борна кислота застосовується в атомній енергетиці для регулювання потужності ядерного реактора завдяки своїм нейтронно-фізичним характеристикам і можливості розчинятися у воді.

Роботи на АЕС "Фукусіма-1" зупиняють через підвищення радіації

Несподіване підвищення рівня радіації на АЕС "Фукусіма-1" змусило людей, що працюють на ній, припинити будь-яку діяльність, повідомив 16 березня генеральний секретар кабінету міністрів Японії Юкіо Едано, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зараз на станції фіксується радіоактивне випромінювання на рівні 1 тис мЗв/год, тоді як раніше воно становило 600-800 мЗв/год. Ознаки променевої хвороби у людини починають виявлятися за дози опромінення в 1-2 зіверта.

Едано зазначив, що, незважаючи на те, що рівень радіації на станції зараз перебуває більш ніж на середньому рівні, співробітники не проводять жодних навіть мінімальних робіт і вичікують, через ризик радіаційного зараження.

За наявними даними, на роботах зі стримування аварійної ситуації на станції зайнято 50 людей.

Після землетрусу через вихід з ладу систем охолодження було введено режим надзвичайної ситуації на АЕС "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2". Починаючи з 12 березня, на АЕС "Фукусіма-1" сталися вибухи на першому, третьому і другому енергоблоках і пожежа на четвертому енергоблоці.

Фахівцям довелося стравлювати пару і закачувати в реактори морську воду, проте через відмову помп рівень охолоджувальної рідини не вдається утримати на необхідному для охолодження паливних стрижнів рівні. 14 березня вода повністю перестала закривати паливні збірки, що створило загрозу їхнього плавлення. 15 березня компанія-оператор TEPCO повідомила, що рівень охолоджувальної рідини в другому реакторі поступово піднімається.

В результаті аварії рівень радіаційного фону в районі станції значно підвищився, що змусило владу почати евакуацію людей із зони радіусом 20 кілометрів. Польоти над станцією в радіусі 30 кілометрів заборонено. У столиці Японії Токіо 15 березня було зафіксовано наявність в атмосфері радіоактивного йоду і цезію в безпечних для здоров'я населення концентраціях.

Французьке управління з ядерної безпеки оцінює аварію на "Фукусімі-1" за шостою категорією складності. Найвищий, сьомий ступінь складності мала аварія на Чорнобильській АЕС в Радянському Союзі в 1986 році на території України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1707 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ